Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифт на XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лифт на XJ

май имам/в момента не се сещам дали стоят в мазето още/ предни пружини от Гранд Чероки 4.0, но бяха омекнали и ги смених........ не знам дали ще надигнат при теб, но пък подложки винаги може да им сложиш

Коментар

Колега аз вече съм пробвал системата "направи си сам" по отношение на ресорите и не Ви съветвам да ползвате този способ на замяна с Волгови или шпренгване при велики майстори.Волговите листове са по-тесни и тънки и не са взаимно заменяеми. Близки по размери са ресорите от Форд Транзит-акула по старите модели.В форума има много подробна и полезна информация по въпроса само се поразровете,като и в сайта avtograd.ru.
      Ако пък искате да ремонтирате всяка година, тогава шпренгвайте и заменяйте листове.
      Моят съвет е нови Heve Duty , но тук са много скъпи.Само доставка от вън.В Англия цената им 90-100 долара-справка Морис.

Коментар

От: Лифт на XJ-я

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        За ресьори от бронирано не съм се замисля, за пружините от четрилитровия знам, ама предполагам и от бронирано ще станат. Утре ще звънна тук там.

За съжеление от бронирано не стават нито пружините нито листовете.Сега не ми се обеснява надълго и широко защо....но няма нужда да си губиш времето.Пружини от четири литрово може и да повдигнат малко но само ако са чисто нови.Обаче тръгват вибрации и по дупките са твърди .Имам някъде тунингови от Къри и ако ги намеря ще ги снимам до оригинални от 4 литра и ще видите разликата.Същото е и с листовете...Тези от Къри са и по-дълги както и различно наредени.За тях се слагат и други обици.Ако задния мост е толкова настрани както казваш трябва да видиш да няма счупен лист или пакетите да не са се изместили от хлабави У болтове.Другото е да има удър или скъсване на гредите на самоноса.

Коментар

...
          но събирам достатъчно информация за да не се окажа неподготве от към чарколяци...
          Виж колко излизат нови фтулки и болтове за ресьорите, че там е 50/50 тръгне ли се да се свалят.

Коментар

От волговите ресьори дето гледах днес нищо не ислиза. По-зле са от моите. Сега питам от какво друго ще стане да подложа/ добавя лист в пакета на чероковите та малко да се вирнат ? Споменахте нещо от транзита, ама так си е само един листа, а и предполагам тоя лист е изчислен за буса 1.5т и още половин - един тон багаж. Това нещо ако го сложа на черокито то ще се вирне и повече няма да може да се сплеска (поне това е моето мнение). Ако не намеря подходящи ресьори за момента ще подложа нещо м/у листа и ресьора, но не можах никаде да открия по-дълги у - болтове.

Поздрави !

Коментар

Аз имам чисто нови по-дълги U болтове. Дойдоха ми в комплект с окачването, две дължини бяха сложили в комплекта. Мисля ми останаха по-дългите. Трябва да кажеш какъв размер ще ти свършат работа и да меря, но първо виж колко ще удебелиш пакета и дали ще го удебеляваш изобщо.
              Вероятно са с инчова резба, но имам и гайки към тях. Така,ч е мисли по другите въпроси и като стигнеш до болтовете и ако не си намерил същевременно, пиши ми.
              Последно редактирано от verter; 18-10-12, 14:35.
              Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
              0888/00-55-37

Коментар

Okey !

А междудругото от каква волга трябва да са ресьорите или няма занчение, смисъл че има едни по-нови и едно по-заоблени и по-стари ?

Коментар

Okey !

А междудругото от каква волга трябва да са ресьорите или няма занчение, смисъл че има едни по-нови и едно по-заоблени и по-стари ?
                  Ресьорите трябва да са от черна волга,иначе няма да станат!
                  Колега,толкова глупости в една тема скоро не бях чел.
                  Не се занимавай с такива сложни операции.
                  Или си оправи джипа както трябва...
                  Не е лошо и заглавието на темата да се смени защото е подвеждащо и неточно.

Коментар

Aко ще слагаш ресори от ГАЗ 24 гледай да си намериш чисто нови пакети,иначе няма смисъл
                    Ако не-всеки читав майстор на ресори,ще ти намери лист с подходящата шиирина и дължина и ще ти го добави
                    въпроса е,че това не работи добре като окачване-каквото му е предназначението,иначе височина ще ти даде
                    Но си трябва капиталовложение-работата без пари няма да стане
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Здравейте .
                      Аз си сложих листи от Газка ..Пасват идеално .. долу горе използвах през лист ..( става въпрос от предницата на Газка)
                      При мен остана оригинален само дългият с ушите и този най-отдолу ..и между тях сложих мисля че бяха 4 от Газката ..
                      отпред има 3.5см подложки на пружините и сега с този пакет ресори задницата е с една идея по висока от предницата

Нещо такова се получи
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF3372.JPG
Прегледи:1
Размер:196.4 КБ
ID:5417312
                      Ако човек не прави избор за нещата от живота си, друг ще го направи вместо него!

