Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се тунингова двигател 5,2 Magnum на ZJ..?!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се тунингова двигател 5,2 Magnum на ZJ..?!!

Аз ти давам линковете да разгледаш, а оттам можеш да извадиш само някои работи. И както написах 1700$ са нищо за такъв тунинг, събираш частите качваш на контейнера и почва сглобяванете. Само за инфо ще ти дам, че гледах посочените бутала там и бяха 268$ някъде 8 бр, разпределителен вал и той там някъде към 250$. Надали тунингово ЕКУ ще е по евтино. За мен това е някакъв вариант. Другата възможност е с 2 турбини, степента на сгъстяване на този мотор по спомен беше към 8.5, с глави от 5.9 пада още надолу, което дава възможност да се турбинира. Лично за мене първия вариант е за предпочитане - нови бутала + разпределителен вал. Степента с плоските бутала става около 10 и нещо, ще е по добре аз каране на газ и като вариант за тунинг е сравнително евтин. Освен това покрай новите бутала ще си реновираш мотора. Ако не искаш да разглобяваш мотора като първоначален вариант е да смениш всмукателя, нямам представа колко пари, но е добра отправна точка. След това и генерация на 3", като можеш да я направиш и по отворена. Скоро ще преправям генерацията на Вранглера да съвпадне с 5.2 ката и ще сложим снимки да се види какво сме намислили.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

Що ми се струва, че си прочел само заглавието..?!! Нямам намерение (евентуално) да правя звяр 400 коня, нито да си слагам супер чарджър или турбо компресор, а просто да подобря работата на мотора и да го подсиля с едни 10-15%, като му оптимизирам процесите! Ти нали правиш разлика между тунинг и тунинг..?!!

Коментар

Ами прочетох всичко. Смени само изпускател + еку, предполагам, че все някакъв процент ще качиш отгоре, а какви процеси ще подобриш незнам. Но при тая ниска степен на сгъстяване - 8.5 не очаквай кой знае колко, особено пък да ти работи супер на газ. А като сметнеш парите ще си дал същите като за вал и бутала, че ако не и повече и ще имаш минимален ефект. Осезаем ефект във вървенето при ГЧ се получава при смяната на автоматика с ръчни скорости, ето това е заигравка която си заслужава. А другото еку-та, изпускатели са хвърлени пари на вятъра ако не се подменят и доста други части, като валове, клапани, всмукател и т.н.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

За да постигнеш нещо с тоя американски туч или трябва да оправиш степента на сгъстяване или да сложиш механичен компресор.
          И понеже едното е скъпо и ниско ефективно под тунинг за тоя мотор се разбира второто.

Като смениш филтъра или ауспуха ефектът ще е равен на нула.
          За по-силния ток ще оставя Ясен да се изкаже
          За ефекта на ламинарния срещу турболентния поток на въздуха може да се пише дисертация, но ефект в тоя мотор няма да видиш.
          Компира не може да промени работата на клапаните.
          И т.н.

Как ти казах - трее четеш още
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            85 октана в САЩ e 95 България.
            Чети пак.
            Няма 85 в САЩ.
            Regular e 87, което приравнено към европейския RON е 92.
            Като се има в предвид, че родното 95 винаги е с няколко октана по-малко, излиза че сме ги стигнали американците.

Според мен с филтър и ауспух, ще постигне +10%.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Да, това са точните цифри
              А според мен не Но не пречи да пробва. Ако не друго ще го докара на звук.

ПП Я кажи дали тоя туч върви на Е85?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не знам дали ще върви с етанол. По-скоро НЕ. Ако двигателя беше правен за US 93 един октан в повече на Е85 едва ли щяха да го бъркат, ама в случая 5.2 е мислен за US 87.
                4.7 има заводска модификация която работи с американски Premium-93(наше 97) и е с 15% по-мощен, PCM-а обаче е друг.

Коментар

Ще следя !
                  Генерация съм сменял.
                  Има ефект върху мощността.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Относно смукателния колектор, намерих това - http://www.shopping.com/mopar-perfor...GaklzVg==/info

Какво ви е мнението..?!

