Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee - място за метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee - място за метан

Здравейте колеги,

Запалил съм се да си взема Jeep Grand cherokee 4,7, не знам как ще ми прозвучат въпросите, но ако може да ми предложите вариант, ще съм Ви много благодарен, та имам следното питане:

Къде мога да монтирам бутилки за поне 200 литра метан, за да има пробег колата ще трябва да наместя поне толкова, като при това да загубя най-малко място в багажника. Зад седалката може да се сложи една бутилка може би около 90 литра, но си мисля може ли отдолу да се монтират и други и колко могат да се поберат, като ще им се направи и кожух въпреки, че бутилките са много здрави. Или другия вариант който си мисля е да се изреже купето при резервната гума, предполагам ще трябва и да се усили и там също да монтирам още една две бутилки. Ако има как да се монтират, дали отдолу и на мястото на резервната гума, би били най-добре, без да се слага зад задната седалка. Благодаря.

От: Jeep Grand Cherokee - място за метан

Ти сам си отговорил на въпроса. Тук колегите с бензинови Гранд-ове много много не са фенове на метана. Всеки ще ти препоръча газов инжекцион. Ако търсиш икономичност сменяй колата.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Няма да имаш никакви проблеми с бутилките отдолу под пода - те са по-здрави от цялата кола, само трябва добре да ги завинтиш да не ги загубиш. Газаджиите много не ги бива в това.
      Но упражнението е рядко безсмислено. Нещастният Гранд няма никога да направи такъв пробег, че да си изплати метановата уредба при сегашните цени. За сметка на това с тия около 35 килограма метан ще имаш доста ограничени маршрути между наличните метанстанции.

Коментар

Re: Jeep Grand Cherokee - място за метан

Колега аз имам Гранд 5.2 и да ти кажа според мен слагането на метан, дори и на газ, няма значение дали обикновена или инжекцион, на такива двигатели си е просто грях. Но пуста криза....
        Така че според мен недей да убиваш прекрасният мотор с метан. Като му сложиш един инжекцион с не много голяма бутилка, ще докараш разход в лева на един средно голям дизелов мотор и няма да заема кой знае колко място в багажника.
        Съжелявам че не мога да ти помогна по точно зададеният въпрос, но просто това е моето мнение и дано поне малко да ти е помогнало
        Поздрави !
        Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
        0886/872-646

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Газаджиите много не ги бива в това.
          .
          Пак се изказваш подчертано обидно и грубо към моето съсловие, след като изгони от тук всички разбиращи от газ, сега защо не му го направиш ти този монтаж като те бива повече от газаджиите ???????
          TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Не се коси бе, Ясен си е такъв, не обича газаджии, това не му прави съветите лоши и излишни.

Коментар

Изгонил съм приятеля му, който настояваше да ползва фирмено име безплатно, напук на тарифите за реклама. 1бр. газаджия всичко, изгонен от мен - ако това са били ВСИЧКИ разбиращи, направо да ги пренебрегнем като грешка на броенето.

Все едно - включително в този Форум има хора, които могат да направят една конверсия добре. Но по обективни причини не го правят.

Коментар

Аз още не проумявам къде е далаверата при метана спрямо пропан-бутана, при положение, че е на по-висока цена, но явно има врътка... Обаче бутилките са супер скъпи дори на старо, а леките от карбон са още по-скъпи. И ако добавим, че събират малко и трябва да сложиш няколко бутилки, та да ти иде ептен мястото... И после да ровиш из нета и да си правиш списъци къде да зареждаш, нещо хептен ми бяга логиката. Наистина за голям двигател и здраво окачване тежестта е преодолима, но пак не мога да се навия. Ако ще е газ, аз избирам твърдо да не е метан.

А този дето е изгонен го чета по другите форуми и освен да се хвали не съм забелязал много да е полезен със съветите си. Е ако идеш да му снесеш кеш твърди, че всичко може да направи, но аргументи и да не се заяжда... хммм, май не му е силата. Като цяло в % недоволните от газаджиите са поне 50/50... Обаче не мога да кажа, че има много полезна информация по темата и тук, в този форум. Като цяло явно слагането на газова е на принципа, проба-грешка... за което обаче си плащаш.

