Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифт на XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лифт на XJ

*
    - така де по-скоро опресняване или връщане в стоковия вид.

Първо, преди да сте ме нападлаи - да изчеток де що намерих за лифтосване и пак имам въпроси. Нека да опиша какво искам да направя.
    Повдигане на задницата с 5 или малко повече сантиметри, понеже в момента е доста по-ниско от фабричното. НЕ се цели постигане на по-големи ходове или каквото и да е по-добро оффроуд поведение.
    Целта е когато тръгна на риба и взема половината къща в джипа да не ляга като боинг 747 канещ се да полети ;
    От известно време черокито стои всеедно ще излита - предницата е подигната, а задницата сплескана в земята. Аз си мисля,че в следствие на годините и експолоатацията (превоз на разни неща до вилата 40 км в едната посока, понякога по 800кг. ) ресьорите са "омекнали" и са се поизправили. Идеяте е да се получи задница равна на предницата .
    След изчетеното стигнах до извода, че ми трябват волгови ресиори и един свободен следобяд НО :
    1. Както споменах НЕ искам да се постиха по-висока от фабричната височина затова реших само с ресьори или с подложки.
    2. Амортисьорите са сменени преди 2-3 години и са все още драви, мисля си че стоят в сплескано получение заради "омекналите" ресьори, та няма да е нужно да слагам други - все пак се цели фабричен вид или савсем маалко по-различен от него !
    3. Ако сложа подложки м/у моста и ресьора от каквъв матерял трябва да са гума, метал ?
    4. При варянта от точка 3 ще трябва да сменям у (или п) побразните скоби, от какво или от къде да намеря ?
    5. Идеяте е за нещо от сорта на кадеджииските лифтова, ама не съвсем, щото обмислям варянта и отпред да му турна по една подложка
    6. След изчетеното не разбрах кой е по добрият варянт в моя случаи - подложки или нови ресьори - целта е да се запази возията и устойчивоста в завой, щото го карам предимно по асфалт;

Ето и снимковия матриял :

Това е височината отпред;
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02915.jpg
Прегледи:1
Размер:97.5 КБ
ID:5987107
    Височината отзад - клекнал;

Име:DSC02921.jpg
Размер:144.8 КБ
ID:5987110
    Наравно, повдигнат с крика, даже трябва още малко за да е еднаквко, ама крика му свърши хода

Име:DSC02912000.jpg
Размер:220.0 КБ
ID:5987108
    Без крика, на равно разлика от 5 см

Име:DSC0291900.jpg
Размер:205.0 КБ
ID:5987109
    Наравно ;

Име:DSC02922.jpg
Размер:127.4 КБ
ID:5987112
    Повдигнат с крика - ясно се вижда разликата в полужението на ресьора; Варянт с подложка колко дебела ?

Име:DSC02917.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5987113
    Ако слагам волгови ресьори тея дето съм оградил няма да трябват нали

Име:DSC02916.jpg
Размер:156.9 КБ
ID:5987114

Ами може да започвате с упреците .
    Дейноста ще е експериментаторска, но събирам достатъчно информация за да не се окажа неподготве от към чарколяци.

Благодаря !

п.п. Изявления от сорта на: "Земи да го хвърлиш тоя джип и си купи друг" , " Купи си готов кит" и такива не са желани, щото ако имах парички за кит изобщо нямаше да се занимавам, а и спестявам за четрилитрово БРАТЛе на малкото чероки.

От: Лифт на XJ-я

Подложки отпред лесно ще се направят и сложат.
    Но отзад за да има що-годе работещо окачване,тези ресори трябва най-малко да се шпренгнат,за да добият някаква дъга и да започнат да работят както трябва-друг е въпроса това колко качествено ще бъде направено и колко време ще издържи.
    Ресори за Волга аз се опитвах да намеря(лятото),така и не успях,но не мисли,че цената е много ниска.
    Намерих някакви хора от Русе,които вкарват,но тогава нямаха налични-ако искаш имам им координатите.
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Аз съм за шпренгване + добавяне на още един лист. Остави си го по-висок отзад, за да може като го натовариш да се изравни с предницата.

