Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за редови 6 цилиндров двигател на Чероки - чукане на метал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за редови 6 цилиндров двигател на Чероки - чукане на метал.

И така, колеги имам следния проблем.Камиончето сериозно започна чука на тихи обороти .Звука е като чукане на два метални предмета един в друг и се променя от по-остър на по-глух, губи се и се появява отвреме на време ,но за кратко.Звукът е най-ясен, като погледнеш отдолу на колата и е някъде около маховика и началото на скоростната кутия.При подаване на газ почти не се чува ,но го има със сигурност.Мислех ,че са повдигачи смених ги с нови и маслото е ново.Чудех се ,дали някоя биела не е заминала ,пробвах ги ,като вадих кабелите свещ по свещ ,но звука не се промени ,така съветват да направим братята американци и братята руснаци.Мисля си за веригата ,но звукът е отзад и отдолу .Вече в чудо се видях,а колата си върви добре има мощност и тн.
    Много моля ,ако има някой запознат с проблемът и неговото решение ,да сподели ,че вече незнам какво да правя.
    Поздрави.
    Последно редактирано от Antol; 21-03-11, 10:38.

От: Помощ за редови 6цилиндров двигател на чероки- чукане на метал.

Звънни на дядо Владо той наскоро прави един черок с такъв проблем 0877 17 07 27

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
      Звънни на дядо Владо той наскоро прави един черок с такъв проблем 0877 17 07 27
      Благодаря ти колега ,ще се възползвам.

Коментар

Колеги ,хайде да пораздвижим темата .Няма начин само дядо Владо да има опит с проблем като моя.Звънях му няколко пъти,но човека явно си има работа и телефона му е на гласова поща ,а аз все още се чудя какво му има джипа . Темата ми е посетена 98 пъти и само колегата радо ми изпрати номера на дядо Владо ,мисля че все някой още знае нещо и има какво да каже .

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
          .....Няма начин само дядо Владо да има опит с проблем като моя.Звънях му няколко пъти,но човека явно си има работа и телефона му е на гласова поща ,......
          Това го невярвам .......не ползвам гласова поща, а "Вива" колкото и да са некадърни, изпращат автоматични съобщения "....имате Х пропуснати повиквания от №..." и това не ми е излезло, а не е да не си ползвам телефона....
          Ако си с автоматични скорости, може да е спукана пластината между торк конвертора и автомата.
          За съжаление шум (и то лек) без визуален оглед неможе да се открие (и за това нямаш отговори)....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Има голяма вероятност да е с износени лагери на коляновия вал.Около вас няма ли монтьори,да го погледне някой.Може да пробваш да вадиш кабелите за свещите на цилиндрите един по един и да видиш има ли промяна.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Това го невярвам .......не ползвам гласова поща, а "Вива" колкото и да са некадърни, изпращат автоматични съобщения "....имате Х пропуснати повиквания от №..." и това не ми е излезло, а не е да не си ползвам телефона....
              Ако си с автоматични скорости, може да е спукана пластината между торк конвертора и автомата.
              За съжаление шум (и то лек) без визуален оглед неможе да се открие (и за това нямаш отговори)....
              Сори.Моя грешка не е гласова поща ,а каката казваше ,че виваком ще ти преде, че съм ти звънял.Нямам записи на набраните номера от вчера ,щото бая говоря , но беше преди 11 часа опитах 2-3 пъти.Както и да е всичко е възможно с българските мобилни оперетори.Пак ще звънна ,като съм под колата, дори мога и клипче да направя, но нямам време сега .До София нямам път наскоро,а и с това хлопане ме страшнее да пътувам извън града.Да с автоматик съм и ще съм ти благодарен ако кажеш какво да гледам на тая пластина .
              Поздрави ,Анатоли.
              Последно редактирано от Antol; 24-03-11, 11:54.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                Има голяма вероятност да е с износени лагери на коляновия вал.Около вас няма ли монтьори,да го погледне някой.Може да пробваш да вадиш кабелите за свещите на цилиндрите един по един и да видиш има ли промяна.
                Колега, това с кабелите го направих - няма промяна . Механик го гледа и вика- "абе карай пусни си радиото по-високо и няма проблем" .Още един го гледа, хем ми е приятел и вдига рамене.А тия дето се наемат да го правят ,искат да сменят всичко в което се съмяват и щял да се оправи.Е такъв механик съм и аз.
                Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
                  .... ако кажеш какво да гледам на тая пластина .....
                  Дали е спукана....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди години колата на един приятел (MITSUBISI) чукаше по подобен начин, а иначе си вървеше безупречно. След еднодневна диагностика (на сушане и пипане) се оказа скъсана една от трите точкови заварки на шайбата на един клиновиден ремък. На всеки цикъл се отваряше, чукаше и затваряше. Основния ремонт се оказа ненужен... откачи един по един ремъците за проба. Успех!
                    ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                    ...0888 766485...

Коментар

И при мен го има това чукане, всеки път е с различна сила и не всеки път се проявява. Най- често се появява след градско каране тръгни- спри. Чува се точно между ск. кутия и двигателя. Като щракане е на различни пресекулки. Според майстори имало нещо при муфите но не е фатално, може би точно нещо с ремъците шайбите... След извънградско и по- дълго каране изобщо не се появява. Като цяло не било проблем и може да се кара така.
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Дали е спукана....
                        Добре ще я проверя .

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                          И при мен го има това чукане, всеки път е с различна сила и не всеки път се проявява. Най- често се появява след градско каране тръгни- спри. Чува се точно между ск. кутия и двигателя. Като щракане е на различни пресекулки. Според майстори имало нещо при муфите но не е фатално, може би точно нещо с ремъците шайбите... След извънградско и по- дълго каране изобщо не се появява. Като цяло не било проблем и може да се кара така.
                          Абе и на мен ми казаха карай си няма проблеми, ама някак си не ми е спокойно да го ръчкам по баирите с това хлопане ,че ходим на едни места ....Да ,ще откача ремъка за да елиминирам шайбите доколкото мога.Ама нали ви казвам чува се отзад, а шайбите са отпред.Вчера пак махах кабели и ми се стори, че на 4 цилиндър май затихва, дано да ме лъже ухото, щото ако е някоя биела ........
                          Последно редактирано от Antol; 25-03-11, 11:07.

Коментар

От: Помощ за редови 6 цилиндров двигател на Чероки - чукане на метал.

Гледам че си от пловдив ето ти моя телефон 0889882880 обадими се да доида да го погледна .Аз дядо Владо не го познавам но ,познавам оня серсем дето работи със него и мога да ти гарантирам че е един от най-добрите на марката Jeep ако искаш мога да ти дам и неговия тел.

Коментар

От: Помощ за редови 6 цилиндров двигател на Чероки - чукане на метал.

Записвам си телефона и може би другата седмица още в понеделник ще ти се обадя ,през почивните дни няма да съм в Пловдив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X