Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на 4,0 Черок?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на 4,0 Черок?!

Перфектно е за града, при положение че се влачим като охлюви, задръстване, то и да не мислите че снега който газим из уличките не дига разхода. Сега го прибрах на топло че е замръзнала капачакат на бензина и да видим какво ще стане на бензин. Аз само на Фултайм го карам в снега иначе няма тръгване.

Коментар

Множко ми с вижда 35/100...На мен повече от 30 градско не ми е давало и то във все задръстванията във Варна и тежък крак на педала, при нормално градско ок.25-26... Според мен вероятните причини градирани по вероятност са АГУ-то /на пълен инжекцион с обикновена газ според мен основата е до майсторлъка при настройките/, газ-менте или теч отнейде.. При мен от калпави български маркучи по едно време разхода се качи с около 2-3 литра на стотина километра, ама се усещаще, защото имаше мирис при отваряне на капака..

От любопитство - може ли колегата с Дискавърито да ме уведоми за маршрута във Варна, където постигна в сегашните метеорологични условия разход от 10/100 дизел (27лв. прибл.= 10х2.67, че аз с една фронтера ДБ 2.2ДТИ авт. не мога под 14-15 да сляза по маршрут сп. "Пикадили парк" - Център-Операта.

ПС: За намиращите се на приказка и "наблюдателите" пожелавам някога и за тях гроздето да не е кисело и да се наслаждават на голямолитражните американските моторетки, защото веднъж се живее, а за кеф цена няма
      WJ 99 4.7 V8

Коментар

Не мирише на газ около колата. Само да се размрази капачката и ще направя теста с бензина, за 20лв колко ще мина.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
          След поставяне на ГИ ,пълна бутилка,105км в София(сняг,лошо време,4х4),спирам да сипя газ за бензиностанция,на която често зареждам и леко се озадачих-25,3 литра газ.
          Не мога да правя изводи,понеже това са първите 100км които изминавам на газ,но очакванията ми бяха разхода да е 10%-20% по-висок от този на бензин (15-16/100)
          Надявам се в бъдеще нещата да се подобрят.
          Едва ли ще можеш да постигнеш по-малък разход!Няколко са факторите!1-зима/ама с -20 градуса/,2-къси дестинации,3-ниска скорост/особено София градско/4-включени повече консуматори/парно,реотани по джамовете,чистачки и т.н/!Моли се да не се вдигне разхода,а ако остане така си е добре!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
            Не мирише на газ около колата. Само да се размрази капачката и ще направя теста с бензина, за 20лв колко ще мина.
            У София не повече от 15 км.

Коментар

Поне 28км
              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                У София не повече от 15 км.
                Недей да пишеш на човека такива цифри,че ще се поболее...това са 130 лева за 100 километра!!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

е с над 7 кила бензин поне 30-40 да мине да го ....

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                    Разхода по книжка на Черока градско е 17/100 бензин, справка http://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do?action=sbs&id=11508, но в София и особено зимата надали може да се постигне. По реално е 19/100 бензин. Към тях добавяш 25-30% отгоре (в зависимост от газта) зимата по скоро 30% и получаваш разход 24.7/100 газ. Като гледам резултата ти е направо по книга, не знам какви са тия градски легенди за 4 литровия мотор дето много върви, пък не харчи
                    15.3 литра за 102км само в София, лично аз сипах на бензиностанцията преди седмица(тогава нямаше толкова сняг),а относно разхода на газ,мисля,че и той ще падне-все пак мембраните са чисто нови,трябва време да улегнат,може би допълнителна настройка на ГИ.
                    Разбира се за по-високия разход допринася снега,full time,включени повече консуматори на ток.......
                    Но съм на ясно,че този двигател си иска своето
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                      15.3 литра за 102км само в София
                      При това положение, разхода ти на газ не трябва да е повече от 20/100 (15.3+30%). Само имай предвид, че градското в София може да даде големи разлики, предвид условията - не е все едно да караш по околовръстното с 80 или по задръстванията. Аз поради тези причини не си блъскам главата да засичам градско в София. Както казах и по-горе, засичам само извънградско и разхода ми на газ е около 16/100. Давало е и нагоре и надолу, но в много малки граници. При този разход извън града, 25/100 в града ми се струва добре. Леката ми кола в София също дава с около 50% повече отколкото извънградско.
                      JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

От три седмици жена ми ходи на работа с JEEP-а5.2МРI с обикновенна газова,която не е регулирана от както съм го взел.Минава по 70+км на ден,30 от тях магистрала.Зарежда го "до горе" на една и съща колонка.Равносметката е 20-21газ на 100км.На бензин го засякох лятото от Бургас насам,/това си е 300км магистрала/15-16 на 100.Казват,че разхода на 4.0 и5.2 е почти един и същ с малка разлика в полза на 5.2.
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

И аз знам това за гранда, явно при мен си е проблема то е ясно. КАто омекне времето ще го карам, сега с Тойотата, че разхода там е 3пъти по малък та и нещо Пък и е по-комфортна и винаги е чиста без сняг

Коментар

моето гори около 20 градско а 15 изван града гас

Коментар

Черок 4.0, обикновенна газова BRC 140kw разход от 16 до 35/100 км, зареждане само на 2 вида бензиностанции (Л и Е). В гората учудващо даде 26 при положение, че с нас имаше и един Патрол 4.0 на газ, който даде 40 на същото трасе. Забелязал съм, че на къси разстояния вдига много разхода. Като база за сравнение - имал съм ОФКБ 2.0 с ГИ и 31', по малко от 15/100км газ не е давала. Колкото до Дискавъри дизел (по-горе се коментираше), разход по-голям от 11/100 в аналогични зимни условия не съм имал.
                              До колкото съм чул BRC-то трудно се регулирало........ и аз ще го мъча, но да се стопли малко.

Коментар

И аз чакам стоплянето и ако харчи ще го бърникам. В момента се кара от Люлин 10 до Красна поляна и после обратно ама след няколко часа, надявам се да е от това, като се стопли ще го видя, сега колкото толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X