Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо ми вие и ме дразни....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо ми вие и ме дразни....

Здравейте.Много мразя разни скърцания и шумове в колата. Като се появи нещо такова, веднага настръхвам и се ослушвам от къде е и какво е. Обаче, тоя път няма да стане само с ослушване. От известно време забелязвам че, като запаля сутрин, се чува нещо като виене на лагер(може и да е друго). Мноого слабо и само при около 700 об/мин. Слизам ослушвам се ...нищо. Качвам се вътре...чува се. Подавам газ...спира. Като се успокоят оборотите, пак се появява. Давам на D или на R, изчезва. На N, пак го има. Като загрее колата го няма. Що е то? Интересното е че, като отворя капака изобщо не го чувам, само вътре в купето. Мисля си понякога, да не е нещо от гърнетата да чувам. Абе, доста време го дебна ама не мога да го хвана от къде е. Та, дайте съвети, как да го разбера какво е.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

От: Нещо ми вие и ме дразни....

Те сега ще дойдат Големите, ама и аз да дам едни 5 ст. - АСК може би.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Здравей колега,
      много ми прилича на "проблем" който имам и аз, идва от меката връзка на тръбопровода към гърнетата.
      Пробвай някой път студен да го запалиш на някой канал, като си отдолу и е това веднага ще се разбере.

Коментар

Ролка?
        Свали ремъка и ще разбереш.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Ролка?
          Свали ремъка и ще разбереш.
          Имаш предвид, да сваля ремъка и да запаля така ли? Наскоро сменях ролките на обтегача. Може и да е някоя друга, но като отворя капака и слушам не чувам нищо. Може би защото е още в начален стадий. То и вътре се чува много слабо, и на повечето хора няма да им направи впечатление даже. Мен си ме дразни обаче.

Коментар

Колкото и да е слабо ако идва от коша трябва да го чуваш като отвориш капака. Запали колата някъде на канал и слез под нея и хубаво се ослушай там. Не съм запознат с модела и не зная какво може да е, но щом в купето се чува пък отпред не, значи трябва да идва отдолу някъде.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

пробва ли да изключиш преди това духалката на OFF и да запалиш да видиш дали го има пак.(да изключиш вентилаторите в купето като вариант)
              V10

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                Колкото и да е слабо ако идва от коша трябва да го чуваш като отвориш капака. Запали колата някъде на канал и слез под нея и хубаво се ослушай там. Не съм запознат с модела и не зная какво може да е, но щом в купето се чува пък отпред не, значи трябва да идва отдолу някъде.
                Мисля си че, може и да е отпред, просто, звука е наистина слаб. А като си вътре, някак си се предава по купето самия звук...абе, трудно е да се обясни от клавиатурата, точно какъв е звука. Тук канали няма, ама сега събота или неделя ще взема да го поогледам малко. Ще махна ремъка първо да видим какво ще стане и ако го има пак ще легна отдолу, дали мога да видя (чуя) нещо.

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
                пробва ли да изключиш преди това духалката на OFF и да запалиш да видиш дали го има пак.(да изключиш вентилаторите в купето като вариант)
                Не е от това. То си е на OFF сутрин като запаля.

Коментар

Такааа...Тъй като, звука не се чува винаги, а и напоследък изобщо нямам време да се занимавам с джипа, засега, само имам съмнения за ролката на компресора на климатика. При махнат ремък и въртене на ръка, ми се струва че ромоли нещо. След четене из Jeep форума, разбрах че може да се смени само лагера или ролката с лагера. Засега няма да бързам да сменям защото не съм сигурен че е това, но ще е добре ако си намеря този лагер да го имам. Та ако някой знае номерче нещо да казва. Или каквато и да е информация по въпроса, е добре дошла. Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                    ... Та ако някой знае номерче нещо да казва. Или каквато и да е информация по въпроса, е добре дошла. Поздрави.
                    Като гледам, мопарският номер на ролката на климатика е един и същ за 4.0 и 4.7, та е вероятно лагерът да е един същ. При мен беше този:

Ние не сме неутрални!

Коментар

Погледни водната помпа - преди да се скапе се чува такова "виене".
                      Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                      Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Като гледам, мопарският номер на ролката на климатика е един и същ за 4.0 и 4.7, та е вероятно лагерът да е един същ. При мен беше този:

Къде ги гледаш номерата на ролките че са едни и същи. Аз от два дена ровя и не намирам ни ролки, ни лагер. В рокауто има целия съединител (или както там се казва) за 230$.

П.П. Всъщност знаеш ли му размерите на лагера?

Първоначално публикуван от Жорката Преглед на мнение
                        Погледни водната помпа - преди да се скапе се чува такова "виене".
                        Проверих я. Не изглежда да е от нея.
                        Последно редактирано от Radosl81; 20-07-11, 08:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                          Къде ги гледаш номерата на ролките че са едни и същи. Аз от два дена ровя и не намирам ни ролки, ни лагер. В рокауто има целия съединител (или както там се казва) за 230$.

П.П. Всъщност знаеш ли му размерите на лагера? ...
                          В мопарски каталог за резервните части (05016376AA PULLEY, A/C Compressor )

Размери не сме сваляли, защото по номера веднага си намерихме, каквото ни трябваше.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Лагера при моя Гранд се оказа Nachi със номер 30BGS10DST. Днес реших да разглобя и да видя със сигурност какъв е лагера. Оказа се достатъчно да се махне само шайбата на съединителя и номера на лагера се вижда. Струва ми се, че е още в начална фаза, ако изобщо проблема е в него. Когато е студен и го въртя на ръка се чува леко "ромолене", а когато е топъл, (както днес) не се усеща почти нищо.Сега започвам да търся, сменям го и после ще видим. Ако някой знае от къде мога да го купя онлайн, да свирка, че при нас е трудно да се намерят такива неща, по магазините.

Чавдаре, помниш ли цената на твоя лагер? Да знам, ориентировъчно.

Коментар

Преди месец смених същия лагер( и аз търсих подобно "виене", но не беше от него),както си писал по-горе излизат цени с целия съединител. Смяната беше с Тимкен -40лв лагер + 10лв труд, този сигурно вече си го видял http://cgi.ebay.com/30BGS10DST-NACHI...-/130448345799 Ако разликата в цените при теб е голяма свирни да ти пратим от тук.
                              Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                              Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X