Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпускателна система за Гранд Чероки 4.7 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изпускателна система за Гранд Чероки 4.7 WJ

Аз имам няколко коли със спотрни филтри KN с форма на фабричния, хубавото е че спираш да купуваш въздушни филтри, не ми харесва че звука не се променя, няма никаква опасност да светне чек, за мощността съм убеден че се повишава, производителите се кълнат в това, реално обаче няма как да го усетиш, много е малка разликата и не се усеща нищо, разликата може да се регистрира с дино стенд.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Стана нещо много лошо, жената започна да мрънка, боляла я главата от "шума" като карала джипката, имам задача да намаля децибелите, май ще трябва да добавя едно резонаторно гърне малко да спадне грохота, жалко че жените не разбират от красота !!!
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Не се приеснявай, няма да падне много "шума", дори ще стане по култивиран.
        в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
        Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Има решение, хората са минали по този път и са го измислили, http://www.enginebasics.com/Advanced...%20Cutout.html, , понеже имам достатъчно място под колата, трябва да монтирам муфлера веднага след двигателя, после тройника с отбивка настрани като G-класа, и назад продължава безшумното гърне, така че да мога да си ги превключвам когато пожелая, ще избирам колко да бучи според настроението http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...tout&_osacat=0

Ето още идеи, https://www.google.bg/search?q=cut+o...ih=519#imgrc=_ най-често ползвания метод при осмаците е да се монтора тройник с тапа, като искаш да ти бучи развиваш три винтчета и звука излита директно от тройника, може да се направи и с дросел, дросела може да се управлява ръчно, с жило или с електроника и степерен мотор, с две думи става ми много интересно.

Аз от самото начало помолих майсторите да направят муфи на двете гърнета и да мога лесно да си ги сменям, но се почна едно абеееее....., те муфите не са качествени, като друснеш ще променя ъгъла и ще тропа в купето....., и аз естествено се отказах, но вече имам по-добра идея, и накрая ще можем да постигнем пълно съвършенство !!!
          Последно редактирано от TOYO; 09-03-13, 08:51.

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
            Има решение, хората са минали по този път и са го измислили, http://www.enginebasics.com/Advanced...%20Cutout.html, , понеже имам достатъчно място под колата, трябва да монтирам муфлера веднага след двигателя, после тройника с отбивка настрани като G-класа, и назад продължава безшумното гърне, така че да мога да си ги превключвам когато пожелая, ще избирам колко да бучи според настроението http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...tout&_osacat=0

Ето още идеи, https://www.google.bg/search?q=cut+o...ih=519#imgrc=_ най-често ползвания метод при осмаците е да се монтора тройник с тапа, като искаш да ти бучи развиваш три винтчета и звука излита директно от тройника, може да се направи и с дросел, дросела може да се управлява ръчно, с жило или с електроника и степерен мотор, с две думи става ми много интересно.

Аз от самото начало помолих майсторите да направят муфи на двете гърнета и да мога лесно да си ги сменям, но се почна едно абеееее....., те муфите не са качествени, като друснеш ще променя ъгъла и ще тропа в купето....., и аз естествено се отказах, но вече имам по-добра идея, и накрая ще можем да постигнем пълно съвършенство !!!
            Ужасни дертове имаш...аз бих помислил за по лесния вариант, да смениш ....жената, или тъщата. Ама знам че няма да стане и ще трябва да сложиш поне три ауспухови системи, за всякакъв вкус. Верно малко ще натежее Жипката, ама има и лифт и по яки пружини и силни амове....филм от 1001 нощ. Дано не те чуе мойта и да и влезе някоя муха, няма да ги запознаваме, че и аз ще получа финансова разруха/инфаркт/.
            Аааааа сетих се що не се оборудваш със шлемофони, аз имам някъде, ако решиш ще ти ги пратя-безплатно-разбира се!!!
            Надявам се разбираш от шега.
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Днес реших да разбера защо ми бучи в купето и откъде идва това бучене, направих няколко прости опита.

