Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем в скоростите на Гранд 5,9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем в скоростите на Гранд 5,9

Това с Главните букви как да го разбирам, Колега...?
    GRAND 3.1 за кеф
    А 3 1.8 5v за адреналин
    VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

bakobako
      Това с Главните букви как да го разбирам, Колега...?
      Ако с горния си въпрос визирате това:
      bakobako ....Вие, които не караTе с Мопар и изминаваTе доста километри...?
      то отговорът е следния: понеже това все пак е цитат, с главните букви съм подчертал промените, които аз съм направил във Вашето изказване.
      Нищо лично!
      P.S. Иначе акцентът беше върху този ред
      ...когато смело даваме съвети, може би трябва да предвидим и какви могат да бъдат последствията от тях, както и евентуално за чия сметка ще са те!
      И постът със снимките на Nik Nikolov доказва моето твърдение. Подчертавам, че не съм имал за цел да засегна никого!
      Поздрави!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
        Като гледам снимките не виждам никаква повреда.
        Не че разбирам нещо от кутии, но наистина как от снимките на разглобена АСК можем да разберем каква й е (била) повредата и че е станала от неправилна течност ?
        Факт е, че независимо от изписаното по всички user-manual-и, форуми и т.н. непрекъснато се намират упорити люде да твърдят, че ATF+4 е "рекламен трик" на Крайслеровата марка "Мопар" да се купува прескъпо масло, което можела да се замени и с друго. Дори след като ги подпукаха "Крайслер" от някакви антимонополни служби и ги принудиха да лицензират производството на ATF+4 и на други марки, все се намира някой да твърди, че "може и с друго". Може - с друго ATF+4 от списъка. А проблемът с въпросния ATF+4 идва вследствие на проблеми с кутиите - чупели са се, давали са много дефекти и затова им измислили това масло. Не ми се рови да пускам линкове относно историята на прословутия ATF+4. Но ще ми бъде интересно да науча отNik Nikolov какво точно се се случило с показаната от него разглобена кутия
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

И на мен.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            ...Не че разбирам нещо от кутии, но наистина как от снимките на разглобена АСК можем да разберем каква й е (била) повредата и че е станала от неправилна течност ?
            .....
            Както вече бе казано, нашият форум си е извоювал високо доверие и авторитет. Ако някой новак си купи джип и реши да направи справка, неминуемо ще стигне до форума. Затова не бива да допускаме да се пишат неща, които могат, или биха могли да доведат до повреда на възли с цена от по няколко хиляди лева.
            Когато някой твърди, че може да се кара джип с " евтино българско масло ", в автоматика, защото "едно момче карало 100 000 километра и било без проблем", това може да подведе някой нов колега и той да понесе загуби. Форума естествено ще загуби авторитет. Това не би трябвало да се допуска.
            Аз и въпросният колега, можем да си твърдим като в народна песен " има - нема, има - нема ". Снимах скоростната кутия, за да илюстрирам, че реално съм се занимавал с подобен въпрос и твърденията ми не са от въздуха.
            Не съм най-добрият специалист по автоматици, че да се чувствам уверен за даване на уроци. Все пак зная какъв е проблема и той ми е бил посочен от специалист. Проблемът е възникнал от ползване на масло за автоматик на Мерцедес, така и не можаха да посочат точно какво е.
            Презумпцията е била: - Щом е за Мерцедес, значи е най-доброто! Да ама не трябва да е най-доброто, а точното масло. Въпросът изобщо не е за лекомислени интерпретации, защото ремонтите са скъпи.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Можем да погледнем на нещата и от друга гледна точка: Почти всички съвременни конструктори на всички марки в автомобилостроенето, имат агрегати за автомобилите си, които малко или много са уникални за конкретната марка и имат специфични изисквания за частите и консумативите си. Така е с Mercedes, BMW, VW, Renault, Peugeot/Sitroen, Toyota и т.н. И Mercedes имат свое масло /ATF/ за автоматите си, BMW, VW/Audi имат специфични изисквания към маслата за моторите и скоростните си кутии и т.н. Защо Chrysler да не могат да имат такиива за техните си агрегати? Факт е, че с въпросния ATF+4 автоматите им вървят дълго време и не правят проблеми, како е и факт, че дори с малко завишено ниво на маслото в кутията могат да възникнат проблеми поради разпенване /аериране/ и от там нарушаване работата на хидравликата в кутията. Факт е и, че с нелицензирани масла често се случват проблеми с превключването на скоростите, също така се износват колани, фрикциони и често се стига до скъпи ремонти. Те са си го написали в User manual-а на колата, че препоръчват използването на ATF с конкретни качества, а и са посочили списък от производители, които имат в производствената си листа такъв продукт.

Няма чак такава "уникалност" на продукта /поне на този етап/, повече от 30 са производителите му/33 в списъка/. В този списък има продукт дори и на небезизвестния в последно време китайски "голям дувар" Цените /а предполагам и качеството/ също варират. Имаме все пак право на някакъв избор и всеки сам решава за себе си какво да ползва. Когато сме си избирали марката и модела на автомобила, малко или много сме се съгласили, че ще се налага да ползваме определени продукти, консуматив и части, които са предвидени за този автомобил. Ако решим да не ползваме точно тези, а изберем нещо друго, евентуалните предполагаеми последствия, както в положителен аспект /икономия на средства/, така и в отрицателен аспект /по-малък ресурс, възникнали повреди/ са си все за наша сметка. Не виждам защо всеки път, щом на зададен тук въпрос какви консумативи се ползват в този и този агрегат и след като му се посочи продукт, който е препоръчан от конструкторите, веднага други се чувстват засегнати и обявяват някого едва ли не за "сектант". В края на краищата никой никого не принуждава и всеки сам решава за себе си. Важно и отговорно е, както вече няколко пъти написахме в темата, че с препоръките си носим и някаква, макар и морална отговорност за някой, който евентуално ще последва тези наши препоръки.
              Поздрави!
              Последно редактирано от Алекс Маринов; 31-01-12, 13:35.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Момчета,къде се намира компютъра на скоростите?Вече съм готов с ремонта.С моя приятел хвърлихме доста работа,но пък беше забавно....Джипката вече "бяга".От едната на другата кутия и така...

Коментар

Да допълня поста на Алекс Маринов за някои особености на производителите-Мерцедес, например за 124-та(може би и за други модели) маслото за автоматични и ръчни скорости е едно и също-ATF!A, де...?Лично се убедих за какво иде реч, като на ръчна смених маслото с такова за ръчна,а не с ATF...добре, че се усетих, че нещо не е наред и набързо се поправих!
                  Та това с маслата никак, ама никак не е за подценяване!Вярно, че си е малко тъмна работа вътрешни болести и ефекта се разбира след време, когато е доста късно-затова четене, питане и отново!И отдавна съм се убедил, че така наречените "маслари" вдяват най-малко по темата с маслата!!!
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

какво излезе шот и аз така назад

Коментар

Най вероятно бе запалила колана.Не съм я пръскал на съставните и части.Намерих друга без "мозък".И така мозъка от моята сложих на тая другата кутия.При теб какъв е проблема?

Коментар

няма задна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X