Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затруднява движението на 4х4 режим - Чероки Лимитед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затруднява движението на 4х4 режим - Чероки Лимитед

Еееххооо, пииишаа виии ооотт оонзиии свяяят.....

Това стана след като карах парт тайм витарата през зимата. Бидейки последен глупак включих и предния мост на сняг, и о, чудо! Исусе, джипката завива и се движи доста по-стабилно отколкото само на заден... И след като не знаех, че на сняг е много опасно да се кара така-карах, и сега се събуждам, и виждам компютър. Явно и в ада има интернет, и ви пиша от тук

Сега сериозно-всяка машина си има начин на каране, и който знае как да се спавя-няма проблеми.

А разните модерни трибуквени системи ттябва да се забранят като опасни за живота на потребтелите
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Ще се опитам да обясня

В никакъв случай не се заяждам, просто искам да попитам нещо..... Колега, имаш ли опит с парт-тайм системи, извън тази с Вранглера?
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Преди да ти отговоря ще те помоля да обясниш защо питаш. Защото има различни part-time системи ли? Или си мислиш че въпросът ти е с win-win резултат.

едит/

През далечната 1996 г си купих и карах в продължение на 4 години Nissan Terrano 2. Карах го предимно през зимните месеци. Изправяше завоите не по-зле от Вранглера сега. Когато разбрах от къде е този проблем го замених с автомобил с full-time. Та чак до Вранглера сега, но неговата идея е друга и не съм го купувал за ежедневно ползване. Макар че по-добре в него да се джаскат разни льоховци през зимата вместо в лаченото ми SUV-че, че там само един гол амортесьор е $800
        Последно редактирано от elbgt; 21-10-11, 20:37.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Всички от тук пишещите,знаят много добре за какво става въпрос с този парт-тайм зимата,ама защо го ядете човека-не знам! По добре напишете на този който е пуснал темата къде да чете,и да се приключва!
          По мое скромно мнение се оказва, че далеч не всички от тук пишещите изобщо вдяват за какво иде реч!Което ми е мноооого странно!
          Парт-тайм задвижване само при необходимост на хлъзгав терен, при който да може да се превърти натовареното колело, за да се разтовари непрежението и да не се счупи нещо по задвижването.
          На сняг, заледено, мокра трева и кал съм карал продължително с добичето, опичайки си акъла и проблеми никакви!Да се завива с парт-тайм на сух терен си е...незнание...
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Не, разбира се..... Парт-тайм си е парт-тайм..... Просто се убедих от личния опит, че нещата не са толкова еднозначни..... Теглото на джипа, расстоянието между оси, наличие на лифт и още някои други фактори са от голямо значение за пътното поведение на една кола/джипка. Ти в момента караш една кола със суперлека задна част, където цяялото тегло е над предния мост. И това си има цена. Ти си я описал няколко поста по-нагоре. Смея да те уверя, че същата Витара дълга база съвсем прилично се държи на леко/средно/силно заснежен/мокр път и с парт-тайм система на задвижване.... Късия Патроль - също няма проблеми. Гранд Чероки с блокиран междинния дифференциал - също е ОК на леко и не леко лъзгав асфалт..... Също голямо значение имат и гумите. С едни и същи гуми в една и съща зима, през едни и същите снегове - различните джипки се държаха по различния начин. А аз имах късмет да имам възможността и шанса да тествам това.....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Ти в момента караш една кола със суперлека задна част, където цяялото тегло е над предния мост.
              Въпреки че много ми става писането не мога да се сдържа и ще уточня. Мерено на кантар за ГТП под предния ми мост теглото е 1140 кг, а под задния 1060. Това без водач и пътници и без резервна гума отзад. Ако я сложа почти се изравняват. Дори в момента отпред съм с още 40 кг по-лек, защото съм свалил предната лебедка.

