Двата мотора не могат да се сравняват.Разбира се че 2.7 е по-добър.Това че повечето от вас имат 3.1 не значи нищо.Дюзите били консуматив??????Защо?Единствения проблем и при двата е че говорим за втора ръка.
Двата мотора не могат да се сравняват.Разбира се че 2.7 е по-добър.Това че повечето от вас имат 3.1 не значи нищо.Дюзите били консуматив??????Защо?Единствения проблем и при двата е че говорим за втора ръка.
На 3.1 слабоста му е,че прегрява и праска глави,а пък 2.7 е по-претенциозен откъм качеството на горивата,но е по-здрав мотор и върви повече!Освен това не съм сигурен,че една дюза е по-скъпа от основен ремонт на 3.1-то!А и не се знае след този ремонт колко ще издеяни до следващия!А също така се пази от Италиянски внос на "реални" 120000 км. и никога не сменявано масло!Каквото и да избереш викай специалист да го прегледа преди това....хиляди левове може да спестиш!Дядо Владо и Димата са твойте хора!Координатите са тук във форума!Успех!
Като цяло 3,1 не са лоши двигатели, но както и колегата казва са на "реални" 120 000 или им е взет животеца от 1вия собственик, после 2рия ги е закърпил за още толкова и ти си 3тия който взима нещо умряло одавна. 2,7 пък не е лош двигател също, но да има проблем с дюзите, но пък да ви кажа последно време не е кофти нафтата и след първоначалния ремонт, кума ми( спринтер с същия двигател) има минати сигурно 500к без да го е пипал или сменял дюзи, като 1 дюза 2ра ръка с гаранция се намира за под 500лв. Лично аз бих взел 2,7. Като за да нямам главоболия бих търсил нещо в истинско перфектно състояние, не бих се водил от цена, защото за джип спестените парици в цената обикновено се дават по 50 за ремонти. Мисля че ако потърсиш внимателно, харесаш нещо, заведеш го при дедо Владо да го прегледа из основи, пусне му се една диагностика и след всичко това ти се каже добра е машината няма да имаш проблеми дълги години. Друго което се заблуждаваш е, че няма да го караш извън пътя, още 1вия ден като го вземеш ще го тестваш и после няма мирясване ти го гарантирам.
Не виждам какъв проблем са дюзите при 2,7. Първо че се ремонтират, почистват, регулират, сменят им се разпръсквачи и още повече по моргите гледам че вече взеха да се намират по често такива машини. Просто слагайте качествени горива и качествени филтри и няма да имате ядове!
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
Jeep Wrangler 2.5i 1996'
1 гол в полза на 2.7 мерцедес.аз лично тия дни си взех 4,7 бензин явно съм пристрастен кум големите двигатели към 3.1д нямам поглед освен че начупих 2 мотора на гранд вояджер които са с италянски мотори 2.5д 4 цилиндура 3.1д е същия но 5ц
по принцип казват че 5ц дизел бил най успокоения мотор но специялно италянски мотор няма да си купя никога поради безбройните ми проблеми с тия двигатели а освен че са добавили 1 цилиндър към 2,5 към 3.1д и на кобилиците са сложили 2 шпилки вместо 1 както беше на 2.5д и непрестанно някоя се саморазвива6е незнам за други подобрения.колегите с 3.1д ще кажат.за мене сам решил никога вече венеция мотор
Не виждам какъв проблем са дюзите при 2,7. Първо че се ремонтират, почистват, регулират, сменят им се разпръсквачи и още повече по моргите гледам че вече взеха да се намират по често такива машини. Просто слагайте качествени горива и качествени филтри и няма да имате ядове!
Нали виждаш, че хората на Еди ги оправят за съвсем приемлива цена.
Аз като избирах моя Гранд се ширеше мнението, че смяна на една дюза е около 1000 лева. Да чукам на дърво, но за сега практиката показва 4 - 5 пъти по-ниска цена... И то при човек с име.
Нали виждаш, че хората на Еди ги оправят за съвсем приемлива цена.
Аз като избирах моя Гранд се ширеше мнението, че смяна на една дюза е около 1000 лева. Да чукам на дърво, но за сега практиката показва 4 - 5 пъти по-ниска цена... И то при човек с име.
Проблема с дюзите до голяма степен е проблем на другите косумативи-гориво и филтри.
[QUOОTE=bocho64;1770954]Реални 320000,гориво Весан,Hengst filter,на всяка смяна на масло профилактична диагностика и ето резултата![/QUOTE]
От отговора личи желание да се покаже,че каквото и да правим,нещата са не в нашите,а в божиите ръце,мнение с което съм несъгласен!
Проблема с дюзите до голяма степен е проблем на другите косумативи-гориво и филтри.
Абе не знам. Аз зареждам единствено и само на Лук Ойл (за 60000 км и 2 пъти в Ромпетрол), правя си малките обслужвания на 10000 км... не виждам какво по-добро да му дам. Явно дюзите не са безсмъртни и си искат смяна или ремонт на по 150-200к километра (примерно)
+1 за 2.7. Преди 3 месеца купих Гранд 2.7 crd Limited, италианка. На километража пише 150 хил, на колко е нямам идея. Не е стъпвал извън пътя, поне няма никакви следи отдолу. Италианеца го е поддържал, ама по-добре да не беше. Всички масла в скорости, диференциали и раздатка бяха нови, филтрите също, обаче не бяха правилните. Наложи се здраво промиване на скоростната кутия. Нов антифриз, обаче зелен, и за него обилно промиване и смяна с червен. Виско печката работи добре, но не загряваше достатъчно. Оказа се нов термостат, но отново неправилен, след смяна с правилния от БС двигателя дига 85 градуса за по-малко от километър. Сравнително качествени немски горивен и маслен филтри. След смяната на маслото в двигателя звука и работата му не се промени изобщо, джамбазите не са сипвали "добавки". Според мен и 5-те дюзи са сменявани сравнително скоро, изглеждат новички и чисти, има следа по тръбите високо налягане че са развивани, няма никакви следи от чернилка покрай тях да са изпускали. Миналата седмица на -18 палеше с едно подгряване на 3-тия оборот. Ауспуха е чист и сух, досега не съм видял да излиза пушек отзад. В климатроника има задължителните грешки но си работи съвсем нормално.
Разход: в софия, люлин-дружба по северното околовръстно - 7/100 при скорост 80км/ч, през центъра 11/100, нафта vpower от шел.
Жената 2 дена мрънка че това е камион и не може да го кара, на 3-тия се качи и повече не ми го върна, а нейната кола е нов ситроен C4 1.6HDI на 30хил.
В италианския талон пишеше категория N1 - 4 места, така го регистрираха и в КАТ: товарен автомобил, категория N1G 3+1 места, има решетка разделяща багажника от купето, средния колан на задната седалка липсва фабрично. Платих данък 6 лева.
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Suzuki Grand Vitara 1.6
LZ1ZPM
Коментар