Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100

Хемус е много коварна магистрала, от Правец до преди София е все байр нагоре, но изглежда полегато. На моя 3.1 като му се прецака виското стигна до 120 градуса и чист късмет, че някоя глава не даде фира. Сега нямам вентилатор на климатика, но стига до 2мм преди 100 и нагоре не мърда след оправянето на виското.
    Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
    Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
    Audi Q7 3.0 TDi 08
    Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

От: Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100

Когато всичко е наред по охлаждането, не трябва да ти вдига градуси. С моя си ходя навсякъде и не мърда, правеше го преди да сменя виското. Сега е "огин", щом минава през Златоград в Гърция и обратно, няма какво да го уплаши. Темп. не мърда.
      GRAND 3.1 за кеф
      А 3 1.8 5v за адреналин
      VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Още малко размишления от мен по въпроса с вдигането на температура:

Тези дни, в жегите, стрелката се движи доста динамично между 90 и 110 градуса (бахти америкоската нелинейна/нелогична скала, дето са я турили!).
        Прави ми вчепетление, че в движение (обдухване, обороти) веднага пада температурата. На място - слънчасва веднага. С/без климатик - все едно.
        Чудя се дали пък водната помпа не се е попренесла във вечните помпени полета, щом така зависи от обороти... ?!
        Термостат?
        Май не съм с виско, ама като няма кой приятелски да ми каже... ?

Коментар

Значи да кажа да не се разбира погрешно, на мен ми се вдига над 90 до 100 само при дълго изкачване на баири при висока скорост! На градско в жегите онзи ден 4 човека сме се разкарвали из София не мръдна стрелката от 90.
          V10

Коментар

И на двете ми джипки стрелката стои като закована, една идея под средата на скалата, независимо от натоварването. Същатата работа е със служебното 3.2 DID. Там имаше проблем при включване на климатика. Оказа се блокирал електромотор на спомагателния вентилатор, който се включва заедно с климатика. Иначе си е на вискосъединител.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от ChimeyJimmey Преглед на мнение
              ....стрелката се движи доста динамично ......кой приятелски да ми каже... ?
              Освен да дойдеш, да е закачим на скенера и да си каже дали отчита грешно или температурата играе
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

дядо владо, ето, това чаках.
                Аз също си взех един скенер - Autel MS509, обаче си е друго експертът да го види.

Ще се обадя, да се уговорим. Казвай какви и марки питиета да донасям.

Коментар

Първоначално публикуван от ChimeyJimmey Преглед на мнение
                  Аз също си взех един скенер - Autel MS509, обаче си е друго експертът да го види..... Казвай какви и марки питиета да донасям.
                  Нашият е на някаква фирмичка "Snap-on" мъ сигурно не са добри, щот` в Бг-то ги няма....."Куадрата" пие бира, а аз не, че ми горчи....и тъй като той най-често прави тестовете ...абе като се видим
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Нашият е на някаква фирмичка "Snap-on" мъ сигурно не са добри, щот` в Бг-то ги няма....."Куадрата" пие бира, а аз не, че ми горчи....и тъй като той най-често прави тестовете ...абе като се видим
                    .... Дядо ти през същото туй време, може да сръбне някоя домошнярка...
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                    X