И ако наистина теглото отпред бе много повече отколкото отзад ефекта от part-time-a щеше да е осезаемо по-малък. И всъщност си прав за това че ако теглото е резпределено неравномерно в полза на предния мост нещата са различни и ефекта е по-малък. Ама дай сега да караме небалансирани карачейки за да не усещаме дървото на part-time.
              Последно редактирано от elbgt; 21-10-11, 20:49.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                ...Парт-тайм задвижване само при необходимост на хлъзгав терен, при който да може да се превърти натовареното колело, за да се разтовари непрежението и да не се счупи нещо по задвижването.
                На сняг, заледено, мокра трева и кал съм карал продължително с добичето, опичайки си акъла и проблеми никакви!Да се завива с парт-тайм на сух терен си е...незнание...
                А сега де ?
                Едното мнение е никога Part-time на хлъзгаво, а другото - Никога на сухо.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  А сега де ?
                  Едното мнение е никога Part-time на хлъзгаво, а другото - Никога на сухо.
                  Аз, който съм лаик казвам никога парт-тайм в режим 4х4 на сухо и в завой!На хлъзгави и лигави терени няма проблем да се обиколи света!В Софийско градско на сняг и лед съм карал по цял ден на 4х4 и съм взимал перфектно всички завои, като съм оставял зад себе си всякакви паркетници с фул-тайм!Хем съм къса база!
                  Последно редактирано от mbenz; 21-10-11, 20:52. Причина: допълнение

Коментар

Тц, тц, тц ! Единственото решение е като падне първия хубав сняг в София и се задържи да си спретнем едно "вземане на завои" и "издухване на паркетници" с къса, дълга или каквото и да е база part-time звяр. Аз ще се явя с лигав паркетник на тоя тест. Става ли? И без шикалкавения. От самото начало говоря за твърда настилка. Без значение суха, мокра или заледена.

Коментар

Тц, тц, тц ! Единственото решение е като падне първия хубав сняг в София и се задържи да си спретнем едно "вземане на завои" и "издухване на паркетници" с къса, дълга или каквото и да е база part-time звяр. Аз ще се явя с лигав паркетник на тоя тест. Става ли? И без шикалкавения. От самото начало говоря за твърда настилка. Без значение суха, мокра или заледена.
                      Става!

Коментар

Aз също бих заложил на паркетника си,от двете в подписа ми,ако става дума за висока скорост в завой на сняг.
                        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                        Враца

Коментар

... Аз ще се явя с лигав паркетник на тоя тест. ...
                          В същност, едва ли някой сериозно ще седне да оспорва, че фултайм би следвало да се държи по-добре отколкото парт-тайм в завой (особено по-остър), на хлъзгав асфалт. Възраженията са срещу залитането "Сакън! Не включвай предното на асфалта като стане хлъзгаво, щото не може да се кара!" Ами може, макар и не ралиджийската.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

На мен пък ми прави впечатление , че много държиш да си мериш кардана с някой . И преди това в една тема сега и в тази . Вечно твоите машини са най-най и явно си най-големият разбирач от всички ни . Като не можеш да караш парт тайм не карай парт тайм , как всички караме по цяла зима пък сме се научили да не изправяме завои и да не се въртим ???

Коментар

Съжалявам ама тоя предния пост е пълна глупост. Нито една вярна дума в него. Кой каквото искал това разбрал.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Ами може, макар и не ралиджийската.
                              Напротив по-безопасния начин е да се кара раладжийската - само на задно и най-добре с ESP

edit/

Няма ли part-time-аджий мераклий за тест с паркетник ? Нямам никакви претенции за вида part-time звяр. Може и 500 к.с. да е Може и някакво G 55 AMG но с включен блокаж на междинния диференциал! И не за да си меря моя кардан, а за да видят всички как part-time не ще да завива. Не всички де. Има няколко поста от хора които го знаят.
                              Последно редактирано от elbgt; 21-10-11, 21:41.

Коментар

колега, защо с паркетник бе? заповядайте като падне читав сняг, с вранглера, да се качиме до златните мостове- има хубава чорба. по пътя ще видиме, кой как изправя завойте. това с "изправянето" на заснежен асвалт да не го тренирате с "кални" гуми в студа? щото това би обяснило проблема
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X