Обява

Свий
Няма добавени обяви.

235/65/17 отпред 255/60/17 отзад за WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 235/65/17 отпред 255/60/17 отзад за WJ

Ами то си зависи от раздатката, но тя си се износва повече като е фул тайм, с каквито и да е гуми. Както вече каза, отнася го раздатката. Какво отнася вече зависи, но няма друг възел, който да се товари от работата на 2-та моста с различни размери гуми. А дали тези двата от заглавието са еднакви като натоварване, вече е друг въпрос. Гранд-а не е от моделите със заложена конструктивна възможност за различни размери и съответно си е хазарт, в каква степен, не се наемам да прогнозирам...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      между другото, има автомобили 4х4 с различен размер предни-задни гуми...
      На първо четене се сещам за БМВ Х5, Порше 911 или някой от по-новите му еквиваленти (не се сещам точния модел, но има)...
      Така е, но те така излизат от завода... Вероятно обаче диаметърът е еднакъв.

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
        Естествено при разлика в диаметрите на колелата /гуми/ ще се сдобием с ефекта от постоянна намеса на някой от блокажите. Това е ясно.
        Ами нито е естествено, нито е ясно.

Каква трябва да е разликата в диаметрите, та при максимална скорост на машината (примерно 180км/ч) да получиш привидна разлика от 5-10км/ч в показанията за преден и заден кардан? Отговорът е доста - горе-долу два съседни инчови размера на гумите. Горе-долу такава разлика трябва, за да получиш сработване на блокаж при потегляне, за повечето автоматични 4х4 системи. И това - ако е тъпичка системата (виско и подобни) и при висока скорост запазва същото поведение, като при ниска. Ако е умна, тя на такива скорости изобщо няма да прави така и тогава единственият проблем от различния размер гуми остава прехвърляната през диференциала паразитна мощност. Която също може да се сметне и също няма да е много, ДАЖЕ за два съседни инчови размера. Със сигурност много по-малка от обичайното движение на слаб терен с блокаж.

А в темата говорим не за съседни инчови размери, а за много по-малки разлики.

Коментар

Аз пък не рабрах кое на Ясен не му е естествено и ясно. През цялото време точно това се опитвам да обясня. Той го обобщава и не му е ясно, ми нали ти си Ясен. Май аз не съм ясен/Ясен/
          Колеги моля четете какво пише и по-нагоре.
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Ти не си ли взе вече WJ да му ги тураш тия гуми и да пуснеш снимки бре? Нищо няма да му стане от различните размери. Аз просто бих му сложил нещо по-голямо от 29"...

Коментар

Като го "обуеш" отиди на някой дрифт фест и ако не се счупи нещо, значи може!
              Реално погледнато, радиуса на гумите е еднакъв само в изолирани случаи - при ненатоварен джип предницата е по-тежка, радиуса на предните гуми е по-малък... Когато се натовари с 5 човека и багаж пък задните се "мачкат" повече... 2-3мм разлика има със сигурност!

Дали излизат от завода или не има значение само при гаранционни автомобили (и то само ако не върнеш еднаквите гуми преди рекламацията)
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

комбинация гуми 235/65/17 отпред и 255/60/17 отзад за тази кола е грешка според мен
                http://www.tirerack.com/tires/tirete....jsp?techid=18
                ето малко инфо по въпроса, дано е от полза

Коментар

Гледам Преди този има 37 поста, без моите 7-8 значи 30. 90% са против, от тях 90% смятат че не трябва защото.......не трябва. Другите се аргументират с раздатката.
                  Да ама раздатката не мери гумата, тя реална гледа дали има разлика в скоростта на въртене, същото прави и ВариЛок-ът, та ако разликата е 0, или 1мм. кой ще го премери толкоз точно. При олл тайм-овете/постоянно 4х4 дават до 3мм разлика в протектора/Субару/, германците дори повече, ами че това са нормални разлики в износването между мостовете. Карам /аз лично/ от 1996 все 4х4 и много пъти съм смесвал гуми/предни и задни двойки/справка ТЛК,Ауди А8, Ауди оллроуд, Х5, Х6// всичките сам карал над 100 000 км, естествено с помоща и на синовете ми. И нищо повредено до сега. И изведнъж толеранс от 1мм ще обърне Джипката.
                  Моля някой аргументирано да обясни, как по точно разликата в ширината на гумата влияе на комплекса Куадра драйв, щот приемаме че диаметърът и обиколката са еднакви. Дори ги премерих разликата в четирите гуми по обиколката е 2 мм+/-. Оказва се че дори нови гуми дават 3мм разлика/ненапомпани и немонтирани/.
                  Уточнявам, от четеното от мен/доста изчерпателно/ направих извод, че Куадрадрайв-а е постоянно вкл. задно и при определени условия се включва и предно, най просто казано. По-сложно прехвърляме 5-95% към някое колело.....
                  Малко започва да ми прилича на историята с маслото МОПАР, само това трябвало да се сипва......и сега като няма Мопар можело и други още 25 вида, а пък за раздатката и от тракторите ставало...............
                  Последно редактирано от marinco; 07-02-13, 00:10.
                  в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                  Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Здравейте.

Напълно съм съгласен с колегата Marincho.
                    Самоблокирането на раздатката се определя от диференциалната разлика на оборотите между предния и задния кардан.
                    И ако тази разлика е по-малка от разликата при нормално износени предни/задни гуми, защо да е проблем?

Няма нищо общо с ширината на гумата...

Поздрави
                    ?
                    WJ 4.7 Limited
                    0889 70 70 42

Коментар

е порових се и ето какво намерих
                      Tires

One thing to consider with ANY 4WD vehicle: matching tire size is ABSOLUTELY critical. Jeep allows only 3/32" difference in tire size between front and rear. Any more and you risk damage to the transfer case and the possibility of being stuck in 4WD. Even different model tires of the same listed size can vary enough to cause damage. This is also key with your spare tire. If you change tire size, always get a matching spare tire.

(3/32) inch = 2.38125 millimeters
                      от ето този сайт
                      http://www.jeepforum.com/forum/f310/...guide-1271979/
                      ми значи става, а дали е редно..... незнам

Коментар

Макар че съм защитник на тезата за каране с еднакви гуми съм склонен да се съглася, че в конкретния случай колегата няма да има проблем с въпросните размери.

Коментар

То, ако въобще има някой с по-малка разлика от 2мм с еднакъв размер гуми.. Особено от по-големите цолажи...
                          WJ 4.7 Limited
                          0889 70 70 42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X