Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CHECK ENGINE - защо свети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: CHECK ENGINE - защо свети?

Първоначално публикуван от angelov Преглед на мнение
    Като говорите за газ, нормално ли е да харча 25 на 100?газ
    от 2 дена имам газов инжекцион на гранда и го засекох 21.3 л/100 км
    като все още не съм обслужил двиг. и не съм махнал катализатора... след като приведа гранда в идеално техн.
    състояние би трябвало разхода да падне до 19 л.
    LZ1RED

Коментар

Някой път и на мен ми слиза до 20 на сто, обаче в града праска 30 - средно 25 - от зареждане до зареждане. Казаха ми, че някаква мембрана се сменяла, и падал разхода.Ама не съм навлязъл толкова навътре.....
      Ще го разуча и това. Ти за 19 на сто среден разход ли говориш? Ако е така е много добре!!!

Коментар

не преди няколко дена го засекох на бензин и харччеше 19 л. градско, но го карах леко до 2000 об.
        LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от angelov Преглед на мнение
          Като говорите за газ, нормално ли е да харча 25 на 100?газ
          Чакайте сега и аз да кажа как стоят нещата - градско 5.2 лятото 20-24, зимата до 27. Севдо нека си говори каквото иска, аз ви казвам каква е истината. Е, вярно че на извънградско съм го докарвал до 11 обаче с цената на много здрави нерви и сдържане да не натискам педала колкото искам и каране по магистралата със 100....
          Обаче аз моята газова (не е инжекцион) половината неща ги правих сам, с настройките и частите дето ги бяха сложили майсторите хем не вървеше, хем гореше над 30. Инжекциона му е майката, ама аз като слагах моята нямаше евтини инжекциони.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Е, значи да не се ядосвам, гори си нормално....
            Казаха ми, че ако сменя някаква мембрана на газовото, и ако сложа истински спортен филтър, ще падне разхода....

Коментар

Само не прави тая глупост с филтъра. Мембраната ако не е наред ще се подобрят нещата, но изправна мембрана не е панацея и не е функция за намаляване на разхода. Като слушам какви ги разправят майсторите ти пращай ги да си правят Голфчетата и да не барат където не разбират.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Продължавам да твърдя, че Гранд 4.0 харчи до 20 л. градско при нормално каране! Няколкократно съм му засичал разход между 18 и 19л. Държа да отбележа, че изпаритела е нова серия с подобрени харакеристики и дава страхотни резултати. Йори може да ви каже още за него.

Коментар

Значи Ванката има изключително тежък крак (щот и аз де) пък и тая газова смучеше въздух от няколко места, и поради липсата на емулатор вървеше в авариен режим компа. Като и запушихме пропуските, и сложихме емулатора наистина тръгна в сравнение с преди. Да ама и разхода се вдигна. Предложих му на Ванката да я посвием но на него му харесва тягата сега и така ще си остане.

Коментар

А може ли да поговорим за спортните филтри?
                    Какво мислите за тях? аз го купих с такъв, но го смених с някъкъв от квартален магазин за 25 лв! От автоплюс ми казаха, че истинските спортни филтри са от 70 лв нагоре.

Коментар

Определено спортните филтри помагат да се вдигне мощноста на бързооборотни и високофорсирани двигатели, тук явно не е такъв случая. Като негатив - скъсяване на ресусрса на мотора поради това че през филтъра минават по-малките частици. Темата е дискутирана във форума, виж разтърси се. Но при теб осезаем резултат няма да има, а износването го има винаги.

Коментар

Да.Тия от 25лв се саморазпадат.И дупките стават баяти.При фирмените,материяла по-...и става горе-доле.Но Димата е прав.Скъсяват ресурса на мотора.
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Пак ме притеснихте....

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Системата е вярна, като му изтриеш акъла и компа минава на някакви примерни таблици. Като го понатиснеш малко и вдява какво се иска от него. Демонстрирах го на Дидо, готов съм да го демонстрирам с всеки 5.2 Гранд - работи безотказно.
                            Само да потвърдя това,че при така описаната система,се получи огромен ефект в разхода на моята джипка,по мои сметки средно 3-4 литра на сто ми е по нисък разхода,просто е невероятно, а вървенето си е същото,ако не и по добро.Единственният недостатък ,който забелязах,че се появи,е че сега на автопилот не поддържа скоростта така равномерно както преди а с осезаеми ускорения и забавяния,но при 3 литра по нисък разход си е супер.
                            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Привет колеги и предварително се извинявам че така търся помощ в чуждата тема-та преди малко благодарение на quadra и на руския саит се научих да си чета кодовете на колата,доприпках до колата направих процедурите и ми изписа код P0123-Напряжение с датчика положения дроссельной заслонки слишком вьисокое(на руски) и Throttle/Pedal Position Sensor/Switch A Circuit High Input(на английски),това е по OBD-II системата
                              Възможно ли е това да е причината жипа да не върви,проблем ли е че напрежението е по-високо и какво трябва да направя за да отстраня проблема,докато писах се сетих за господата от балканстар Пловдив и по точно за господина които ми прави диагностиката и ми каза че всичко било ок.,та ми иде да сложа ижовката в багажника и да им ида на гости.
                              Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Точно това ти казах и аз, забрави ли? Казах ти че проблема е някъде по електронното управление на дроселовата клапа. Направо отивай в Балкан Стар и им счупи тиквите тъпи. Само за справка, един такъв "корифей" от Балкан Стар София казал на Влади че при Парт Тайм режима двойното си го включва джипа автоматично когато той реши!!!!!!!!!!!
                                И това е хора които продават колите!!! Просто нямам думи, тук имаше една колежка от тая измислена фирма, нека им предаде на всички че са гола вода и кал по гърба...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X