Успех в начинанието.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                  Не се коси бе, Ясен си е такъв, не обича газаджии, това не му прави съветите лоши и излишни.
                  Ако разбираше наистина от газ може би щеше да е полезен.
                  Последно редактирано от TOYO; 12-02-13, 19:47.
                  TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Какво има да му разбираш? Няма да пишеш дипломна работа по сапромат я. Що трябва да си "газаджия" за да разбираш? Какво има за разбиране? За мен да си сменя гумата на колата, да монтирам ГИ или да шлайфам глава е едно и също, няма разбиране, има норми, последователност, има стъпки които се изпълняват по определен начин. Аз майстори не ползвам никакви, щото аман от разбиращи. Кой "майстор" в БГ е квалифициран и сертифиициран за даден вид ДВГ или ГИ от фирмата производител?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      Аз още не проумявам къде е далаверата при метана спрямо пропан-бутана, при положение, че е на по-висока цена, но явно има врътка... Обаче бутилките са супер скъпи дори на старо, а леките от карбон са още по-скъпи. И ако добавим, че събират малко и трябва да сложиш няколко бутилки, та да ти иде ептен мястото... И после да ровиш из нета и да си правиш списъци къде да зареждаш, нещо хептен ми бяга логиката. Наистина за голям двигател и здраво окачване тежестта е преодолима, но пак не мога да се навия. Ако ще е газ, аз избирам твърдо да не е метан.

А този дето е изгонен го чета по другите форуми и освен да се хвали не съм забелязал много да е полезен със съветите си. Е ако идеш да му снесеш кеш твърди, че всичко може да направи, но аргументи и да не се заяжда... хммм, май не му е силата. Като цяло в % недоволните от газаджиите са поне 50/50... Обаче не мога да кажа, че има много полезна информация по темата и тук, в този форум. Като цяло явно слагането на газова е на принципа, проба-грешка... за което обаче си плащаш.

Успех в начинанието.
                      Моята астричка (видя я вече) гори 8 лв на 100 км. Имам метан за 200-210 км. А като свърши-пропан-бутан. На пропан-бутан на моето каране гори 10 литра-това е 14 лв. А с твоята Х5 отзад отива каде 20лт
                      Уредбата я взех преди 1,5 години,излезе ми всичко 380лв,втора ръка,сам я монтирах,отдолу, а пропана е в резервната гума=свободен багажник.Разбира се,резервоар няма.. На месец по 70-80 лв ми е икономията,18 месеца...
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Е то Х-а и ще върви повече. Не ми е това мисълта, защо метана е така по-икономичен не мога да разбера, пък е по-скъп? Инак аз не искам метан щото не мЪ кефи да возя тежки бутилки дето събират малко. Инак и с пропан бутан ще имам стабилна икономия. 20 ми харчи в София на бензин, тук около 15. Инжекциона добре настроен няма да дава повече от литър или същото като бензин в разхода. Оспамихме темата на човека...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                          ............ защо метана е така по-икономичен не мога да разбера, пък е по-скъп?
                          Щото едното е цена за литър а другото цена за килограм.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            ...Тук колегите с бензинови Гранд-ове много много не са фенове на метана. Всеки ще ти препоръча газов инжекцион. Ако търсиш икономичност сменяй колата.
                            Подкрепям горното мнение. Моя гранд 4.7 е с газов инжекцион с 60литра бутилка на мястото на резервната гума. Предполагам е добре настроен: разход градско (в София) под 20/100, извънградско - около 15/100 газ. Ако ми потрябва целия багажник, местя резервната гума зад някоя от предните седалки.
                            Jeep WJ 4.7
                            Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Като ме дойде скъпо да карам на бензин 4.7 V8, а нямах и пари да си взема добър автомобил втора употреба отидох на метан станцията, за да видя какво ще ми струва да сложа метанова система. Като пари ми казаха около 3 500-до 5000 лв, за да имам автономия 200 км, и ще ми запълнят целия багажник до нивото на задния прозорец. Естествено, че се отказах и сложих ГИ.
                              WJ няма добро място отдолу за слагане на бутилки, така, че да не пречат за проходимостта му.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X