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
                        Ресьорите трябва да са от черна волга,иначе няма да станат!
                        Колега,толкова глупости в една тема скоро не бях чел.
                        Или си оправи джипа както трябва...
                        >
                        Първоначално публикуван от I.Stoyanov;
                        п.п. Изявления от сорта на: "Земи да го хвърлиш тоя джип и си купи друг" , " Купи си готов кит" и такива не са желани, щото ако имах парички за кит изобщо нямаше да се занимавам, а и спестявам за четрилитрово БРАТЛе на малкото чероки.
                        КОлага ИВАЙЛО РЕСПЕКТ къмопита, уменията и знанията, които имаш, но нека и ние (АЗ) незнаещите, неможещите, нямащита да се научим и да почерпим поне малко от това което знете ВИЕ . Ако има толко много "глупости" в тази тема то нека модераторите да я изтрият, но аз мисля, че от всяко нещо или в частност тема може да се извлече нещо полезно. Колко теми има във форума?! - залагам каса бира, че всеки които ги е прочел и по 100 пъти без да е имал допир до материята би задал поне един въпрос, от който поне още 2 биха сметнали за полезен и не биха го задали. НЕка бъдем по-толерантни

Относно темата. Туко що обикалях пунктовете за скраб и намерих въпросните ресьори, даже бяха от ЧЕРНА волга, преобърнала се по таван. Ресьорите ми се видяха свежи, човека който докара волгата каза че ги е менил преди години ама колко .
                        Един стругар ми "фтаса" да ми направи по-дълги u-скоби, а аз се сдобих с 5 см желязо за подложка м/у моста и ресьора. Това е най-несигурният и вероятно най-неправилният варянт, но така поне на едно друго чероки което покарах му се беше запазила возията. "Изморените" ресьори си возят по-същия начин, а джипа стои по-нависоко. Амортесьорите не бяха пипани.

Тук идва и въпросът - ще трябва ли да "пипам" амортесьорите при подложка м/у ресьора и моста 5 см. при полужение, че в момента е клекнал с около 3.5 - 4см ?

Поздрави !

П.п.> идеята не е да направя най-ефтиният или най-лесният варянт, а най - подходящият на нормала цена. Както писах още в началото събирам за четири литров черок и тогава знам как ще го направя , но сега да поръчвам нови ресьори при полужение, че джипа се кара 65% по асфалт и 35% по черни пътища без особен хард - не ми се вижда смислено.

Коментар

Здравей колега. Аз направих точно такъв лифт. Имам и тема. Шпрегвах ресорите и добавих допълнителен лист. Определено обаче ми окъсяха
                          амортисьорите, но реших проблема и сега джипа вози много по-добре. Не е вярно, че става много по-твърд. По твърдите, добре огънати ресори са много по-добри от правите. Успех!
                          Любомир Бончев 0889216605
                          Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

А листо от какво добави ?

Коментар

Добавянето на лист превръща Черока в каруца, от опит го казвам. Не съм се возил при Калин на пожарната с новите оригинални лифт ресори, но твърди че няма нищо общо. Ако не се лъжа му излезнаха 350лв с доставката.

Коментар

мАЛКО развитие. Днес направих проба с добавяне на лист от волговите и резултата беше плачевен. Джипа се повдигна с 1-1.5 см и започна да вози твърдичко. След това сложих целия пакет от волгата. Остана само основния (най-горния). Джипа се повдигна доста - около 5см. Задницата стана равна с предницата. Ообаче когато отидох да го пробвам - ами плачена ситуация, явно тея дето са от волгата са предвидени за по-голям товар и в резултат задницата нямаше клякане, спящите полицай се минаваха на подскоци. Задната гума при едно разчепатване висна по-лесно спрямо преди. И накрая си сложих пак оригиналните .
                                Е .. бях длъжен да провам. За капак на всичко телефона с който правих снимките падна в една тава с масло и сега го мъча да източа нещо от него (няма карта памет ). Абе каръшки ден.

Утре ако не ме хване някой дявол, ще опитам с подложки м/у ресьора и моста, като временно решение. Новите ресьори ще бъдат поръчани в края на другия месец . Само да попитам :
                                1.Скобите за ресьорите, дето държат моста и ресьора, от специален метал ли трябва да са или от обикновено желЕзо ?
                                2.Като за проба може ли да опитам с огъване на подходящ размер шпилка, като я нагрея до червено/бяло и после да докарвам формата ?

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X