Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задраскан секретен ключ в жълто на таблото - какво означава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задраскан секретен ключ в жълто на таблото - какво означава?

Първоначално публикуван от Димитър Радев Преглед на мнение
    Здрасти колега ,търсиш в интернет за съответния град техник с необходимите знания и софтуер да изключи имобилайзера.Това удоволствие на мен ми струваше 120лв.
    За този вариант също се замислям, но във Враца няма кой грешките да му прочете и изтрие, камо ли да му бърка компетентно в компютера.
    Ако знаеш в София подходящ майстор - сподели го!
    Любомир Бончев 0889216605
    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

При мен са шест, две за свещите, две за седалките (нагряването) и още две, не съм сигурен кое от последните две беше...Абсолютно еднакви са и шестте. Налучкахме го болното с едно от тези за седалките....
      GRAND 3.1 за кеф
      А 3 1.8 5v за адреналин
      VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
        За този вариант също се замислям, но във Враца няма кой грешките да му прочете и изтрие, камо ли да му бърка компетентно в компютера.
        Ако знаеш в София подходящ майстор - сподели го!
        Дядо ти Владо? С Димата имат тестер за хамерикански коли, ако не го направят софтуерно, ще го разколачат хардуерно.
        Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнение
          Дядо ти Владо? С Димата имат тестер за хамерикански коли, ако не го направят софтуерно, ще го разколачат хардуерно.
          Дядо Владо нищо не казва, сигурно още не е видял темата.
          Аз вече проучвам вариантите да си внеса един тестер за Джип, поне грешките да мога да си чета.
          Поздрави!

Коментар

Дядо Владо нищо не казва...
            Абе писах че не съм правил на "Джип", но на "Форд" съм правил и е датчик около контактния ключ, да провериш за лоши връзки, махаш корите около кормилото и гледаш около патрона дали не влизат жици в нещо като пръстен....и мнението ми някъде изчезна.
            Тя американската школа си е една, ако фирма "Х" го прави и е доказана, доставя го на всички, или го копират с малки разновидности....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Много благодаря за информацията! Звучи ми съвсем логично. Още щом го взема от сервиза ще се разровя около контактния ключ и волана.
              Поздрави!

Коментар

Много благодаря за информацията! Звучи ми съвсем логично. Още щом го взема от сервиза ще се разровя около контактния ключ и волана.
                Поздрави!
                Kлюча на контакт махаш клемата на акумулатора пушиш една цигара(ако не пушиш пиеш една бира )клемата на акумулатора ключа изходна позиция въртиш и палиш не са кабели и релета софтоерен проблем не го гаси до при маистора че пак беля не е точно за твоя проблем но смятам че ще сработи (ушашавен имобилаизер)А ко запалиш пиши да ти пиша от какво е така...

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                  Kлюча на контакт махаш клемата на акумулатора пушиш една цигара(ако не пушиш пиеш една бира )клемата на акумулатора ключа изходна позиция въртиш и палиш не са кабели и релета софтоерен проблем не го гаси до при маистора че пак беля не е точно за твоя проблем но смятам че ще сработи (ушашавен имобилаизер)А ко запалиш пиши да ти пиша от какво е така...
                  Точно така ми съобщиха днес от сервиза, че са го запалили. Една нощ с изключен акумулатор и вече си пали нормално. Не знам дали ключа е бил на контакт. Ако имаш повече инфирмация - споделяй, мисля че ще е интересна и за други колеги.
                  Поздрави!

Коментар

Вече със сменен сединител, притискателен диск, лагер и семеринг на коляновия вал. Резултат - много мек педал на съединителя и нормален ход. Проблема със задраскания ключ обаче си стои. На връщане от сервиза изчезнаха отново километража и оборотомера и светна задрасканото ключе. Предстои ровене в таблото и около контактния ключ.

Коментар

Преди няколко дни с един приятел се заровихме около кормилната кутия и разглобихме контактния ключ. Разглобява се без да се сваля волана. Почистихме го добре и смазахме отново, но проблема си остана. Тогава открихме една правоъгълна кутиика с надпис SIEMENS на нея, от дясно до ключа. Експериментите показаха, че това е имобилайзера или неговия приемник. След неколкократни включвания и изключвания на буксата с три кабела, която влиза в кутииката, проблема не се е появявал вече 250 км. Като натрупам повече километри, ще пиша отново. Поздрави!

Коментар

Брато това светка защото имаш някъде в компютъра проблем с връзките , при мен проблема беше с зареждането и ми светкаше лампата и гаснеше двигателя.. и си разреших проблема с едно жигулово реле.

Коментар

Първоначално публикуван от Драгомир Лекин Преглед на мнение
                          Брато това светка защото имаш някъде в компютъра проблем с връзките , при мен проблема беше с зареждането и ми светкаше лампата и гаснеше двигателя.. и си разреших проблема с едно жигулово реле.
                          Светкаше ти лампата за заряда или "Задрасканото ключе"?

Коментар

И АЗ СЪМ ЗА НЕ ДАВАЩ ДОБРЕ КОНТАКТ НЯКАДЕ ПО ПРЪСТЕНА НА КЛЮЧА!НА МЕН МИ СЕ СЛУЧВАЛО КОГАТО ЗАПАЛЯ С ОРИГИНАЛНИЯ КЛЮЧ И ГО ИЗВАДЯ И СЛОЖА РЕЗЕРВНИЯ КОЙТО АЗ СЪМ ГО ПРАВИЛ И НЯМА ИМОБЕЛАЙЗЕРА И ТОГАВА МИ НАПРАВИ ТОВА С ОБОРТОМЕРА И СКОРОСТОМЕРА ПРИ ГАСЕНЕ НА ДВГ-ТО И ЗАПАЛВАНЕ С НОРМАЛЕН КЛЮЧ И ТОЙ ДА СИ СТОИ ВСИЧКО СИ Е ОК!ТОВА САМО ГО СПОМЕНАВАМ С МОЯ СЛУЧАЙ НО ПЪК ДА НЯМА ПРОБЛЕМ С КЛЮЧА НЕЩО!УСПЕХ
                            Христо Георгиев-0889022988
                            Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

Преди няколко дни с един приятел се заровихме около кормилната кутия и разглобихме контактния ключ. Разглобява се без да се сваля волана. Почистихме го добре и смазахме отново, но проблема си остана. Тогава открихме една правоъгълна кутиика с надпис SIEMENS на нея, от дясно до ключа. Експериментите показаха, че това е имобилайзера или неговия приемник. След неколкократни включвания и изключвания на буксата с три кабела, която влиза в кутииката, проблема не се е появявал вече 250 км. Като натрупам повече километри, ще пиша отново. Поздрави!
                              Оттогава насам правил ли ти е проблеми? Сподели ако може, че и при мен се появи същия проблем. Нямаше ме един месец, и джипа стоя без акумулатор. Като се върнах му купих нов, сложих го, но ми свети задрасканото ключе. След няколко връщания на ключа On-Off, лампата изгасва и си паля без проблем. Само веднъж забелязах, че докато работи, ми изчезна обортомера за няколко секунди...просто стрелката падна на нула а джипа си работи нормално. Изглежда ми, да е контактен проблем и ще прегледам буксата на имобилайзера. Ако някой има други предположения, да сподели моля. Поздрави.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Да, появи се отново. Даже въобще престана да пали. Тогава се разровихме в куплунзите, които свързват всичко в купето с компютъра. Това са три куплунга, захванати с болтове към купето долу зад педалите. Отвих ги и ги изкючих и включих няколко пъти и проблема изчезна.
                                Трудно достъпни са, но си струва да се пробва.
                                Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X