Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 3.1 lock up?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WJ 3.1 lock up?

В неделя ходих на риба и установих че не работи lock up функцията на кутията.Днес се заиграх и установих че все пак работи но чак на 120км.на четвърта и след 90 на трета.По документация обаче е около 75км.на четвърта и около 56 на трета.Това разбира се води и до по висок разход.Някой има ли идеи за проблема.По книга отношение имат температура на мотора,скорост,налягане турбо,позиция на педала на газта.Единственото за което се сещам е че е развален термостата и колата не вдига температура повече от две деления(не знам това на колко отговаря)
    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

От: WJ 3.1 lock up?

По принцип избягвам да изказвам мнение по WJ защото е по-различен от предните модели, и колкото пъти съм се включил,толкова съм бил в грешка...но на по-старите кутии, лок ъпа е по време в което поддържаш постоянни обороти, а не по скорост. Пробвай го пак, известно време поддържаш постоянни обороти с по-ниска скорост и виж дали става, може по време на теста да си ускорил или забави малко
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Направи диагностика с ключа да видиш дали ще покаже нещо.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
        Направи диагностика с ключа да видиш дали ще покаже нещо.
        Пробвах но не се получава нещо.Сега като се замисля май е така откакто я имам година и половина,но преди поне беше малко по рано,около 100км...май!!?? но не съм сигурен.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          По принцип избягвам да изказвам мнение по WJ защото е по-различен от предните модели, и колкото пъти съм се включил,толкова съм бил в грешка...но на по-старите кутии, лок ъпа е по време в което поддържаш постоянни обороти, а не по скорост. Пробвай го пак, известно време поддържаш постоянни обороти с по-ниска скорост и виж дали става, може по време на теста да си ускорил или забави малко
          Така го и пробвах,според мен не е проблема в начина на каране просто нещо го лъже е забавя,и то с много.

Коментар

Смени термостата и му направи диагностика.
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

Моят също на 120км/ч се включва
              Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
              Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
              Audi Q7 3.0 TDi 08
              Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Така и ще направя утре,термостата седи в сервиза,че все няма време.

Коментар

Маслото в автоматика кога е сменяно и с какво?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

И моя на 120- 125 км/ч се включва и си падат към 500 об/мин.
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                      И моя на 120- 125 км/ч се включва и си падат към 500 об/мин.
                      Е как така със 120-125 км/ч и оборотите на 500 - А Б С У Р Д
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Колегата искаше да каже, че падат СЪС 500, а не НА 500. Моят на 120 е с 2500 оборота и след като го задържа 2 3 секунди, лок уп-а се включва и пада на около 2000 об и 120 км/ч. Между другото с 2500 оборота е точно на 130 км/ч при включен лок.
                        Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
                        Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
                        Audi Q7 3.0 TDi 08
                        Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Първоначално публикуван от HuKuTy^KeP4eB Преглед на мнение
                          Колегата искаше да каже, че падат СЪС 500, а не НА 500. Моят на 120 е с 2500 оборота и след като го задържа 2 3 секунди, лок уп-а се включва и пада на около 2000 об и 120 км/ч. Между другото с 2500 оборота е точно на 130 км/ч при включен лок.
                          При мен също е така.Днес след смяна на термостата,температурата е вече ок но промяна няма.След коментарите на колегите става ясно че повечето 3.1 са така,но не всички.Carburretor.беше споменал в друга тема че при него сработва,при 75км.Така пише че е редно и в сервизната документация.Може да е въпрос и на SW.За мен на 120км е малко след дъжд качулка,тоест работи само на магистралата.

Коментар

Стояне, а твоя как работи? Ти поне с това се занимаваш,дай да мислим решение.

Коментар

Утре пробвам и ще мислим.
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X