Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee - място за метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand Cherokee - място за метан

Аз напълно подкрепям метановата идея, имам два метанови автомобила в гаража от 2000/2001 до днес. Но ГЧ 4,7 е с ГИ. Нарочно.
    Смисълът при метана е в многото километри пробег и при условие че един автомобил минава поне 100км на ден-работен кон. И двата метана са монтирани на бус/камиончета и товарят по 2-3тона постоянно. Същевременно другите бусове/дизел/ практически не ги ползвам/освен в изключителни случаи/ двигателите са 2000см3 бензин и на метан с 6/шест/ големи бутилки пълня около 32-33лв и минавам около 300-330км-10%градско и 15%смесено и75% дълго цена на км пълно/празно=11ст.
    И двата буса са със шпренгавни ресори+добавени листове за да носят и бутилките, а каква гледка са .... първо виждаш бутилките. Те са около 96+ см и тежат ,абе половинки кислородни бутилки, ама точно. Навремето ги платих на един волейболист по 4300 без ДДС, но после нито за миг не съм съжалявал. Сега нещата са различни и не си заслужава. От опит........
    Затова и не мога да си представя, а ми се иска, как ще изглежда проекта на колегата Баломед, щото и аз бях на същото дередже. С утежняването на купето+работата за монтажа+разликата в цените+лихвата на парите+++ не се връзва сметката.
    А и колегите са прави по отношение на метанстанциите, поне 10% ще караш на бензин поради липса на близка такава и "уйде коньо у реката"
    Моят съвет е НЕДЕЙ и да мислиш в тази посока.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Колега,
      Аз съм с метанова уредба. Бутилката ми е 80 л. С едно зареждане изминавам 100 км градско или 140-150 извънградско. Мислил съм по въпроса за по-голям запас от газ, до сега не съм го направил, че все нещо друго е приоритет. Но според мен, три бутилки 60-70 л хоризонтално, напряко в багажника, покрити с алуминиев капак, ще се вържат най-добре. Ще ти вдигнат нивото на пода на багажника с около 37-40 см, което значи да приспособиш и допълнително стойката за захват на резервната гума. Според мен - това е истинския вариант.
      JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
      0898 641162

Коментар

BateValcho, много ми се вижда този разход за 4 литровия Гранд. Аз съм с 5.2 литровия мотор с обикновена метанова уредба. Вярно, че карането в София е съвсем различно от това в наше село и за него си има обяснение, но и на извънградско ми се струва много. С моята джипка на извънградско, с 15.5 кг. метан, през лятото минавам 100-105 мили /160-170 км/, а зимно време 85-90 мили /130-140 км./. То разхода си зависи и от номера на сандалите, де...

Подкрепям идеята за три по-малки пури, сложени на пода на багажника, покрити с капак /или ПДЧ/. Виждал съм го как изглежда и на доста по-малка джипка /Витара/. Пода се вдига с 24 см с 5 килограмови бутилки, а с 10 килограмовите няма да е повече от 30 см. Остава проблема с резервната гума...
        Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X