Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане с 100 октана системно за или против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: зареждане с 100 октана системно за или против

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
    Моя, е австрийска сглобка, и на капачката на резервоара, си пише 91 октана. Аз го карам с 92. Сипвал съм и 98 (щото, тука нямаме 100) и разлика никаква не усещам. А цената на 92 ми е 0.80 евро.
    Мислех си, че и цените на горивата във Финландия са високи като на алкохола.

А има ли направени замервания какво е октановото число на горивата, които се предлагат в България?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

ОЧ е нормално, има други параметри извън нормите. Химическо микрозамърсяване, например и недобри физични характеристики.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        ...Мислех си, че и цените на горивата във Финландия са високи като на алкохола...
        Ами скъп е, да. В нашия район има само 95, 98 и тоя екологичния Е85. Цената на 95 е около 1.70 евро. Само че, и аз, като много от финландците живеещи тук, ходим на "заправка" в съседна Русия. Та, там има и 92 и цената му е такава.

П.П. Между другото, дали Гранда ще върви с тоя етаноловия Е85, някой знае ли? Щото и неговата цена не е лоша, евро за литър.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Не искам да правя реклама. За моята а класа знам че в големия студ сутрин на обикновен дизел е като 65 годишен пушач. Говорим си 5-10 мин за да запали. Обаче със хубавия дизел, пали като в лятно време докато се качвам в колата още.

Може би "хубавия дизел" е нормален дизел а обикновения е разреден, не знам, обаче в моя случай огромна разлика.
          Mitsubishi Pajero Pinin 1.8GDI

Коментар

По книжка му дават безоловен 87 ... не мися че 2 октана надолу ще са му от голяма вреда ...
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
              дали Гранда ще върви с тоя етаноловия Е85, някой знае ли? Щото и неговата цена не е лоша, евро за литър.
              Едва ли нещо ще му попречи. Резервоарът нали не е железен?

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
              По книжка му дават безоловен 87 ... не мися че 2 октана надолу ще са му от голяма вреда ...
              E85 не е заради октаново число 85, а заради 85% етанол. Октановото число е каквото е, сигурно 95. На чистия спирт е над 100, ама те сигурно с по-калпазански бензин са го смесили.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Едва ли нещо ще му попречи. Резервоарът нали не е железен?

E85 не е заради октаново число 85, а заради 85% етанол. Октановото число е каквото е, сигурно 95. На чистия спирт е над 100, ама те сигурно с по-калпазански бензин са го смесили.
                Те всъщност, и 95 и 98 тук вече не се казват така, ами Е10 и Е5, пак във връзка с процентите етанол. А дали е железен резервоара, си нямам идея. По-запознатите да кажат.

Коментар

Щом е10 преглъща и не се е задръстил от ръжда, сипвай смело е85. Той ще си каже.

Коментар

Здравейте.

Относно E85..
                    Резервоара е пласмасов, а в щатите нашите колички си ги карат без проблем с Е85. Даже преди време имаше клип от колега, как зарежда от него на бензиностанция, пак там.

Приятен ден на всички.
                    WJ 4.7 Limited
                    0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Щото си карал коли дето не могат да покажат разликата. При правилните разходът пада с до 2/100.

И 100 не е 95 с добавки или поне не винаги. Аре няма да казвам марки кои стават кои не.
                      и кои са тия коли? Лада 1500 или нещо от сорта карбураторно с ръчни настройки
                      Нормалните коли сами си настройват "аванса".
                      Като беше кризата за бензина баща ми и съдружникът му бяха купили на едро А86... На ладата имаше леко тракане докато не пипнаха аванса, сиерата (2.0и) на другия човек си го пиеше с удоволствие...
                      Дизели съм карал с най-различна нафта (от бензиностанции, не от туби) и резултата е един и същ... Единствено при пробите с Биодизел "домашно производство" на Галопера забелязах, че се вдига разхода...

Ако ми се вдигне с 2 литра разхода, първо ще погледна да не ми е протекъл резервоара...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

С Е85 бензин разходът трябва да се вдигне - трябва да се смята към изгодната цена. Литър спирт върши по-малко работа от литър бензин. Може да е доста разликата - 1/3 например.
                        За моята а класа знам че в големия студ сутрин на обикновен дизел е като 65 годишен пушач. Говорим си 5-10 мин за да запали. Обаче със хубавия дизел, пали като в лятно време докато се качвам в колата още.
                        Може би "хубавия дизел" е нормален дизел а обикновения е разреден, не знам, обаче в моя случай огромна разлика.
                        Разреден с какво?
                        През лятото този същият "хубав" дизел ще се окаже "разреден", а разреденият от зимата ще ти хареса.
                        Не е така прост въпроса само до "хубав" и "лош" и "високооканов" или "скъп". Евтиното често е хубаво, скъпото може да е по-лошо.

Коментар

един от вицовете по форумите е, че разреждали бензина и нафтата с вода 10-15%
                          Сигурно по пример от замразеното пиУе...

Да, ама аз като по-прозД не си купувам замразено пиле, а само охладено
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ПС: Е85 не е ли с 10% спирт? или това беше Е10?

Гледам вече по обявите в мобиле.де пише на някои коли, че стават за Е10 бензин... Май има някаква директива да се ползва такъв бензин за новите коли... Дори на извънбордовите Меркури, които продавам пише, че са ОК за 10% спирт...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              ПС: Е85 не е ли с 10% спирт? или това беше Е10?

Гледам вече по обявите в мобиле.де пише на някои коли, че стават за Е10 бензин... Май има някаква директива да се ползва такъв бензин за новите коли... Дори на извънбордовите Меркури, които продавам пише, че са ОК за 10% спирт...
                              Е85 е 85% етанол. Е10-10% и Е5–5%. При нас друг няма. През 2011 имаше кампания, разпращаха листовки. Бензин 95 стана Е10, а 98 стана Е5. Има и специалнен сайт, на който можеш да провериш, дали твоята кола върви с Е10. Ако не, караш с Е5. Пише че всички коли с марка Jeep след 89-та година могат да вървят с Е10.
                              А, на мен, засега ми е добре на руски А-92, и не смятам да карам с Е85.

Коментар

Не го писах тук преди малко, че не е по темата за октана, но щом коментирате - спирт 10% започва да е проблем за гумените детайли. Трябва да са подходящи. Приема се че 5% е търпимо много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X