Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100?

Здравейте колеги,
    пускам тая тема знаейки предварително отговора, но въпреки това ми се иска да ви питам. По принцип с който говоря ми казва че е абсолютно нормално една кола при изкачване на стръмен баир с висока скорост да загрее повече отколкото когато се движи по равен път(друг въпрос е дали датчика за температурата е достатъчно чуствителен да го отчете).

Конкретния пример който имам е при изкачване на Хемус между 2я и 3я(последния тунел) минавайки по виадуктите, стрелката на температурата започва да си се качва и на излизане от последния тунел е малко преди 100 градуса. След тунела по спускането много бързо се втъща на 90 и една идея под нея. Тази е и температурата която джипа си поддържа и във всички други условия - градско/извънградско със 120 и тн.

Та въпроса ми е вашите джипове правят ли го това?

Виското ми е ново, термостата е нов, перката на климатика си се включва, не губи антифриз.
    V10

От: Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100

Здравей колега,
    с мойто WJ 3.1 на същия участък вдига същата температура, така че мога да кажа че е нормално.
    Следващия път мини същия участък и с включен климатик та да претръпнеш от 100-те градуса

Коментар

От: Как загряват вашите джипове по баири? Нормално ли е да мине 90 и да стигне до 100

Минавал съм го поведението е същото! При теб какво се случва?

Първоначално публикуван от bus Преглед на мнение
      Здравей колега,
      с мойто WJ 3.1 на същия участък вдига същата температура, така че мога да кажа че е нормално.
      Следващия път мини същия участък и с включен климатик та да претръпнеш от 100-те градуса
      V10

Коментар

ами позагря повечко, в интерес на истината към 100-тина градуса често го виждам да си вдига, но това е при градското тръгни/спри, баири и т.н.
        иначе предимно си държи 90-те, така че мисля че няма повод за притеснение колега.

Коментар

Привет. Моето Jeep-че е по-различен модел, но ще споделя опита си. Когато го взех правеше така (мърдаше едно деление) докато термостата окончателно заби в отворено положение. Януари го смених и оттогава държи постоянна температура (или поне видимо). Увери се, че термостата е правилния и че работни добре. Нов термостат дава дефект доста често - случвало ми се е 3 броя да сменя/купя на старото ми Ауди 80. Ако ти се занимава промий охладителната система, продухай радиатора и смени антифриза. За мен лично не е нормално да вдига температура по магистралата....да беше някой по-голям баир на ниска скорост бих си го обяснил по-лесно.

Поздрави
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

С включен климатик в града на мен стрелката постоянно ми стои преди 100-те. Почна ли да го настъпвам вече минава и 100. Извънградско е напълно нормално на баира да вдигне температурата, ти сам усещаш, че двг си се напряга на ония баири...
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Според мен си е нормална температура. Ама да му викате на това баири Вижте си най-добре какво пише в книжките - какви са температурните режими на работа. Аз съм с бензинка и ми държи +-90 градуса.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Моят пък, не помръдва от 85С без значение от баира. И Гросглокнер съм катерил лятото. А там баира си е голям; http://www.grossglockner.at/en/hocha...ssenprofil.htm

Коментар

Не зная за дизелаците но моя Гранд ZJ, 4 литра ми погаждаше същите номера. 120 градуса за нищо ги нямаше. Става въпрос за изкачване от 0 до 2000 метра за около 40 минути на температура на въздуха 40-45 градуса. Гадни баири и завои с никакъв шанс за поддържане на постоянна скорост и нормални обороти. Закарах го при майстора си и се оказа, че радиатора е като вафла. При докосване с пръст се ронеше като изгорял вестник. Сменихме го с нов и на същото трасе, при нормална работна температура 90 градуса, качва максимум до 95.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

В този ред на мисли - едно хубаво измиване на питата на радиатора няма да е излишно като за начало.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                      В този ред на мисли - едно хубаво измиване на питата на радиатора няма да е излишно като за начало.
                      Миенето на радиаторите на климатика и на антифриза както и между тях трябва да се прави всеки месец....
                      Задължително след кална или прашна разходка. Сега е сезона на пухчетата, гадовете влизат в ламелите и след тях малко прах + локва и като изсъхне те ти тапа и то голяма...
                      Аз ги поливам обилно с вода ( не с водоструйка ) след това малко мегльо или нещо подобно и пак много вода.
                      LZ1RED

Коментар

Ако не се превишават 2 000 оборота, независимо от баира и външната температура, дизелът изобщо не загрява. Температурите над 85-90* са опасни за него.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
                          Здравейте колеги,
                          пускам тая тема знаейки предварително отговора, но въпреки това ми се иска да ви питам. По принцип с който говоря ми казва че е абсолютно нормално една кола при изкачване на стръмен баир с висока скорост да загрее повече отколкото когато се движи по равен път(друг въпрос е дали датчика за температурата е достатъчно чуствителен да го отчете).

Конкретния пример който имам е при изкачване на Хемус между 2я и 3я(последния тунел) минавайки по виадуктите, стрелката на температурата започва да си се качва и на излизане от последния тунел е малко преди 100 градуса. След тунела по спускането много бързо се втъща на 90 и една идея под нея. Тази е и температурата която джипа си поддържа и във всички други условия - градско/извънградско със 120 и тн.

Та въпроса ми е вашите джипове правят ли го това?

Виското ми е ново, термостата е нов, перката на климатика си се включва, не губи антифриз.
                          Аз съм с 3.1 без виско,и вдига максимум,малко преди средата,тоест около 95.Мисля че твоя е ОК.
                          grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Иска ми се повече колеги с WJ 3.1 да се включат в темата и да споделят. Особено колегата Carburettor знам че той имаше взимане даване с радиатора и ми е интересно какво е положението в момента.
                            V10

Коментар

Какво собствено чакаш? Някой да ти измие радиатора? Както е известно от детските книжки - задръстените радиатори водят до прегряване. Във всеки момент, когато си тъп и мързелив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X