Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 3.1 lock up?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ 3.1 lock up?

Американски саит четох че за 3.1 1999-2001 lock up се задеиства в диапазон 122-124 км/h или повече а тези с 2.7 или след тази година при 75км/h аз лично не съм пробвал пък и нямам голям опит с Джипарките но ще изследваме инфото
    GRAND CHEROKEE 3.1 TD -1999
    YAMAHA R1 -1999

Коментар

Първоначално публикуван от bobirobsan Преглед на мнение
      Американски саит четох че за 3.1 1999-2001 lock up се задеиства в диапазон 122-124 км/h или повече а тези с 2.7 или след тази година при 75км/h аз лично не съм пробвал пък и нямам голям опит с Джипарките но ще изследваме инфото
      При 70- 75км./ч се влючва овърдрайва , а някои го бъркат с локъпа. Локъпа се включва при скорост над 120км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
        При 70- 75км./ч се влючва овърдрайва , а някои го бъркат с локъпа. Локъпа се включва при скорост над 120км/ч.
        Овърдрайва (или 4-та предавка) се включва при точно 60 км/ч. И нищо не бъркам.
        ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
        Volvo XC90 D5 Executive '12
        Volvo XC60 D5 Summum '11
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
          Овърдрайва (или 4-та предавка) се включва при точно 60 км/ч. И нищо не бъркам.

Добре , щом така ги броиш. Но аз до сега не съм видял дизел с турбина да се включва на директна на 60км/ч. Всички вибрации отиват от коляновия вал ,чак до колелата, а после страдеме от разбити карета и разтегнатати вериги. Дизел с турбина се кара в обороти , при максимален въртящ момент.

Коментар

Първоначално публикуван от bobirobsan Преглед на мнение
            А кой е сайта?
            grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
              По принцип и двете не се включват на точни километри а зависят от натоварването.А във този форум има систематизирана информация ,и там пише:3.1 със скорости 44RE Lock up.light throttle около 75-80км.И доколкото знам тук четвърта е понижаваща а не директна.А това с вирациите от коляновия вал до колелата е !!!!!!!!И максималния въртящ момен на 3.1 е на 1800 оборота,а при 120км оборотите са 2500.Поне според мен на 120км да се заключва конвертора е късно.

Коментар

Преди малко прибирайки се от работа проверих.При плавно ускорение четвърта е точно на 60км

Коментар

И аз пробвах.При много галене на педала -на 60км 4та и към 70 локъпа сработи.До сега никога не бях го карал така.Съпругата има забележки към мен.Когато тя го кара дава среден разход 10.4 ,а при мен 13.6л
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                    И аз пробвах.При много галене на педала -на 60км 4та и към 70 локъпа сработи.До сега никога не бях го карал така.Съпругата има забележки към мен.Когато тя го кара дава среден разход 10.4 ,а при мен 13.6л
                    Значи има разлика при отделните коли,дали е механично или SW ще видим.Миналата събота ходих до Пловдив и равносметката е:Моя заключва точно на 120 км. като моментния ра зход при 120км с lock up е по -малък от този при 100-110 без(окло 9-10л)Средния разход София-Пловдив-София беше 9.5 със постояна скорост от 120 км.Според мен това донякъде обяснява и по малкия разход на някой 3.1

Коментар

Хмм моят си включва 4-та на 60км/ч обаче лока на 120км/ч... кофти работа
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
                      Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
                      Audi Q7 3.0 TDi 08
                      Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Здравейте колеги ,
                        от няколко дни се здобих с Grand Cherokee limeted 3.1 , някои може ли да ми обясни какво е lock up?

Коментар

Това е нещо дето заключва кутията за двигателя за да няма загуба от приплъзването в конвертора.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Това е нещо, като съединител с ламели, подобен на съединителя при обикновената скоростна кутия, чиято роля е при определени условия да заключи Torque Converter-а и да предаде въртящия момент директно на входа на кутията/без приплъзване в конвертора/.

Означеното на снимката
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря ,
                              бяхте много изчерпателни.
                              Как разбирате кога е заключил?

Коментар

Най-общо казано, при заключването на lock up-а оборотите на мотора леко падат и това се усеща, като същевременно при нормално подаване на газ /не kick down/ оборотите се увеличават равномерно, заедно с ускорението. При това моторът не се изфорсира, както е иначе при при подаване на газ и отключен lock up защото нямаш приплъзване в Torque Converter-а.
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X