Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпускателна система за Гранд Чероки 4.7 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изпускателна система за Гранд Чероки 4.7 WJ

Колеги дойде момента да помисля за звука на машината, при мен често идват Грандове и някой от тях издават доста приятен звук, отдавна проучвам въпроса и се оказва че най-масово се ползват гърнета Magnaflow, разбира се има много други марки но тази ми харесва как звучи, премахнал съм всички катализатори, и планирам да метна впоследствие един KN да допълним звуковата картина.

От САЩ ми отказаха доставка нашенските фирми доставчици.....било невъзможно, глупости няма невъзможни неща, но за моя радост ги има в UK за смешни пари, ето един универсален ауспух от нераждавейка, входа и изхода са 3 инча, или около 7,5 см., това е най-дебелата тръба която предлагат, нямам идея нашите тръби колко са дебели, но ще проверя, иска ми се звука да е бучащ с нисък тембър но ненатрапчив, дори повишава малко мощността, пуснах запитване за доставка, какво мислите ??? http://www.ebay.co.uk/itm/3-ID-14X4X...item2a2230a52e
    Последно редактирано от TOYO; 15-02-13, 19:49.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

От: Изпускателна система за Гранд Чероки 4.7 WJ

Ела да слушаш и да си говорим..........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо, знаеш ли от колко време се каня да дойда да се видиме и да поговориме, имам и да черпя за няколкото консултации по телефона, от есента съм вкарал в GPS-а твоите кординати, и пусто време все не стига, иначе си прав че е най-добре да чуеме и обмислиме нещата преди да включвам флекса, затова няма да поръчвам нищо докато не обсъдиме нещата.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Все пак се надявах някой колега да сподели опит конкретно с Magnaflow, оказва се че много хора незнаят че карат с такова гърне, скоро на наш приятел открихме точно такова гърне, така му е внесена колата с убийствено приятен звук, и като я качих на канала се оказа че звука е от едно такова гърне Magnaflow което замества оригиналното.

Разбира се и катализаторите бяха изхвърлени, резултата беше феноменален, направо не ми се слизаше от колата, радост за душата, невероятно е какви звукови възможности имат осмаците, направо е престъпление да се кара с оригиналните заглушители, нали затова сме избрали голямия мотор, за да ни доставя удоволствие като го караме !!!

Прочетох всичко почти всичко за Magnaflow, фирмата е сериозна, държи на качеството на вложените материали и гарантира че звука няма да се промени от повреда на материала, принципно тези Muffler гърнета са едни резонансни гърнета, като около централната тръба има стоманена вата за шумопоглъщане, http://www.magnaflow.com/02product/02muffler.asp, така газовете преминават директно за разлика от стандартния заглушител прегради, оттам идва и лекото покачване на мощността.

Ето как звучат колите след монтаж на Magnaflow, в сайта на производителя имат клипчета, за съжаление хората са си поръчали цяла нераждаема генерация и ефекта е значително по-силен, но все пак се добива представа, http://www.magnaflow.com/04sound/04trucks.asp, мисля че звука е умерено силен, все пак това производство е предназначено за масова употреба, едва ли биха си позволили да продават нещо което бучи безумно силно и стряска хората, ето запис от купето http://www.magnaflow.com/04sound/domestic/srt8incar.htm., и едно видео от дино стенд, показва какво се случва при натоварен мотор http://www.magnaflow.com/dyno_video.asp
        Последно редактирано от TOYO; 17-02-13, 10:36.

Коментар

'убавеца от който купих моя Черок ми се похвали, че от щатите я взел с "майна нещо си" ауспуси, но понеже била шумна сложил Аспо да я оправи. Майна нещо си е Magnaflow - намерих документа за покупка, а той след смяната ги издал като скрап .
          Иначе по темата за 4,0 и 4,7 дават модел 15859 - цена 620$ в щатите и може би 650 паунда в UK. Хеед ги предлагат на 2 300 лв. Ако ще правя изпускателна система бих ползвал някой от местните майсторяги за система от край до край - без кат-овете, максимално изправена и задължително ако имах V8 - с два изхода, що пък не да са под вратите, като Г55АМГ
          O888 749-O86
          C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
          NC 750

Коментар

Аз на моя махнах гърнето. Трите катализатора са си на място, след тях е права тръба. На мен ми харесва.
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Според мен 2300 е безумна цена, но 270 лева, колкото ми излиза вноса на това универсално гърне е отлична цена, за двата изхода нямам никаква симпатия, първо защото съм си изгарял крак на такъв ауспух, и второ защото искам шума да остава отзад, гледах един направен с два ауспуха отзад, беше голяма грозотия защото тръбата за втория накрайник минаваше под резервоара и стои много смешно, накрайника съм го избрал вече, не съм виждал по-добре стоящ накрайник за WJ, утре ще го снимам.

Махането на цялото гърне ще повиши значително децибелите, но звука ще е доста нерафиниран и гъргорещ, идеята на това резонансно гърне е да "омекоти" и да придаде басов нюанс на звука, приглушен и мощен, да се усеща вибрацията, а за катализаторите само като ги видях три броя, така им се зарадвах......, бяха първото нещо което изхвърлих от колата.

