Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на 4,0 Черок?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на 4,0 Черок?!

Аз съм още новак с джиповете и това ми е първия джип и все още не съм свикнал с големия разход ама да споделя и моя какъв е.
    Grand Cherokee WJ 4.0 с ГИ извън градско 15 (при скорост 80-90 ) а ако го кара жената 17 (при скорост 120-130) тя е малко по темпераментен шофьор иначе градско от 22-27 това е на къси разтояния и колата почти незагрява иначе средно го докарвам 25 в града. И все си мисля че е много ама май си е напълно нормално като гледам вашите разходи. Явно трудно се свиква с разхода на тоя джип като преди това си карал дизелова вектра

Коментар

След поредните 112км в София( почти през центъра сутрин 7.30-8.30 и вечер 18.00-19.00) през цялото време на 4х4 full time разхода е 26/100 газ
      Като колата гледам да я карам под 2000 об/мин
      Все си мисля,че може да се свали още този разход
      Имайки предвид че докато не загрее до 35 грдуса,двигателя работи на бензин
      Cherokee WJ 4.0L- NP242
      Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
        След поредните 112км в София( почти през центъра сутрин 7.30-8.30 и вечер 18.00-19.00) през цялото време на 4х4 full time разхода е 26/100 газ
        Като колата гледам да я карам под 2000 об/мин
        Все си мисля,че може да се свали още този разход
        Имайки предвид че докато не загрее до 35 грдуса,двигателя работи на бензин
        Значи към газовия разход/лв/км/ трябва да се добави и бензина като калкулация!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Колега, единственото, което мога да заключа след като си загубих 15мин да чета умни мнения на колеги, които си хвалят техните джипове е, че имаш проблем с газопровода. Ако всичката тая газ минаваше през двигателя, той щеше да се дави. Или поне газовият анализатор нямаше да ти излиза.
          Огледайте за някоя глупава дихтунга някъде или направо им кажи да ги сменят всичките. Едва ли ще ти струва повече от изпуснатата газ за 200км

Коментар

И аз имам такива съмнения, но странното е, че оставен в гараж не мирише грам на газ. Пък нали уж го гледаха газаджиите. Гледам се стопля времето ще го закарам при Дядо Владо да го прегледат ако продължава тоя разход и аз си мисля че няма как да преглътне толкова газ тая кочина без да се задави гадината мръсна

Коментар

Не се занимавай с глупости. Яйцето ми дава разход към 18-20/100 на градско понякога. На дълго с товар и катерене на Витиня дава 8-9/100. Според мен високия разход е заради зимната газ. Като минем на лятна, разхода ще се нормализира от самосебе си.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Малка подробност - повечето газови уредби имат клапан при бутилката, който отваря чак като превключиш на газ. Отново казвам - мисля си, че проблемът е в газопровода.
                Толкова от мен, дано се оправи

Коментар

Ще го прегледам, надявам се да е от зимата, за това ще изчакам затоплянето, ако продължи 1вото нещо което и остана е това за което говориш колега- теч, то няма какво друго да е вече.

Така температурите са нормални, разхода 172км с пълна бутилка газ, което грубо сметнато 30. Отидох при Димата и дедо Владо, веднага се потопих в реката до шия и после ремонти. На пъри поглед газовата уредба са я монтирали пияни Ломски ловци ( май 1вия и собственик в БГ е от там и е ловец) бутилката е завъртяна на грешна посока, ама много грешна, тръбичката до изпарителя е 6мм при необходима 8, тези дни купувам тръбичка и усилен газов клапан, само изпарителя е правилен, но той е сменен от момчето от който я купих, по натам ще видим какво ще излезне. Търся такова нещо http://www.corrado.com.pl/warsztat/b...olution_ml.pdf
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-03-12, 09:14.

Коментар

отдавна е известно - поддръжка на кола с АГУ = поддръжка на 2 коли... а в твоя случай май на 3...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да бе,на 5.Каква поддръжка?!!!Поддръжка е смяна на консумативи(масла,ремъци,лагери и т.н.)Настройка не е равно на поддръжка.
                      Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        отдавна е известно - поддръжка на кола с АГУ = поддръжка на 2 коли... а в твоя случай май на 3...
                        Не знам какво ти е отдавна известно, но аз за 2 години поддръжка на такава кола нямам такива впечатления.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Напълно съгласен, че АГУто е невероятна беля, другата ми бензинка си седи без АГУ, тая я взех с АГУи като го има поне да работи, ще ми писне накрая и ще се кара на бензин и без това се кара или в калта или гаджето да иде до техните на 3км. Но все пак я има тая газ да работи, представям си на тоя елементарен жилав двигател колко ядове дава, камо ли на нещо ново с прецизни електроники. То не 3 коли ами 10 дизела да имам няма да полагам толкова грижи, то като се замисля не се сещам да съм правил нещо на дизелите иначе като сметки 30+ газ + бензин + 20лв за газаджии= 0 ефект + 15лв за някакви глупости други= ефект 0 , ако сметнем и ходенето до сервиза....
                          http://www.youtube.com/watch?v=_ibGb...ature=youtu.be
                          http://www.youtube.com/watch?v=tv6vQ...hB9EF1-EM-JPU=

