Обява

Свий
Няма добавени обяви.

235/65/17 отпред 255/60/17 отзад за WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 235/65/17 отпред 255/60/17 отзад за WJ

При х-а за 17ки и 18ки дават еднакви предни и задни размери, а за 19ки задните са определено по-широки, но са компенсирани спрямо предните и са еднакво високи. Така го препоръчва производителя. Мисля си и тук да е подобно, за 17ки точно нещо не ми се връзва, но щом те влече... Ако ще го караш предимно по асфалт 17ките не са много стабилни. От друга страна като така и така имаш 2 гуми, не пречи да опиташ, не мисля нещо да се повреди, макар и ако се създаде повечко разлика неизбежно ще си го отнесе раздатката...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      ... Ако ще го караш предимно по асфалт 17ките не са много стабилни. От друга страна като така и така имаш 2 гуми, не пречи да опиташ, не мисля нещо да се повреди, макар и ако се създаде повечко разлика неизбежно ще си го отнесе раздатката...
      Нещо не разбрах, какво означама нестабилни 17-ки, и защо да го отнася раздатката? При условие че за 10 000 км задните гуми се изтриват около 3мм, а предните около 1,5 мм, преди смяната на местата, значи всички раздатки ще го отнасят. Така ли да го разбирам? Ами тогава смяната да се извършва на 3000-5000 и проблема отпада. Или пък производителят е съобразил този проблем и е направил задействането на раздатката примерно при 5-7% разлика в скоростта. Не зная затова питам. Не ми се вярва при 1-2% дори до 5, да има влияние. Другото за което си мисля е твърдението на колеги и от други форуми, че задействието на предния диф е малко мудно/закъснява/, което ме навежда на мисълта, че % е доста голям.
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Раздатката го отнася, щото няма кое друго... Просто се товари повече. Колко повече зависи от разликата в диаметрите. То си е процес, отнема време. 17ките имат доста гума и съответно повече се клатушкат, в завои и като цяло. Но са по-добре по ред причини за сняг и извън пътя. Като цяло аз не бих карал така, но ако имам гуми ще си ги сложа. Предните не може ли и те да са 255/60?

Коментар

Ето един линк.www.jeep.com/.../quadra_d... Гледай и ще си отговориш на въпросите.
          ПП.Раздатката няма да го отнесе щото е фултайм.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
            Ето един линк.www.jeep.com/.../quadra_d... Гледай и ще си отговориш на въпросите.
            ПП.Раздатката няма да го отнесе щото е фултайм.
            Този линк нещо не работи
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Извинявай.Наистина не работи.http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/xfer/index.htm. Копирай това в гугъл.
              То пък излезе директна връзка.
              Последно редактирано от bocho64; 02-02-13, 17:43. Причина: допълнение

Коментар

Това съм го чел, ама не разбирам връзката....

Коментар

http://www.jeep.com/en/4x4/how_syste...quadra_drive_2 Питаш за процентите.

Коментар

Не съм чувал за quadra_drive_2 във WJ. Според мен примерът е неуместен. И пак не разбрах, пращаш някакъв линк и какво трябва да разберем. Поне дай някакъв коментар!???!
                    При quadra_drive % са от 5 до 95, значи под 5% разлика в диаметрите не би трябвало да има проблем с раздатката, още по малко под 1/един/процент. 255/60/17=738мм, 235/65/17=737мм диаметри разлика 1,0014, което е 0,14% ако не се лъжа.

Коментар

А тия проценти тягово усилие какво общо имат с диаметрите?

Коментар

Ей голяма каша е в главата на някои. Процентите на тяговото усилие, които нямат нищо общо с процентната разлика в диаметрите, а тези 5-95% при quadra drive са между ляво и дясно колело. quadra drive е система за блокаж на диференциалите

Раздатката на WJ quadra drive е qaudra track II, която е 4x4 full time на бързи и 4x4 part time на бавни. И при двата случая нямаш само задно, което прави използването на гуми с разлика в диаметъра нежелателно.
                        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                          Според мен примерът е неуместен. И пак не разбрах, пращаш някакъв линк и какво трябва да разберем.
                          Извинявам се за неуместния пример.Пратих линка зашото е онагледен с анимация.Сега се загледах и видях ,че няма за Quadra drive.

ПП. Quadra drive има vary loc в раздатката а не само в диференциалите.И на фул тайм е в повечето време на задно.

Коментар

Vari Lok e "търговското" название на LSD диференциалите. Не съм срещал "Vari-Lok" като част от спецификациите за NV247/147. И в двата случая обаче става въпрос за героторен механизъм, който улавя разликата в скороста на въртене.

Marinco, ти питаш - ние изказваме мнение, след което започваш да ни убеждаваш, че не би следвало да е проблем. Изказаните мнения по-горе, случайно или не, съвпадат с мнението на производителите на джипове с фул-тайм, а именно - и 4те гуми да са в един размер.

QD е изцяло механична система, която сработва от разликата в скоростта на въртене на отделните колела, респективно преден и заден мост. Дали 5% или 1% разлика между мостовете биха довели до сработване на геротора - не знам. Знам само, че може и да доведе до това, а от там и до значително по-голямо износване в раздатката. Дали това е риск, който искаш да поемеш - ти решаваш.

Коментар

Да, тук вече става ясно. Но си мисля че "vary loc" е в предния и задния диференциали, а раздатката е георотор. Не съм убеден че има знак за равенство между двете, по скоро си приличат като функции.
                              Позволявам си да не се съглася с Данван и Ясен, преразпределянето на тяговото усилие се обуславя от разликата в ъгловите скорости на ляво/дясно колело, понякога и при разлика преден заден мост. Естествено при разлика в диаметрите на колелата /гуми/ ще се сдобием с ефекта от постоянна намеса на някой от блокажите. Това е ясно. Въпросът бе друг, ама вече ми стана ясно и няма смисъл да дискутираме в тази посока. Започваме да преливаме от пусто в празно.

Коментар

между другото, има автомобили 4х4 с различен размер предни-задни гуми...
                                На първо четене се сещам за БМВ Х5, Порше 911 или някой от по-новите му еквиваленти (не се сещам точния модел, но има)...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X