Коментар

Аз имам отначало 76 мм тръби донякъде и като цяло са доста големи, просто да го имаш впредвид. Според мен не е нужно да са чак толкова големи.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

При мен измерих около 64 мм, или в инчове 2,5 инча, надявам се да е вярно, смятам го при 2,54 см за 1 инч, мислех да поръчам най-широкото гърне което е широко 3 инча, но няма да има никакъв смисъл ако само гърнето е малко по широко, освен това ще се появи проблем за връзката при разлика в диаметрите от почти сантиметър, новото гърне ще е от нераждавейка, а старата генерация е желязно, няма как да се заваряват, затова ще трябва да се правят сглобки тръба в тръба и стягане със скоби, при близки диаметри ще е значително по-лесно да се куплират.
                  Последно редактирано от TOYO; 18-02-13, 06:08.

Коментар

Моят опит казва, че няма проблем с неръждаема тел/електроди да се заварява неръждаемо към черно. Така че съвета ми е да вземеш 2,5 инча и да съвпадат размерите на основната тръба и гърнето. Между другото ако искаш звънни или ЛС ще ти дам координати на приятели само с това се занимават и няма да чакаш доставка на .......... не пиша името за да няма реклама. Даже говорих с тях.
                    Последно редактирано от marinco; 18-02-13, 13:54.
                    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0213.jpg
Прегледи:1
Размер:150.2 КБ
ID:5455751Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0214.jpg
Размер:123.0 КБ
ID:5455752Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0215.jpg
Размер:138.2 КБ
ID:5455753Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0216.jpg
Размер:155.2 КБ
ID:5455754Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0217.jpg
Размер:153.8 КБ
ID:5455755Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0218.jpg
Размер:177.8 КБ
ID:5455756Ето това е накрайника който ми хареса най-много от всичко което съм виждал, дебел и приятно овален, къс и насочен надолу, докато го направи точно така едно момче си игра няколко часа с телоподаването, но накрая стана идеално. Сивия убавец е моя а черния е на колегата дето скоро му ремонтирахме мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                        а за катализаторите само като ги видях три броя, така им се зарадвах......, бяха първото нещо което изхвърлих от колата.
                        Колега , след като махна катализаторите имаше ли някакъв проблем с чека на таблото светваше ли ти. Понеже и аз се замислям да ги махам.

Коментар

Това е оригиналният накрайник на 5.9.
                          Мисля подобен и изправен ще ти отива повече .

Последно редактирано от verter; 18-02-13, 21:08.
                          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                          0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                            Колега , след като махна катализаторите имаше ли някакъв проблем с чека на таблото светваше ли ти. Понеже и аз се замислям да ги махам.
                            Спокойно ги махай, това е задължително, чека в градски условия не свети, или ако светне е замалко и сам си загасва, но като подкараш извън града светва веднага, иначе дори да не светеше,с тази подробност че грешката 0420 за неефективен катализатор винаги я записваше в системата за диагностика, аз трия той записва без да свети лампата, хваща еднакво гориво на първа и втора сонда.

Четейки руските сайтове, там ползват предимно най-горната простичка схема с кондензатор и съпротивление, явно е доста добра, имам един Ярис с подобен проблем и мисля да тествам на него простата руска схема, събрах съпротивления и кондензаторчета само трябва да ги запоя и да видим как действа.

Коментар

Най-после пристигна гърнето Magnaflow, 275 лева с доставката, голяма красота, веднага го монтирах, страхотен звук, голямо удоволствие е да я настъпя, всички се обръщат да ме видят....., емоцията е пълна, гърнето е произведено в USA, същото гърне монтирано на Мустанг покачва мощността с 12,7 к.с., и 31 нютона въртящ момент, трите свалени катализатора също покачват малко, определено се усеща повече сила и пъргавина след монтажа.

За да е пълно щастието изолирах генерацията с термо лента за рали автомобили, поръчах ги от интернет, казват че охладения колектор завихрял газовете и намалявал скоростта, абсурт, не и на моята джипка....., сега газовете излитат като снаряд без температурна разлика, практически нищо не им пречи, цялата генерация е "почистена" от излишества, красота и наслада за слуха, днес я натиснах в подземния паркинг на МОЛ-а, малийййй страхотия.

Ще правя клипче, разбира се за да стане НD, ми трябва малко време, без помощници няма да се справя с заснемането, искам да ускоря от място като в клиповете на производителя, клип от купето, както си му е реда, до няколко дни ще съм готов, забравих да кажа че гърнето има доживотна гаранция, ватата и нераждавейката са от високо качество, гарантират че звука няма да се промени с времето.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0281.jpg
Размер:134.4 КБ
ID:5457976Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0282.jpg
Прегледи:2
Размер:126.1 КБ
ID:5457977Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0284.jpg
Размер:131.9 КБ
ID:5457978Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0286.jpg
Размер:131.1 КБ
ID:5457979Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0288.jpg
Размер:133.0 КБ
ID:5457980Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0287.jpg
Размер:161.2 КБ
ID:5457985Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0289.jpg
Размер:176.8 КБ
ID:5458004Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0290.jpg
Размер:123.7 КБ
ID:5458020 В комплекта има и рекламни лепенки.
                              Последно редактирано от TOYO; 03-03-13, 17:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X