Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работна температура на WJ 3.1 VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Работна температура на WJ 3.1 VM

Молбата ми е към колегите,имащи джипки с този мотор да споделят наблюденията си върху работната температура на техните двигатели.
    Защо го поставям въпроса,по принцип са си топлички май,зимата не бях забелязал независимо от режима на работа да вдигне над 90 градуса,но миналата седмица бяхме на риба на яз.Ивайловград в 40 градусовите жеги,аз влачих и лодка с ремарке и постоянно ми държеше около 110 градуса,като на големият дик над Харманли,го бях изрязал и го качих със 100-на км/ч на върха ми достигна 120 и отгоре и отказа да приема повече газ,докато не повървя по инерция да се охлади.Общо взето за моят в жегите нормалните температури ,които покзава са:
    градско с климатик в задръствания - 90-95 градуса
    извънградско 100-110 с климатик - 100 градуса
    над 110 км/ч утива към 110-120 градуса,но непрегрява
    с ремарке,казах вече,при над 90 км/ч прегрява.
    Иначе съм му сменил антифриза с хубав и водната помпа зимата.Няма течове,и даже при тези температури,които държи над 100 градуса работни,няма течове,явно си му е добре,просто така е проектиран ли се чудя ?!?
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

До: Работна температура на WJ 3.1 VM

Колега , опитай се да промиеш радиатори . Напълно серезно ти казвам ...При моя 4.0 литров стигнах до сваляне на радиатора на климатика за да може двигатела да се охлажда нормално . Оказа се че всички мои опитите да го промия при наличии на два радиатора бяха безуспешни. Има и други варианти като монтиране на допълнителен радиатор за масло , като на Волга , примерно , или монтиране на допълнителни електрически радиатори . Моя канадец просто не изчислен да работи при температури над 30 градуса по Целзий . Имаше подобна ситуация с едни приятелчета с Голфове . Един беше вкаран от Италия , другия от Германия . Германския грееше при летните жеги , италянския не . Отворихме капаците и се оказа че на италянеца радиатора почти два пъти по-дебел .
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ами поне моят е с две перки,вискомуфата ми е сменена,електрическата също си работи,и е италианска джипката,интересно ми е,че независимо в какви задръствания е градско и колко го напъвам от 95 не мръдва,излезна ли на магистрала и го подкарам със 120 да кажем,заковава на 100-110 и точка,незнам тва кво е.Радиаторите поне външно са чисти,нямат грам налепи,мисля си да сменя пак антифриза ли ?

Коментар

Не мисля че ще помогне смяна на антифриза при условии че го прави вече....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Карах малко 3.1 внос от Италия. На асвалт със 120 и климатик си стоеше чисто студен. 80-90градуса. В градът също. При офроуд повече от сто не вдигна.
          Имах подобни проблеми с 4.0. Чистих радяторите отвън и системата от вътре. Смених антивриза. Оказа се че най-голямо влияние оказва допълнителната инсталация на печката. Откачих я. Сега е по добре но пак от време на време отива на 105-110.
          Моя съвет е да промиеш системата и да смениш антифриза. Както и термостата. Предполагам че в БалканСтар имат термостати с по нисък температурен режим. Аз също смятам да го сменя.
          Прави ми впечетление че климатика влияе много на температурата. За това не го включвам. Като му настроиш градусите на 22-23 и го оставиш да духа към предното стъкло без да е включен климатика от копчето, компресора се включва и изключва постояно и пак си духа предостатъчно студено.

Коментар

Мерси пламене,ще му направя една добра промивка и смяна на антифриза,да видим какъв,ще е ефекта.

Коментар

Ааа сега видях.
              Много са ти нютонметрите. Заради чипа грее.

Коментар

Абе и аз за тва съм се замислял,дали не му се доста сменен режима на работа ,ма си е такъв кеф да усещаш яко тяга под педала,че ми се свиди да го махам,предпочитам в жегите да карам по бавничко,но да не се лишавам от удоволствието.

Коментар

Само да кажа че промиването на охладителната система хич не е шега работа.
                  Първо се източва антифриза до дупка. От парното също!
                  После се изчаква да изтине маторя и чак тогава се пълни с чиста вода. Ако сипеш студена вода в топъл мотор има голяма вероятност да спукаш блока.
                  С чистата вода слагаш и добавката за прочистване. Нашите литри на охладителната течност са много и за това аз сложих две опаковки. То на добавката трябва да пише за колко вода е и колко трябва да се кара с нея.
                  После източваш тая гадост и сипваш пак вода за да се измие добавката.
                  Не слагай антифриз от Лукоил.

Коментар

Кви са тея температури ве хора Мойто Чероки, където и каквото да му се случва се е далеч от 100. Най-висока температура вдига, когато седи в задръстване в града, но никога не минава средата ( при 40 градуса навън и много чакане по светофарите стига една идея под нея). Преди имах малки ядове, но откакто смених радиатора и термостата, температура е чук
                    RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
                      Кви са тея температури ве хора Мойто Чероки, където и каквото да му се случва се е далеч от 100. Най-висока температура вдига, когато седи в задръстване в града, но никога не минава средата ( при 40 градуса навън и много чакане по светофарите стига една идея под нея). Преди имах малки ядове, но откакто смених радиатора и термостата, температура е чук
                      А климатика пускаш ли.

Коментар

Не - пробит ми е радиатора мисля и като го напълниш изтича. Ма от климатика да грее ли ве А имам едно такова чуство, че перката на виското ми е по-голяма. Като се развърти звука й наподобява излитащ Боинг . А пък и със сигурност ми работи ел. перката, която също доста помага.
                        RB Patrol Team

Коментар

А пък и със сигурност ми работи ел. перката, която също доста помага.
                          Значи имаш два вентилатора , моето с един , и сега смятам на мястото на радиатора на клима да си монтирам допълнителни ел.вентилатори .....за всеки случай .Че ми писна да следя температура на двигатела .

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            Значи имаш два вентилатора , моето с един , и сега смятам на мястото на радиатора на клима да си монтирам допълнителни ел.вентилатори .....за всеки случай .Че ми писна да следя температура на двигатела .
                            Имаш климатик и нямаш ел. перка . Е то нормално да грее...
                            RB Patrol Team

Коментар

Имаш климатик и нямаш ел. перка . Е то нормално да грее...
                              И моито четирилитровото е така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X