Първия опит беше с дълъг маркуч който да отвежда газовете назад, с идеята че тръбата не е достатъчно дълга и звука "настига" купето, резултата беше разочароващ, продължава да си бучи. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0299.jpg
Прегледи:1
Размер:123.2 КБ
ID:5460326

Следващия опит беше с изолиране на муфлера, първо с термо лента, и после с 3 см. каменна вата, идеята беше че самото гърне резонира и предава бученето вътре, купих вата и го опаковах, резултата е приличен, бученето вътре намаля с 30%, за съжаление и отвън се промени звука и няма нищо общо с преди, определено не ми харесва, за съжаление познавайки жената се страхувам че ще иска 100% тишина.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0301.jpg
Размер:131.6 КБ
ID:5460340Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0304.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5460341Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0307.jpg
Размер:131.2 КБ
ID:5460342Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0310.jpg
Размер:181.3 КБ
ID:5460343Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0306.jpg
Размер:124.9 КБ
ID:5460344

Последния опит беше най-успешен, закачих оригиналното гърне към изхода, изведнъж дойде тишината......, оказва се че силното бучене зад колата пробива в купето, трябва да монтирам две гърнета, първо ревящото, второто стандартното тихо гърне, а помежду им тройник с клапан, който изкарва газовете настрани като G-класа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0297.jpg
Размер:158.0 КБ
ID:5460348

Коментар

Най-накрая завърших проекта, вече имам тих и шумен режим, всичко е под контрол, наложи се сам да правя тройник и дроселна клапа, остана ми само едно жило да монтирам и ще мога да регулирам всичко от купето, при отваряне на дросела ревящото гърне се отприщва и звука излиза под десния праг, затворя ли дросела газовете минават през тихото гърне и излизат отзад. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0386.jpg
Размер:164.3 КБ
ID:5466833Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0387.jpg
Размер:157.8 КБ
ID:5466834Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0390.jpg
Размер:148.6 КБ
ID:5466835Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0393.jpg
Размер:148.4 КБ
ID:5466836 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0385.jpg
Размер:164.1 КБ
ID:5466832Оказа се че шума от ревящото гърне е изключително силен и не става за ежедневен автомобил, бученето особено при изкачване на баир е ужасно, така че ако някой мисли да прави нещо подобно, добре е да се предвиди клапа в самото начало, да няма двойна работа като при мен, Гранда има достатъчно място да събере двете гърнета отдолу.
                Последно редактирано от TOYO; 31-03-13, 19:29.

Коментар

Колега просто не си уцелил гърнетата. Остава да сложиш и едно "гърне за гостите от село".

Коментар

Нищо не съм целил, едното гърне си дойде с колата, а другото MAGNAFLOW е от най-продаваната марка в света, нямаше как да се сетя че нестава за ежедневна употреба, може би изхвърлянето на катализаторите повиши звука до непоносими нива, иначе аз село си нямам, карам само в града, вярно с извинение понякога карам между голями селяндури...., е тогава ползвам гърмящото гърне, много им се издигам в очите, правят ми място веднага.
                    Последно редактирано от TOYO; 31-03-13, 20:15.

Коментар

Не се обиждай, колега, ставаше дума, не ти да ходиш, а те като дойдат!
                      Явно е станала уникална кола, с два звука.... Преди време ти писах да посетиш място където хората разбират повече от теб и мен и да си решиш проблема. Дори с много по малко пари. Ама като ти е мерак да имаш "марково" MAGNAFLOW гърне......
                      Много искам да го чуя, туй чудовище, ако имаш път към Черноморието, непременно се обади. А пък аз ракийка ще почерпя и рибка.

Коментар

ОК, в Черноморец ходя всяка година задължително, братовчедка ми се ожени там, много е хубаво !!!

Коментар

Договорено!

Коментар

Страшна работа!
                            MAGNAFLOW от UK...
                            После що бучи... ?

1. Ицо от HEED ги внася тия гърнета от доста време. На доста добри цени дори и без да си уреди отстъпка човек.

2. Kaк нема да бучи? MAGNAFLOW си е проходно спортно гърне. Ще бучи не, ами... С Борлата е същата работа...

Интересни звуци сте докарали тука.
                            Аз обаче не мога да ги търпя, хеле пък на семейната кола.
                            На бегачката е друго, ама и там изхвърлих борлите. Истината е в голямото оригинално гърне. Хем отпушва, хем тишина.

Коментар

Днес монтирах жилото, сега мога да контролирам всичко от купето, добре се получи, аз съм доволен.

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                                Не се обиждай, колега, ставаше дума, не ти да ходиш, а те като дойдат!
                                Явно е станала уникална кола, с два звука.... Преди време ти писах да посетиш място където хората разбират повече от теб и мен и да си решиш проблема. Дори с много по малко пари. Ама като ти е мерак да имаш "марково" MAGNAFLOW гърне......
                                Много искам да го чуя, туй чудовище, ако имаш път към Черноморието, непременно се обади. А пък аз ракийка ще почерпя и рибка.
                                Може ли и аз да се присъединя към вас

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X