Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 3.1 lock up?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ 3.1 lock up?

Пробвах и моита машина значи на 60 км минава на 4-та , а след като стигне 76-78 приблизително заклучва . Пробвах многократно и резултата беше един и сащи В тези американски саитове пак излагаха или просто не си разбират . Поздрави
    GRAND CHEROKEE 3.1 TD -1999
    YAMAHA R1 -1999

Коментар

при мен на 121-124км/ч оборотите падат с 500 на 2200-2300об/м. Като дойде баир ако се е включил този локъп оборотите не мърдат.
      След 2 години каране със 110 по магистралите и на 2500об/м го преоткрих джипа благодарение на вас и тая тема. Разхода осезаемо падна и това което най ми харесва е че всички(повечето) вибрации и шумове изчезват след сработване на този локъп
      Благодаря
      V10

Коментар

Еми така е, заклучи ли конвертера и паднат оборотите, това е оптималния вариант за нисък разход и нормална скорост, въпреки че аз темпомата го оставям на 140 и разхода не пада под 12/100 особено по баирите по магиастралата преди Пловдив.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

А при вас този lock up само на последната /4-та/ предавка ли сработва? Щото при мен /с 45RFE съм/ го има и на 3-та и на 4-та предавка. Моментът на сработване зависи от положението на педала за газ, от скоростта и от оборотите на мотора. Даже понякога ме дразни, когато сработи по-рано и ми заключи Torque Converter-а, а в следващия момент се наложи да доускорявам. Тогава се налага или да отпусна за момент педала за газ, за да отключи или да натисна по-рязко /kick down/, за да свали с предавка и половина /1,50:1/ и да ускори по-бързо. Със задействан lock up се държи, като с обикновена скоростна кутия, включена на по-висока предавка - трябва му повече време да доускори, а оборотите на мотора остават сравнително постоянни, като се увеличават плавно само с увеличаване на скоростта а не, както е иначе - при подаване на газ.
          Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
            А при вас този lock up само на последната /4-та/ предавка ли сработва? Щото при мен /с 45RFE съм/ го има и на 3-та и на 4-та предавка. Моментът на сработване зависи от положението на педала за газ, от скоростта и от оборотите на мотора. Даже понякога ме дразни, когато сработи по-рано и ми заключи Torque Converter-а, а в следващия момент се наложи да доускорявам. Тогава се налага или да отпусна за момент педала за газ, за да отключи или да натисна по-рязко /kick down/, за да свали с предавка и половина /1,50:1/ и да ускори по-бързо. Със задействан lock up се държи, като с обикновена скоростна кутия, включена на по-висока предавка - трябва му повече време да доускори, а оборотите на мотора остават сравнително постоянни, като се увеличават плавно само с увеличаване на скоростта а не, както е иначе - при подаване на газ.
            Поздрави!
            Интересно .... аз не мога да го усетя този lock up. Алекс...ще бъде ли удобно да дадеш обороти съобрано 3-4 различни скорости за да направя сравнение?
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
              Интересно .... аз не мога да го усетя този lock up. Алекс...ще бъде ли удобно да дадеш обороти съобрано 3-4 различни скорости за да направя сравнение?
              О.К. Няма проблеми, но за днес прибрах колата в гаража. Ще отбележа по-конкретни стойности /скорост, обороти и предавка/, при които заключва lock up-а и ще пиша, но това ще стане най-рано утре - неделя, или в понеделник.
              Поздрави!

Коментар

Поздрави!
                44RE работи по същия начин на трета и четвърта,въпроса е че според мен 90-100 на трета,и 120 на четвърта е висока скорост за заключване .На практика ако не си на магистрала и спазваш закона,нямаш LOCK UP......или поне някой от нас.
                grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Аз съм усещал само на 3 и 4-та lock up. Но тия дни ще пробвам да огранича 2-ра и ще видя има ли заключване като стигне 2500- 3000...
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                    Аз съм усещал само на 3 и 4-та lock up. Но тия дни ще пробвам да огранича 2-ра и ще видя има ли заключване като стигне 2500- 3000...
                    Има го само на трета с изключен OD и на четвърта,няма смисъл да се мъчиш.
                    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Поздрави!
                      Алекс, аз живея с други усещания, ама не знам дали съм в заблуда... Мисля, че при "равна" газ, 4-та и lock up-а се включват последователно, но на много малък интервал от време. На 60 и 70 км/ч. При по-"мръсна" газ се включва на 100-110, пак от 4-та. Мисля, че не работи на 3-та, но може и да бъркам. Жалко, че не пише Кинекса, та да каже неговата версия...
                      Поздрави!
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Мнение на edoors:
                        .....аз живея с други усещания, ама не знам дали съм в заблуда..
                        То при нас "заблудите" май започват още от това каква е кутията- 45RFE или 545RFE, а от там "псевдо" петскоростнта /само с OverDrive/ или истински пет предавки. А за lock up-а, точно днес го проверявах и аз. Включва се и на трета, и на четвърта - в това съм сигурен. На трета, при достигане на 1500 оборота и скорост около 50 км. се задейства lock up-а и след това при подаване на газ оборотите нарастват плавно, само успоредно с увеличаване на скоростта. Не се форсира, както е преди това - на втора, като му подадеш газ оборотите се увеличават веднага с подаване на газта. На четвърта, пак при обороти около 1500 и скорост 70 - 75 км/ ч lock up-а пак се включва. И, както споменах преди, ако се наложи по-интензивно ускорение, чак ми се вижда "муден" в ускоряването си, особено в градски условия за бързо включване в движението. Понякога се налага да го "сръчкам" за да свали с kick down надолу и да дръпне. Или пък отнемам газ за момент и тогава lock up-а се изключва /особено ако е на границата за мин. скорост, макар и с някакъв хистерезис/, след което мога да си ускорявам по-интензивно. Единствено когато е студен двигателя /и кутията/ се наблюдава забавяне и lock up-а не се задейства или пък се включва, но при по-висока скорост.

Коментар

То при нас "заблудите" май започват още от това каква е кутията- 45RFE или 545RFE, а от там "псевдо" петскоростнта /само с OverDrive/ или истински пет предавки. А за lock up-а, точно днес го проверявах и аз. Включва се и на трета, и на четвърта - в това съм сигурен. На трета, при достигане на 1500 оборота и скорост около 50 км. се задейства lock up-а и след това при подаване на газ оборотите нарастват плавно, само успоредно с увеличаване на скоростта. Не се форсира, както е преди това - на втора, като му подадеш газ оборотите се увеличават веднага с подаване на газта. На четвърта, пак при обороти около 1500 и скорост 70 - 75 км/ ч lock up-а пак се включва. И, както споменах преди, ако се наложи по-интензивно ускорение, чак ми се вижда "муден" в ускоряването си, особено в градски условия за бързо включване в движението. Понякога се налага да го "сръчкам" за да свали с kick down надолу и да дръпне. Или пък отнемам газ за момент и тогава lock up-а се изключва /особено ако е на границата за мин. скорост, макар и с някакъв хистерезис/, след което мога да си ускорявам по-интензивно. Единствено когато е студен двигателя /и кутията/ се наблюдава забавяне и lock up-а не се задейства или пък се включва, но при по-висока скорост.
                          А при 100-110 какво се случва тогава?

П.П. А бе я го зарежи! Аз затова си купих Хавтоматик, за да не го мисля! Да включва каквото иска!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X