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                            Напълно съгласен, че АГУто е невероятна беля, другата ми бензинка си седи без АГУ, тая я взех с АГУи като го има поне да работи, ще ми писне накрая и ще се кара на бензин и без това се кара или в калта или гаджето да иде до техните на 3км. Но все пак я има тая газ да работи, представям си на тоя елементарен жилав двигател колко ядове дава, камо ли на нещо ново с прецизни електроники. То не 3 коли ами 10 дизела да имам няма да полагам толкова грижи, то като се замисля не се сещам да съм правил нещо на дизелите иначе като сметки 30+ газ + бензин + 20лв за газаджии= 0 ефект + 15лв за някакви глупости други= ефект 0 , ако сметнем и ходенето до сервиза....

Щом така мислиш,разкарай го тоя таралясник и си вземи дизеляк.Една кола не те ли кефи за..и я!
                            Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                              Колега! С цялото ми уважение но от това, че ти си закупил автомобил по който някой си е оставил ръцете, според мен не бива да се правят генерални изводи за всички! Тук има десетки пъти повече хора, които карат на газ и са изключително доволни и от към вървене, и от към разход спрямо недоволните като теб, че някои от тях са и с по-мощни и лакоми двигатели от твоя. Правилния подход в случая е да попиташ за доказан газаджия, който има опит с въпросната марка и модел, и от който хората тук са доволни! Обобщенията, че АГУ-то е невероятна беля, няма да накарат джипа ти да върви по-добре и да гори по-малко! Това, че си отишъл при Дядо Владо и си се набил в реката, без да си сигурен, че автомобила ти може да го понесе, също не е проблем на автомобила... Разликата между бензинов и дизелов мотор, когато става дума за преодоляване на водни препятствия е от небето до земята и бензиновия (еле газифицирания) иска набиването на едни пари и знания предварително, за да не се набиват едни други пари и знания в ремонти след това... Слушайки работата на двигателя на черока ти, докато гледам клипчетата - наистина двигателя не работи както трябва, вдига оборотите мудно и съм почти сигурен, че му се губи мощност! Водил ли си го някъде да му четат грешките..?! Сигурен ли си, че проблема не е и в мотора (че са сложили АГУ неразчетено за този мотор е факт)..?!

П.П. като изключим шнорхела и изведения ауспух виж и чуй как трябва да се държи джипа ти ако е наред! Ако е подготвен, водата въобще не му е проблем...

Поздрави
                              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-03-12, 09:08.

Коментар

Топенето в реката няма нищо общо с АГУто, понесе си го перфектно, отказа за малко 1 цилиндър, явно кабелите не са хубави въпреки че са нови, но аз си имам чисто новички и ще си ги сложа, за това така работи на клипчетата защото го удавих като е сух с новите свещи не мърда, перфектно работи пали буквално на чукване с новия акумулатор, клипчетата нямат нищо общо с проблема с разхода просто ги качих . Джипа си ме кефи много и няма да си го дам за нищо ако ще и 100/100 да харчи. Не ме кефи газовата му уредба,която е монтирана супер некъдърно и грешно, за това го закарах при Димата да видим може ли да тръгне добре, след като положа всички усилия и всичко е правилно и разхода е над 20, просто ще я премахна и ще си го карам на бензин и без това на бензина си взимам ДДСто на газ не. Ако пък се окажете прави и просто некъдърно е монтирана, което е сигурно, много ще се радвам и ще си карам на газ, аз не съм против нищо просто така, до сега от дадената АГУ съм безкрайно недоволен, за това и пуснах темата за да се опарви проблема. След като всички твърдят за градско под 20 и извънградско 14+ на газ ще е супер да е така. днес отивам да купя нова тръбичка и усилен клапан както ми каза Димата и да действаме, най-вероятно и плочката ще се смени, но тия BLOS много рядки и скъпи, някой ако може да помогне с намирането ще съм благодарен. Някой ако иска фактури за ГАЗ да казва, не бих отказал за дизел и бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X