А тук май попаднах на правилния сайт: http://www.campbellenterprises.com/3...-manifolds.php

Въпроса относно смукателния колектор е дали да е с EGR клапан или не..?!!
                    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 05-05-12, 23:18.

Коментар

Този сайт се оказа наистина много добър! Ето ковани плоски бутала за повишаване степента на сгъстяване: http://www.campbellenterprises.com/p...er-pistons.php

Ето и по-големи и подсилени клапани:
                      http://www.campbellenterprises.com/p...17&cid=6&mid=2
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 05-05-12, 23:39.

Коментар

Уникално добър (поне според мен) материал по темата:
                        http://www.squidoo.com/Mopar318

Коментар

Ето тук един програматор: https://www.superchips.com/Store/tab...q/Default.aspx
                          Дават го че маха лимита на скоростта, променя момента на подаване на искра, има си готови настройки(тюнове) ECU и други гъдели...
                          Провери да не съм объркал кола-двигател -АСК( ГЧ 98-5,2L-44RE) че ми е мнооого бавен интернета.
                          Аз ползвам подобен програматор(Diablo Trinity) и има малка промяна във вървежа на джипката.

Ама се чудя този лимит на скоростта защо ще го махаш? С големи рошави гуми не е комфортно над 130. Аз го махнах моя лимит ама не съм го пробвал и не смятам докато не сложа пистовите гуми.
                          Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Първоначално публикуван от Жеко Жеков Преглед на мнение
                            Ето тук един програматор: https://www.superchips.com/Store/tab...q/Default.aspx
                            Дават го че маха лимита на скоростта, променя момента на подаване на искра, има си готови настройки(тюнове) ECU и други гъдели...
                            Провери да не съм объркал кола-двигател -АСК( ГЧ 98-5,2L-44RE) че ми е мнооого бавен интернета.
                            Аз ползвам подобен програматор(Diablo Trinity) и има малка промяна във вървежа на джипката.

Ама се чудя този лимит на скоростта защо ще го махаш? С големи рошави гуми не е комфортно над 130. Аз го махнах моя лимит ама не съм го пробвал и не смятам докато не сложа пистовите гуми.
                            Не си ме разбрал правилно! Нямам никакво намерение да махам ограничителя - просто съм описал ефекта от смяната на ECU-то... Колкото повече ровя - толкова по-далеч стигам (намерих и описания за тунинг 500+ коня със съответните китове)... Но там навлизаме в сфера която вече изисква 6-ца от ТОТО-то (поне за моите възможности към момента)! Ако тръгна да правя нещо въобще - ще е скромно и в рамките на 10-15% и то при положение, че ще ми позволява да карам на газ, но темата ми е безкрайно интересна и смятам, че може да е полезна и на други!

Поздрави

Коментар

Марто, вземи си кит-а на K&N филтър + капак на всмукателя ( към 120 $ беше ) свали си изпускателния колектор и го дай да ти го полират, хакни му едии гарнета Борла ( около 400 $ са в САЩ ) и ще имаш своите 15 % пък звука е такъв че ще мислиш че са 50%, всичко друго е много пари и много занимавка.
                              Аз лично бих си купил компресор и бих махнал газовата ( има рециклирани за по 900 $ само болт он ) и си в играта с 350 коня.
                              no signature no problems

Коментар

Няма 85 в САЩ.
                                Като се има в предвид, че родното 95 винаги е с няколко октана по-малко, излиза че сме ги стигнали американците.

+ Колектори и нищо друго.То не че няма и други пинизи но разхода на гориво няма да му хареса.Да не говорим че при яка заигравка излиза на цената на расов 450кс.готов осмак.

Не е много хубаво да си играеш с електрониката на този двигател.Много от фирмите не пишат още колко много неща се сменят от карантиите и после започваш да ги гледаш отвътре на стоковия мотор.Но газ и вдигане на мощност или турбо е все едно да храниш лъв с картофи и коприва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X