Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CHECK ENGINE - защо свети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: CHECK ENGINE - защо свети?

Ами , сериозно, след като пуснах самодиагностиката не е светвало нищо, утре ще го драпна до Царево..... лажа, ще му боядисам броните , и след три дена до Царево.

Коментар

Мале, тука как ни дерат - 100 кинта на елемент...много ми се вижда......

Коментар

Пообучи го и покарай малко, дори в града. И после пак гледай.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от angelov Преглед на мнение
          Мале, тука как ни дерат - 100 кинта на елемент...много ми се вижда......
          Щот си с Гранд, я отиди с някой изпаднал Москвич и ще ти кажат друга цена. А 100 на елемент е много ИМХО.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Системата е вярна, като му изтриеш акъла и компа минава на някакви примерни таблици. Като го понатиснеш малко и вдява какво се иска от него. Демонстрирах го на Дидо, готов съм да го демонстрирам с всеки 5.2 Гранд - работи безотказно. Друг е въпросът дали това ще реши проблема на човека, може би има нещо по-сериозно.
            на 4.0 Гранд става ли?

при мен проблема е следния - компа показва разход 16, а той реално е 21...... на газ.

може ли да се обучи да мери верно или да

Коментар

Не Ванка, тук проблема е друг, машината мери колко ти е отворена дроселовата клапа при определена скорост и от там смята колко би трябвало да гориш на бензин ако толкова си натиснал педала и така върви. Обаче нали се сещаш че на газ нещата не са същите. Даже напротив, колкото повече газ му пускаш, толкова повече върви с по-леко натискане на педала и толкова ПО-МАЛКО обаче показва, защото вижда че върви много а малко е отворена дроселовата клапа. Като вземе да притваряш крана на газта (на тройника) нещата почват да се изравняват, докато стигне в един момент до горе-долу близка стойност, ако прекалиш с завиването в един момент даже може да стане обратното - да сочи някакъв чудовищен разход а да е изгорил доста по-малко. До това обаче рядко се стига защото тогава съвсем не иска да върви. Така че или го зарязваш така, или малко го свиваш.

Коментар

На мен ми показваше доста точно! Обсъждали сме го с теб, Дима.

Коментар

Оттогава доста неща са се променили по тази кола. А и това което казвам е вярно. И третото нещо - разговорът ни за ускорението... Оказах се прав.

Коментар

Не казвам че това което казваш не е вярно, казвам че компютъра МОЖЕ да показва що годе вярно и на газ!

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                      Не казвам че това което казваш не е вярно, казвам че компютъра МОЖЕ да показва що годе вярно и на газ!
                      Нали и аз за това говоря - намаляш притока на газ и нещата почват да се изравняват. А иначе най-нисък разход ще покаже когато си му пуснал най-много газ, щот ще върви със съвсем леко натискане на педала...Само дето реалния ще е друг.

Коментар

Като говорите за газ, нормално ли е да харча 25 на 100?газ

Коментар

Tи как мислиш? 8 цилиндъра 5200 кубика? даже ти е съвсем добре
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от angelov Преглед на мнение
                            Като говорите за газ, нормално ли е да харча 25 на 100?газ
                            Абсолютно НЕ!

Коментар

Митове и легенди...... сега Севдо ще каже че 4.0 харчи 8 на 100 а Димата ще каже че 5.2 харчи 14 на 100 и хората ще се счупят да ходят по майстори и пак нищо няма да направят.
                              Това си е до правилна настройка на колата/газовата и до шофьор, преди години двамата с брат ми имахме една кола, аз като я карах харчеше 10 той сяда даже без да сме я гасили и харчи 12 как става вие кажете
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                                Нали и аз за това говоря - намаляш притока на газ и нещата почват да се изравняват. А иначе най-нисък разход ще покаже когато си му пуснал най-много газ, щот ще върви със съвсем леко натискане на педала...Само дето реалния ще е друг.
                                ясно

при мен е точно така - върви с леко натискане на педала.

мисля да не го пипам - така ми харесва.....вървенето де, разхода не толко в крайна сметка като знам колко ми харчи реално, показанията на компа изобщо не ми трябват.... трябва да измисля само някакъв индикатор за хивото на газта в бутилката, че малко ми е странно да не светва "резерва" - ще се заблея и пак ще ми свърши посред път
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X