Тъй или иначе ще пипаш, що не си лифтнеш едни 1,5 отпред и до 2 инча отзад. Поносимо е и няма да развалиш нищо кой знае какво като поведение и управление.
      Като гледам гумите ти не са с фабричния размер така или иначе. Поне така ми изглеждат на снимката.
      Последно редактирано от verter; 17-10-12, 19:09.
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Ами въпросните ресьори утре ще гледам или по-точно ако е вярна информацията която има от стара волга ще си ги свалям. Това с шпренгването го мислих, ама така съм правил на едно пикапче и за 2-3 месаце полужението беше същото, може ми матеряла се амортизира.

А позложките? като временно, докато намеря нови ресьори ?

Колко трябва да са високи подложките отпред ? От какъв матерял - нещо чертеж, рисунка, готови ?

Аа.. и още нещо - мисля че има аксиален луфт в задна дясна главина, ще мине ли само с притягане ? Имам чуството че задният мост е с около 2см в дясно спрямо предния - как да го коригирам ?

Поздрави !

П.п. гумите са 235/75/15

Коментар

За подложките ще ти трябват и нови U -болтове.

Може също така за целта да удължиш отзад "ушите"
          0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
            За подложките ще ти трябват и нови U -болтове.

Може също така за целта да удължиш отзад "ушите"
            Режа и заварявам ?
            * За болтовете знам, затова и питах от какво или от къде.

Коментар

Май не си чел достатъчно
              Подложките са за пружините отпред-над пружините
              А относно купуването не ресори от Волга - втора употреба,гледай да не вземеш такива,които да са по-зле от твоите (аз говорех за чисто нови,които са на цена около 240лв за комплект)
              Може като шпренваш твоите да добавиш допълнителен лист-ще ти даде височината и здравината,но ако не е натоварен,джипа ще започне да вози като каруца.
              Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

и така става
                0888/00-55-37

Коментар

Май не си чел достатъчно
                  Подложките са за пружините отпред-над пружините
                  А относно купуването не ресори от Волга - втора употреба,гледай да не вземеш такива,които да са по-зле от твоите (аз говорех за чисто нови,които са на цена около 240лв за комплект)
                  Може като шпренваш твоите да добавиш допълнителен лист-ще ти даде височината и здравината,но ако не е натоварен,джипа ще започне да вози като каруца.
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Режа и заварявам ?
                    * За болтовете знам, затова и питах от какво или от къде.
                    Поправка - да одължа ушите само в задния краи на ресьора откъм задницата, а предния край да не го пипам ?
                    Предполагам с парче от друг ресьор ?

Коментар

А,междувременно има и нови мнения,а пък това,което съм написал е излязло два пъти....
                      Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Твоите ресори са прекалено уморени и клонят към "обръщане"
                        за да имаш работещо окачване трябва да им се предаде определена дъга
                        Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Хех, ами незнам какво съм чел, но имах предвид за подложки м/у моста и ресьора - гумена или метална. Влади ме е разбрал !

Поздрави !

Коментар

Помисли за връщане на ресора към стоковия му вид-шпренгване,евентуално добавяне на лист
                            а не само как да го отделиш от моста или купето,за да постигнеш височина.
                            На теб този ресор ти е необходим да работи като такъв,а не само да повдигнеш чрез него отстоянието от земята.
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

За дъгата е така. Така както са прави няма какво движение да извършват вече. При всички положения трябва да ги шпренгваш и за да стоят по-дълго им добави един лист. Ще поче да вози по-твърдо и с по-малко ходове, но това е положението.
                              Ако само удължиш ушите и подложиш ще стане висок, но нищо друго не подобряваш. Как ще извършва ходовете си, дори фабричните?
                              0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X