Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работна температура на WJ 3.1 VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Работна температура на WJ 3.1 VM

Ами аз си продължавам с питанките,пък дано някой знаещ се сети да ми отговори.Та както обясних,при монтирането на перката на радиатора,на твърдо зацепена муфа,се появи следният проблем.Температурата си я държи в рамките на 80 -85 градуса и съм много щастлив,при последният риболов,НО.При запалване на студен двигател и ниски обороти в рамките под и около 1000 обората на двигателя,автоматичния обтегач,явно неуспява да се справи с инерсията от металната перка при развътането и и се чува много неприятно изсвирване при приплузването на ремъка по ролките,а ролките и обтегачите са нови,няма как да се натегне повече,както казах е автоматичен.Идеята ми е ако сложа пластмасова перка,за да намаля центробежната сила при първоначално пускане,дали ще изчезне този ефект.Моля за мнения и споделен опит,ако имате такъв ?
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Колега имах същия проблем с TOYOTA HILUX ДИЗЕЛ с двг. 2L.
      Виско муфата не работеше и моят майстор я зацепи твърдо към шайбата, но на същата ос е и водната помпа. Карах така около 2 год. Шума е по-голям, смених и 1 ремък при условие че на други коли траят по 100-200 000 км. Един лош ден нещо издрънча и като слезнах да видя: остта се откъснала заедно с перката и се забила в радиатора... мъка мъка. Нова водна помпа, някаква стара ел. перка даже не съм и монтирал датчик да включва а от радиатора изолираха близо 1/3 от тръбичките. Тойотата още върви и ако някой види, че грее-щраква ключа на ел. вентилатора.
      Същото направих и на OPEL OMEGA 2.3 TD. Грееше и продължи да грее при включен климатик и висока външна темп. Само дето стана по-шумен и вдигаше облаци прах, когато потеглям...
      Според мен голям ел. двигател, ако трябва два един пред радиатора и един зад него в дифузьора....
      Аз имам същия проблем с 4.7 V8. Виско муфата е сменяна, но като че не включва добре. Но нямам и ел. вентилатор. Ако може някой да ми каже от къде и на каква цена да си купя електрически.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Един ден се разходих по "Симеон" и си намерих Струваше 50лв. Търси голяма перка и голям мотор. С малко находчивост и "мамата" ще стане прилично...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

това за "мамата" знам, че много помага. Не съм от Сф и нещо втора употреба не бих се вдигнал да търся.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

За по-старите модели няма предвиден ел. вентилатор. За последните - не знам , но и да има, представям си какви пари ще бъде...
            Аз намерих 600 ватов мотор с голяма перка за 50 лв. Е, отворих мотора да го прегледам, но беше в идеално състояние и можеше да мине и без преглед. Ще кажеш, късмет...
            Това са уредби с доживотна гаранция и трябва да бъдеш "Господу съвсем недраг" за да попаднеш на нещо лошо...
            Ами разходи се до София и ... късмет!

Коментар

600W мотор за вентилатор?!? Не съм виждал такъв. Сигурен ли си за мощността? Има коли, на които стартерът е с такава мощност, а знаеш с какви жици се захранва. Това са 50 А - кажи речи генераторът ще работи само за него.

Коментар

да не е 60w или някакъв друг номер не е възм. да е 600 около 800w е мощността на нормален генератор на нормален автомобил. Ти в колата си стандартно нямаш такива бушони. Отиди при някой жичкаджия да измери консумацията на това чудо. И го дръжте здраво, като се разварти, че с такава мощност е нормално да литне.

Коментар

На табелата на мотора пише 50А/14.4V, което е малко по-малко от 600W. На въздухозаборника (или както там се казва) имаше реле за 80А.
                  Аз съм го монтирал с 16 квадрата жици (възможно най-къси) и 80А бушон. 60 амперов такъв, гори при пускане. Мисля, вентилатора е от американски автомобил. Перката е пластмасова, много лека и много добре балансирана. Като работи, обикновено, двигателя е в обороти и напрежението не мърда.
                  Изписах куп дивотии. Ако можеше, (запазил съм и оригиналния въздухозаборник и не се вижда) щях да го снимам.

Коментар

РЕАЛНО ДРУГ ВЕНТИЛАТОР, КАТО ИМАШ ТОВА НЕ ТИ ТРЯБВА.
                    Вярвам за мощността, но просто се учудвам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X