Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: 2.7 или 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Анкета: 2.7 или 3.1

Здравейте,

Изчетох доста в раздела, както и в общите теми и стигнах до заключението, че колкото мнения има за 3.1 и против 2.7, толкова и обратното. За това, надявам се няма да е досадно и искам да попитам под формата на анкета.

1. На първо място да е по-безпроблемен. На второ да е евтин и лесен за поддръжка, да върви повече и по-икономично и т.н.
    2. 99-03г., ~8к лв., ГЧероки 2 мисля, че се водят
    3. Задължително автомат.
    4. 90% ще е на асфалт.
    5. Ще се кара и поддържа както е излязъл от завода.
    6. Това което успях да сметна като първоначално обслужване (масла, филтри, ремъци, ролки, диференциали), за екземпляр като избрания е от порядъка на 2к лв. Правилно ли съм сметнал?
    WG 2.7 CRD

От: Анкета: 2.7 или 3.1

Не ти се чете май.
    Отговора на всичките въпроси е един- бензин.
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

или два в твоя случай
      Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнение

Не ти се чете май.
      Отговора на всичките въпроси е един- бензин.
      V10

Коментар

Чел съм за този прословут 4.7HO. Знам че, това е ДВИГАТЕЛЯ. Относно газта - по принцип не бих искал да пипам дори и оригиналното окачването на джипа, та какво остава да му слагам алтернативна горивна уредба, а и гориво под налягане не искам да возя с мен. И все пак, нека се придържаме към дизелите.
        До тук 0:0.
        WG 2.7 CRD

Коментар

2.7 определено е по-добре от 3.1. Двигател и скорости на Мерцедес, докато 3.1 е италиански дизел на VM пословичен с проблемите си. Тези мнения дето си ги чел "За" 3.1 трябва да са писани от мазохисти. Първоначалното обслужване дето си го сметнал зависи от състоянието, в което вземеш джипа. Може да е толкова, а може и 3 пъти повече.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Махни "Гранд" и ето ти отговорът! А конкретният е + 0 лв за първоначално обслужване!
            Последно редактирано от edoors; 05-07-11, 12:19. Причина: Доп
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Махни "Гранд" и ето ти отговорът! А конкретният е + 0 лв за първоначално обслужване!
              Никак не е лош. Гледам го отдавна и ми харесва. Но е в пъти над лимита ми.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Виждам, че си мераклия и предполагам би се грижил добре за Jeep-a и затова наистина послушай съвета на колегите и порови малко в раздела Jeep на форума. Дори и да не ползваш търсачката бързо ще стигнеш до много теми относно моделите, които те интересуват. Аз лично бих взел 3.1 заради дюзите на 2.7 (скъпи и .... почти консуматив - а част от тях и адски неприятни за подмяна). Прегряването на 3.1 се лекува - за справка темите на Карбуратора.
                Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

3.1 се лекува по следният начин: 5 чисто нови глави оборудвани със всичките му оригинални гарнитури, смяна на виско с ел перка и за 200 000км ще сменяш само масла, филтри и здраво нафта в резервоара
                  Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
                  Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
                  Audi Q7 3.0 TDi 08
                  Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Виж сега като си взимаш колата гледай да ти хареса... не прави компромиси с нищо(най-важното) .. щателен преглед от наистина разбиращи в доверен сервиз. Стегни си я след това като смениш и тези неща които не са за смяна но са критични за функционирането на автомобила и се наслаждавай на автомобила. Няма никакво значение дали ще е 3.1 или 2.7.
                    Аз съм с 3.1 от 2 години и мога да ти кажа че още му се радвам като на нов. Не спирам да откривам нови и нови екстри за които не съм и предполагал(пример онзи ден на връщане към софия забравих пуснат десния мигач и след 2 км почна да пищи и изписа на конзолата Right Turn Signal On =>).
                    Последно време се оглеждам за още един Гранд който да го карам аз а този да го дам на булката и честно да ти кажа ми е все тая какъв ще е стига да е запазен и да ми хареса... За съжаление 3.1 спират да ги правят 2002 а аз си търся просто по-нов иначе ако бяха продължили нямаше да се замисля изобщо.
                    Та така де важното е да ти хареса на теб и да не правиш компромиси, ако трябва надвиши лимита си 10% но можеш да си сигурен че в последствие няма да съжаляваш!
                    V10

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=92975

и аз бях пред тази делима...
                      накрая подходих друго яче
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=120493

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                        Никак не е лош. Гледам го отдавна и ми харесва. Но е в пъти над лимита ми.
                        В пъти, в пъти... колко да е в пъти? Като си приготвил и за обслужване, а няма да ти се наложи... Обади се да мислим! Лизинг?
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

1:1 до тук. Някой да наруши баланса?
                          WG 2.7 CRD

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...43#post1581643
                            "Голямото обслужване" на моята джипка веднага след покупката излезна около 1200-1300 лева в Балканстар София.
                            Купих я, обаче за около 14 к лева.
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Преди 4 месеца се здобих и аз с 3.1 и за сега сам супер доволен . Разход добър сменял съм само масла филтри и на едната ролка лагера . Въртиш пали и трагваш. Дано и за напред да е така Иначе като пари 8000 джипа и около 400 лв. обслужване. За този 2.7 нямам инфо много , но знам че и тои има недостатъци.
                              GRAND CHEROKEE 3.1 TD -1999
                              YAMAHA R1 -1999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X