Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на 4,0 Черок?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на 4,0 Черок?!

И на дълго е 18 някъде, проблема е сегашния разход който реално е около 40/100, защото се пали на бензин и чак като загрее се превключва на газ и при този случай е за 150км цяла бутлика газ точно 70лв. Което е в пъти повече от нормалното. На бензин колко харчи това чудо градско? Защото ако харчи 18/100 градско определено ми е по-евтино на бензин да си го карам. Гледам за 600-800лв продават метан за 6таци, ама дали ще има файда? Аз съм с допълнителни ресори отзад и не е проблем теглото.

Коментар

Ама отчети,че тия дни си е покрай -20-ина градуса!Предишните замервания,ако се на +30 работата е друга!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Да се обадя и аз тука,въпреки че съм дизел,целия януари съм го карал само в София около20 л на100. нафта .И аз мисля,че студа има огромна роля.Разстоянията,които изминавах не позволяваха на колата да загрее изобщо...
        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
          Емо не си прав, явно има проблеми в настройките на газта. Моя 5.2 с 32ки гуми си ми дава 17/100 извън града. В София към 28 зимата, като пари ми излиза все едно карам Дискавъри 2.5тд.
          С Дискавърито ми струва 27лв градско каране, ако зареждам нафта от бензиностанцията, т.е. с 10-на лв под твоя разход. Но както ти не караш на бензин, щото е скъпо, така и аз не зареждам нафта и разхода ми е около 15лв
          Така, че това сравнение не е много уместно.

Коментар

Да кажа за моя от подписа ми ,обикновена АГУ,гуми шосейни Ласа:извън градско 14-15 скорост около 90 км/ч гледам оборотите да са не повече от 1500, в града незнам то нашето ако може да се нарече град даже светофар нямаме ,в гората по път без хард изпълнения зимно време около 25-26 или за 150 км за три дни 38 л.газ

Коментар

То колеги почна одавна да лапа толкова, не сега в големия студ, някъде декември, ама радко го карам Черока, той е гаджето нещо ако има по града и за разходки из полянки. Има някаква връзка с студа не отричам, но първия такъв разход беше преди големия студ. Тези дни го карам повече че Тойотката седи в гараж и ако не я измия преди да я прибера се получава езеро от кал и сол в гаража и за това го карам него. Дано да е от студа, ама над 30/100. Иначе работи перфектно, няма притрисане на празен ход, държи обороти всичко е перфектно, на стенда перфектни изгорели газове показа, преди центровките миришеше на неизгоряла газ сега не, смениха филтър на газ, беше някакво парцалче, сложиха какъвто трябва. Почвам да си мисля че е нещо от колата, скорости ли и аз не знам. Ама тука колеги с 8аци имат по-нисък разход, изпарителя е нов...

Е колегата с Гранд с тоя двигател за 150км в гората 38лт аз за 150км 50 и кусур, има нещо, ако не го измисля, чакам студа да мине ако не е от това го карам при Димата докато не го нагласят няма да си го взимам Има нещо не наред ама какво е мамицата му......

Коментар

Абе и при мене взеха да стават едни феномени - от зареждане, до зареждане ми прави разлики в разхода на газ с едни 30-35%! Иначе колата си е наред - мотора мърка, върви "на пожар" и т.н. В петък отидох до Велинград с половин бутилка газ, а днес се върнах с една пета (всичко е относително - по индикацията за нивото в бутилката)..?!! Единственото разумно обяснение което имам аз е, че заради студа бензинджиите зареждат по-лека газ. Като прибавим и масовото и брутално кръщаване на газта с въздух или други неща, по бензиностанциите - нещата започват да добиват смисъл! В същото време обаче, един приятел с фронтерка и обикновено газово има бетонен в постоянството си разход на градско от 13/100! Пълен новобранец съм относно експлоатацията на автомобил с газова уредба! Нека по-запознатите да кажат...

Коментар

Има възможност да маат Пропан, а не бутан, едното замръзва при по-висока температура но е по-калорично, кое от 2те не съм сигурен. Фронтера 2,4 18/100 е на един приятел. Е то ако слагат нищо на газостанциите по-добре на бензин ще е май да се кара в крайна сметка. Утре ще сипя за 20лв бензин и само на бензин, днес 2 неуспешни опита да сипя,че ми замръзна ключалката. Сега е на 0 бензина, айде може да има нещо, но сипвам 20 кинта и карам докато не угасне на бензин, имам сериозни съмнения че няма да ми е по-евтино.

Коментар

От какви бензиностанции зареждате газ,аз лично гледам да не е от някоя мижава квартална газстанция.

Коментар

Лукойл, че били скапани смених на една дето я хвалят... същото Единственото непроменено е че е зима,ама пък 2но заради зимата...

Коментар

Двойно увеличен разход няма да е само заради зимата,незнам .....с нов възд.филтър ли си ?

Коментар

Да, всичко което може да се сети човек на 1во четене е направено. Утре тест на бензин колко ще даде, ако даде 18 значи е в АГУто, ако даде нещо умопомрачително на бензин значи е в колата.

Коментар

След поставяне на ГИ ,пълна бутилка,105км в София(сняг,лошо време,4х4),спирам да сипя газ за бензиностанция,на която често зареждам и леко се озадачих-25,3 литра газ.
                            Не мога да правя изводи,понеже това са първите 100км които изминавам на газ,но очакванията ми бяха разхода да е 10%-20% по-висок от този на бензин (15-16/100)
                            Надявам се в бъдеще нещата да се подобрят.
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242
                            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                              очакванията ми бяха разхода да е 10%-20% по-висок от този на бензин (15-16/100)
                              Разхода по книжка на Черока градско е 17/100 бензин, справка http://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do?action=sbs&id=11508, но в София и особено зимата надали може да се постигне. По реално е 19/100 бензин. Към тях добавяш 25-30% отгоре (в зависимост от газта) зимата по скоро 30% и получаваш разход 24.7/100 газ. Като гледам резултата ти е направо по книга, не знам какви са тия градски легенди за 4 литровия мотор дето много върви, пък не харчи
                              Последно редактирано от gueorgi; 06-02-12, 09:38.
                              JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

И според мен тоя разход за 105 км е перфектен, като се има предвид времето!
                                Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X