Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CHECK ENGINE - защо свети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CHECK ENGINE - защо свети?

Тази машина взе да ме дразни......
    Защо светва тая светлинка, като всичко му работи и е сменено?
    И как да накарам централния панел да светне? този който показва какво е предаването на колелата.

До: CHECK ENGINE - защо свети?

Обещах да не пиша, ама сте като малките деца...
    Вземи си ключа за палене и си прочети кодовете на неизправностите. Ако не знаеш как, виж тук:http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...ines/codes.htm

А иначе специално при теб колелата са винаги зацепени, така че този екран ще показва отворени врати, ниски нива на течностите и други такива, но колелата ще са ти винаги зелени - нали си с 249 раздатка - фултайм.
    Изобщо вземи прочети тук:http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/index.htm
    И 99% от въпросите ти ще бъдат удовлетворени.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето как е включен информационния център:

Всичко за него - тук:
      http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch.../VIC/index.htm
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

много добре! код 12, 52, 51, 55
        52 и 51 са напълно противоположни. Това означава ли , 4е датчика е издухал, или виздъшния спортен филтър е менте?

А въпроса ми за панела беше: какъв майстор да търся - еладжия или някъкъв друг, за да накара този панел да светне.... ???
        Дразни ме нещо като не работи по колата.

Коментар

Я пак ги прочети по-внимателно. Понякога така реагира когато смуче въздух от гарнитурата на смукателната генерация между двата блока с цилиндрите. Ако скоро си откачал акумулатора компа е забравил и ще му трябват няколко дни да се обучи и да спре да гасне и да променя оборотите. Код 12 нали това значи. Вземи да обучиш компа и виж ако пак свети пак прочети кодовете. А за екрана всеки нормален електрикаджия ще ти свърши работа като му дадеш тая схема.

Коментар

какво значи "да обучиш компа" - извини ме, не съм навътре във вашите терминологии.....

Коментар

Най-добрия начин качваш се на колата и газ до Самоков и обратно. Караш я в различни обороти и натоварване и компа сам се обучава с карането.
              моят гранд като го взех беше стоял без акумулатор известно време и двиг. тресеше, гаснеше и разхода беше около 25 - 30 л/100 км. След 200 км. пробег всичко се оправи от само себе си и разхода падна с над 5 л.

LZ1RED

Коментар

аха! майстора ми каза, 4е му е свалил клемите за една нощ. Зна4и, ще си загасне от само себе си!

Коментар

Ще излезе много по-евтино, ако отдеш в Дарс Ауто, отколкото да навърташ толкова километри. Но ти си знаеш най-добре...

Коментар

Първоначално публикуван от angelov Преглед на мнение
                    какво значи "да обучиш компа" - извини ме, не съм навътре във вашите терминологии.....
                    Електронният блок е забравил какво да следи и трябва да му се напомни

Коментар

Обучението е много просто и отнема 3-5 минути. Палиш колата и правиш нещо което не трябва да правиш иначе при други условия а именно затискаш с ЛЕВИЯ клак спирачката а с десния му подаваш газ. Държиш здраво спирачката и не му даваш да тръгне, като едновременно държиш оборотите на двигателя да се държат около 1500-2000 като сменяш от време на време режимите на трансмисията (превключваш всички положения на скоростния лост), като не забравяш да отпускаш все пак педала по време на смените. Целта е да натовариш двигателя без да му даваш да се движи. Едновременно с това включваш всички консуматори като клима, фарове, отоплител на задното стъкло и тн...Не прекаляваш с даването на газ за да не изгориш фриционните дискове в скоростната кутия, прото лекичко подаваш газ и не му даваш да върви. След 3-5 минути такива упражнения можеш спокойно да караш. Като покараш 50-100 километра отново снеми показанията на компютъра по начина с ключа. Ако пак не му харесва нещо ще ровим нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Обучението е много просто и отнема 3-5 минути. Палиш колата и правиш нещо което не трябва да правиш иначе при други условия а именно затискаш с ЛЕВИЯ клак спирачката а с десния му подаваш газ. Държиш здраво спирачката и не му даваш да тръгне, като едновременно държиш оборотите на двигателя да се държат около 1500-2000 като сменяш от време на време режимите на трансмисията (превключваш всички положения на скоростния лост), като не забравяш да отпускаш все пак педала по време на смените. Целта е да натовариш двигателя без да му даваш да се движи. Едновременно с това включваш всички консуматори като клима, фарове, отоплител на задното стъкло и тн...Не прекаляваш с даването на газ за да не изгориш фриционните дискове в скоростната кутия, прото лекичко подаваш газ и не му даваш да върви. След 3-5 минути такива упражнения можеш спокойно да караш. Като покараш 50-100 километра отново снеми показанията на компютъра по начина с ключа. Ако пак не му харесва нещо ще ровим нататък.
                        Баси системата.Дима...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

В дарс ауто няма да стъпя повече ако не ми се наложи! Надя, защо все там ме пращаш?
                          Една разходка до Русе дали няма да ми помогне а? Жената е от там...... хем ще видя "бабата"!!!

Склонен съм да вярвам на 4овека, до сега все верни неща ме е съветвал.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Баси системата.Дима...
                            Системата е вярна, като му изтриеш акъла и компа минава на някакви примерни таблици. Като го понатиснеш малко и вдява какво се иска от него. Демонстрирах го на Дидо, готов съм да го демонстрирам с всеки 5.2 Гранд - работи безотказно. Друг е въпросът дали това ще реши проблема на човека, може би има нещо по-сериозно.

Коментар

Ето обяснение за системата на обучение на двигателя
                              http://www.jeep.auto.ru/Grand_Cherokee/FAQ/engine.htm

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X