Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за редови 6 цилиндров двигател на Чероки - чукане на метал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за редови 6 цилиндров двигател на Чероки - чукане на метал.

Antol, каво стана? Откри ли откъде идва тропането? За сведение, често се чува "странно" чукане при тези двигатели заради износване на лагера на оста на делкото. Проверява се като се лашка странично, усеща се луфт. При мен го има този момент, но още не зная какво да правя. Първо ще изкарам оста, а после ще умувам. Сега поне време се оправя, само за ремонти...
    JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
    0898 641162

Коментар

За уточнение, мисля, че "лагера" е бронзова втулка или нещо подобно, плъзгащо се.
      JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
      0898 641162

Коментар

Първоначално публикуван от BateValcho Преглед на мнение
        За уточнение, мисля, че "лагера" е бронзова втулка или нещо подобно, плъзгащо се.
        Не не съм открил още, но едва ли е втулка на делкото .При мен се чува отдолу, както писах по-горе,ако бе делкото щеше да се чува горе от дясната страна по посока на движението .Оста на делкото е зацепена към разпределителния вал, който е от дясната страна на мотора по посока на движението на колата.
        Намеря ли му болката обещавам да пиша веднага.
        Поздрави.

Коментар

Признаците ме карат да си мисля,че е ботален болт,лагер на колянов вал(на биела) или бутало.
          0885719173-Красимир

Коментар

И така колеги проблемът ми е биелен лагер или бутален болт на 6 цилиндър.Устновихме го с изключване на цилиндрите един по един от кабелите на свещите.Звукът заглъхваше при изключване и се засилваше при включване на лулата към свеща.
            Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат.

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
              И така, колеги ....като вадих кабелите свещ по свещ ,но звука не се промени ,....
              Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
              И така колеги .....Звукът заглъхваше при изключване и се засилваше при включване на лулата към свеща.....
              Странна кола
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Човека все пак казва какъв е проблема. В маса теми се пита, пита и до там.
                Сега някой факир да пробва да смени биелните лагери през картера, ако са само те разбира се.

Коментар

До Дядо Владо.Не е странна колата.Първите опити с изключване на свещите ги правих сам на сравнително шумно място ,мисля че дори го написах,че несъм много сигурен какво чувам .На мен ми стори че е 4ти цилиндър, но не бях сигурен.Съжалявам ако съм писал нещо противоречиво ,но все пак не съм механик.За това и търсех помощ от знаещите повече от мен.С помоща на колегата GUN ,установихме че чука 6ти цилиндър ,но това вече беше на тихо място и с човек под колата.Пак се извинявам ,ако съм станал причина за някакво недоразумение.
                  Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Човека все пак казва какъв е проблема. В маса теми се пита, пита и до там.
                    Сега някой факир да пробва да смени биелните лагери през картера, ако са само те разбира се.
                    Факир ще се намери ,но едвали е само биела .Пък и не мисля ,че частичния ремонт си заслужава .Като ще го отваряш поне го направи както трябва.Само че ще хвръкнат едни парички и то май в зелено,но това е вече друга тема.

Коментар

Няма как да стане само със смяна на лагера... Щом си тропа гаранция и вала е за шлайф. Мотора долу, вала вън и после всичко наново...
                      Z06 = Seven liters of pure troublemaker!

Коментар

Колеги ,проблемът се реши с продажбата на МПСто.Моля модератор да заключи темата!
                        P.S Купувачът,каза че нищо му нямало на джипа.

Коментар

страОтно решение
                          ще го препоръчваме на всеки

Коментар

А купувача има ли намерение да го отстранява или така му харесва?
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                              А купувача има ли намерение да го отстранява или така му харесва?
                              Рече ,че нищо му няма на камиончето и толкова .А какви намерения има господ знае .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X