Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на 4,0 Черок?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на 4,0 Черок?!

Колеги черока харчи 35/100 газ + бензин. Ходих на газаджии ровиха нагласяха центроваха всичко било перфектно е да ама 35/100, айде днес имаше малко из поляни те при Дедо Владо , ама и преди това пак е толкова. с 70лв 150км, с настъпване без настъпване при положение че се пали на бензин и чак като позагрее се превключва. СМених свещи, кабели работи равномерно... То при тоя разход не виждам, смисъл от АГУто по-добре на бензин и да я изхвърля. Като го взех даваше 18-22.

От: Разход на 4,0 Черок?!

С каква АГУ си - обикновена или за инжекцион?
    Да не би да изпуска?

Коментар

Поразрови раздела тук имаше тема от някой преди време за същия проблем и имаше и решение накрая.Неговият джип даже и по-страшен разход даваше май над 40/100.
      Subaru Legacy 2.5
      Suzuki GS500 E

Коментар

Кола 1 тон с двигател 1,8 харчи 14-16/100 градско. Тоя камион колко да харчи според теб?
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Извънградско с Гранд Чероки 5.2л ......София/Видин .....среден разход 30л/100км! Оттогава на този мъртвец
          не се качвам и само следя раздела и се наслаждавам на бисерите...."на мен ми дава 12л/100км на цялата газ" ! .....С най-добро чувство ще кажа.....Вие колеги -НЕ знаете,за какво си давате парите!
          Поне за мен няма по-абсурди двигатели и като цяло -"джипове" от Чероки! ....Имал съм 2.5ТДИ (ВМ) за три седмици....Продадох го и от тогава само чета в този раздел!
          Успех,Колеги! ....Малко настройки и всичко ще е ОК!
          Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Емо не си прав, явно има проблеми в настройките на газта. Моя 5.2 с 32ки гуми си ми дава 17/100 извън града. В София към 28 зимата, като пари ми излиза все едно карам Дискавъри 2.5тд.
            Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Ако го скопи ще падне разхода. Ама ще върви като 2.5, ако не и по-зле. Тия коне трябва да се хранят за да дърпат каручката ...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Чероки 4.0L -Пълен резервоар,102км в София,пак пълнене-15,3 литра бензин.
                Това е което мога да споделя.
                Допълвам,че не съм карал като на рали-тоест опитвах се да карам икономично(ако може така да се каже).
                Сега е с газов инжекцион и тези дни ще споделя и разхода на газ.
                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Чероки 4.0L - засичал съм го само извънградско, давал ми е най-малко 14/100 газ, това като съм го карал по-леко. Като си го настъпвам както трябва дава 16-17/100 газ. Имам го от повече от две години и в София не го засичам. С обикновена газова уредба съм.
                  JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                    Извънградско с Гранд Чероки 5.2л ......София/Видин .....среден разход 30л/100км! Оттогава на този мъртвец
                    не се качвам и само следя раздела и се наслаждавам на бисерите...."на мен ми дава 12л/100км на цялата газ" ! .....С най-добро чувство ще кажа.....Вие колеги -НЕ знаете,за какво си давате парите!
                    Поне за мен няма по-абсурди двигатели и като цяло -"джипове" от Чероки! ....Имал съм 2.5ТДИ (ВМ) за три седмици....Продадох го и от тогава само чета в този раздел!
                    Успех,Колеги! ....Малко настройки и всичко ще е ОК!
                    Той твоя Гранд трябва да е ималхлабина един пръст между сегмент и блок

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                      Той твоя Гранд трябва да е ималхлабина един пръст между сегмент и блок
                      Може! ...Лошото е,че са два еднакви с ГИ и дават еднакъв разход!На този,за който казвам и след усновния ремонт пак му е такъв разхода,а другият е на реални 130000км и е като нов....Пак същата работа! Може да е от ГИ-то -еднакви са и на двата!
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Обикновен БРЦ изпарител 140кв, колеги пълни глупости че харчел толкова, ако прочетохте като го взех харчеше 18-22 градско, явно е някакъв проблем то реално е към 40 защото го паля на бензин не е само газ за тоя преход. Но след като с всичко същото харчеше 20 а сега 35 значи нещо има грешно, смених свещите 0 ефект, настроиха го 0 ефект, скопен зверски пак 0 ефект, да върви на пушка пак толкова, сега е в някакво средно положение пак същото, не държи ръчна на N си се влачи без проблем. Има нещо гнило да му.... остана масло и филтър в скорости, защото на Експлорър падна доста разхода след тази процедура. Незнам дали ще има ефект от спортен филтър има едни на FIAM ли кви бяха в рок аутото.

Коментар

Три седмици ми се наложи да карам тоя Гранд (4.0 с обикновенна газ) и при нормално каране (около 80км/ч при пробег 80/20 извин/градско) не качи повече от 18/100 газ .Не знам колко е разликата в км. заради рамера на гумите( 265/75/16 ) не го засякoх по GPS.
                          Прикачени файлове
                          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Моето чероки от подписа е с газов инжекцион BRC (2300лв) и единственият разход, който съм му засичал е извънградско - 15-17 литра газ (скорост до 80км/ч)
                            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                            0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Кола 1 тон с двигател 1,8 харчи 14-16/100 градско. Тоя камион колко да харчи според теб?
                              Изобщо не е задължително да харчи два пъти повече от малолитражките.
                              Гранд Чероки (който е по-тежък от XJ) с 4.0 и ГИ дава 18 - 23 /100 на градско. Естествено, че са възможни и разлики в посока нагоре в зависимост от маршрута (ако напр. минава през по-задръстени улици).

На извънградско пък разликата между разхода на големия и малкия мотор се свива още повече. До 14 /100 при спокойно икономично каране и 16/100 на магистрала на автопилот с макс. разрешената и включен климатик ...

Както Жоро е споменал, като пари разходът е не по-висок, отколкото разходът на джип с 2.5 турбодизел.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X