Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работна температура на WJ 3.1 VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Работна температура на WJ 3.1 VM

Странно - защо тогава мойто има Даже ел. перката се включва, като достигне там определена температура. Слагайте по една такава перка с датчик и пей сърце
    RB Patrol Team

Коментар

Които има проблем да слага. Днес цял ден се разхождам с един дигитален термометър(точен е!) в казанчето. На таблото показва с десет градуса повече от колкото е течноста.

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
        Имаш климатик и нямаш ел. перка . Е то нормално да грее...
        и мойто е така. смених антифриза и сега стрелката седи в ляво от центъра.
        незнам колко градуса са, че са по Фаренхайт и все ги забравям

Коментар

Монтирах ги .....Останало да заведа правилно ключе , че мислих да ги пускам от копчето на клима , ама нещо не стана .
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Стана ... Два "байпаса" на датчици , едно реле , един предпазител , и всичко тръгна като му е реда......От копчето за клима .

ПС Стефане , извинявай , че ти оспамих темата ...
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
              Абе и аз за тва съм се замислял,дали не му се доста сменен режима на работа ,ма си е такъв кеф да усещаш яко тяга под педала,че ми се свиди да го махам,предпочитам в жегите да карам по бавничко,но да не се лишавам от удоволствието.
              Чишпа товари много мотора, а и тези скорости по баир с лодка.... внимавай да не останеш без мотор- показва ти 110 градуса и си спокоен- аз бих се попритеснил. Вярно върви много но грее здраво. Карал съм Класик ВМ и там настъпиш ли го и стрелката хуква. Иначе мога да ти предложа антифриз на тексако или кастрол- нямат ядове, с удължен пробег са и са синтетични. По книга антифриза се разрежда с дестилирана вода. За термостата- потърси такъв, за възможно по-ниска темперетура или разпробии твоя ако е възможно. Промии радиаторите отвън с пароструйка един по един, така че да се вижда през питата, ако има криви ламели ги изправи внимателно и на финала пред всички радиатори сложи еднамрежа за комари, която да лови мухи и други боклуци да не се набиват в радиаторите.
              http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Които има проблем да слага. Днес цял ден се разхождам с един дигитален термометър(точен е!) в казанчето. На таблото показва с десет градуса повече от колкото е течноста.
                До скоро и аз бях с цифров термометър(мултицет) и пак беше така. Просто казанчето е с дест градуса по студено от главата
                Значи моя ВМ есента с дигиталния термометър държеше до 87 градуса по маистрала а градско по малко. Проверяван е за около два месеца непрестанно ( после мултицета сдаде багажа). Обаче сега в жегите на клима наблюдавам : градско държи почти 100 на таблото. Извън градско не съм излизал но този двигател има склонност на извън градко да е по топъл...така че , не занам . Фабрично е без ел перка.
                Тези дни слагам теглича и като подърпам караваната ще ви пиша пак

Коментар

Офтопик, Дидо (Redair) се интересува от калобраните, виж разберете се.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Здравейте! Имам подобен проблем с температурата. При градски условия или черен път, когато скороста е под 60 км/ч започва да загрява(до 110), а извънградско пада на 90( дори и по малко) Имам ел перка, която включва на 100 градуса и металната перка на двигателя е със силиконова муфа.... но забелязах, че при загряло положение се върти свободно. Нормално ли е това.... а също и от какво може да загрява толкова

Коментар

Вземи го смени това виско на металната перка.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да си кажа,какво направих по темата,която започнах. Източих антифриза,макар,че беше на 5000 км.,налях вода и добавка за почистване,поработи двигателя за да се промие,още една промивка след това и нов антифриз,хубав.И в тези жеги резулаттът е пак същият.В града с климатик ,без климатик 90 градуса,независимо от задръстванията.Междувпрочем,направих и двата експеримента от форума,единият е за виско муфата с вестника,когато е студен,перката я спирам,със списание с гланцирани корици без проблеми,вдигне ли над 80 градуса няма спиране.При включване на климатика,автоматично се включва и електрическата перка,която също работи. НО,проблема с тегленето си остава,онзи ден ми се наложи да транспортирам лодката между два гаража и в рамките на 10 километра,пак вдигна 110 градуса в града.Извънградско без ремарке,държи около 100-110 градуса.Свалях и радиатора,да не е запушен външно,като нов е.Проверихме и теглича за някакъв си ефект за окантаряне,който ми казаха,няма такова нещо. Проверихме и дисковите спирачки,да няма задържане.Не е и от това,но проблема сиостава,при движение извън граа и скорост около 100 км,без ремарке средно 105 градуса в жегите,с ремарке 110-115.Това е положението. Проверихме и изравнителното казанче за надуване,в прозрачен съд,няма и едно мехурче,нито пък от някъде да таи системата,нивото си е бетон,даже при над 100 градуса,отварях внимателно капачката,не бълбука,само пара излиза. Почвам да си мисля,че това си е нормалната температура в тез жеги на този двигател.Мнения ?
                        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                          ....................
                          Тези дни слагам теглича и като подърпам караваната ще ви пиша пак
                          Колега сподели за резултата с караваната,живо ме интересува .Благодаря.

Коментар

Да съ пуфалъ че след незнам колко месеца ходене по мъките,вече не ми грее джипката.
                            Значи целият проблем е бил от вискосъединителя,моят си е тръгнал,и уж врътва,като запалиш студена колата,но като мине 90 градуса,вместо да се втвърдява той омеква и спира да се върти. Поръчах си нов от Балканстар,дойде след определеното време от Америката и онзи ден го монтирахме.Утивам да си взема джипката,работила била един час,всичко ОК,тръгвам си,и за 5 километра айде пак 100 и кусур,отварям капака,гледам едно мъркучле тече,айде обратно,смяна,тръгвам,същата процедура след 5 км.Издивях,Викам си тая кола надува,ще се прави глава,май.Оставих им го пак,да го гледат,кво е тва чудо,а капачката а изравнителното казанче е чисто нова,няма да прави балони,кислорода му мериха,няма да надува.Оказа се че и новото виско,прави същият номер и хвърли антифриза при едно от поредните тествания. Та днес си хванах един стругар,кадърен,взе гайката и размерите на фланеца от виското,зацепихме перката твърдо и след 2 часа бръмчене из града,немръдна от 85 градуса и съм много хепи.Сега ще чакам да ми сменят виското в балканстар,че си е 600 лева,ама се чудя дали да го слагам.Така си работи перфектно колицата.Стругаря направи много балансиран фланец,нма грам шумове.Какво мислите,да слагам ли новата виско муфа или да си карам така ?

Коментар

Аз моята също я зацепих твърдо преди 3-4 месеца и проблема перка съм го забравил. Не бих рискувал с вискомуфа повече. След като и новата ти е направила проблем, по-добре не рискувай. Или направо мисли за електрически перки.

Коментар

То електрическа си има,тя включва над 90 и принудително при климатик,върти си,но явно е слабичка,само помага.Мисля си,след като термостата си е окей,какъв проблем може да има да си е зацепена твърдо,двигателят е огромен,едва ли я усеща,като товар,а и по принцип ако вискомуфата е наред,би трябвало също да е твърдо зацепена при загряване ?!? Знаещите да си кажат,мнението ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X