Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загадка с охлаждането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Загадка с охлаждането

За черпенето - дадено. Има повод - вече няколко дена всичко по охлаждането е ОК
    JEEP Grand Cherokee - ZJ - 5,9 - 1998
    0898 641162

Коментар

Напразно се успокоих. Отново започна същия номер. Между другото, смених и капачката на радиатора. Тази пущина играела ключова роля при този тип охладителни системи. Всъщност е двойно действащ клапан.
      Днес сутринта при -8 градуса навън, пак ми светна лампата (контура на долното табло) за радиатора. По пътя спрях и долях антифриз. Вече се видях в чудо - ще взема да сменя и термостата, а при тази процедура ще промия и цялата система. Купих термостат на 86 градуса. Доколкото зная, бензиновите двигатели имат малко по-ниска работна температура от дизелите. Тъпото е, че е студ...
      0898 641162

Коментар

Здравей колега,при мен синптомите бяха същите и се оказа водната помпа.Дано при теб да не е тя но щом "доливаш" значи "истича" от някъде.При мен течеше като работеше двигатела,успех.
        Jeep Grand Cherokee Limited 4.0L 1999г.
        Тодор Събчев

Коментар

Първоначално публикуван от BateValcho Преглед на мнение
          Напразно се успокоих. Отново започна същия номер....
          Неразбрах пипал си нещо (какво) теча е изчезнал и по-късно пак се е появил, така ли е
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Напразно се успокоих. Отново започна същия номер. Между другото, смених и капачката на радиатора. Тази пущина играела ключова роля при този тип охладителни системи. Всъщност е двойно действащ клапан.
            Днес сутринта при -8 градуса навън, пак ми светна лампата (контура на долното табло) за радиатора. По пътя спрях и долях антифриз. Вече се видях в чудо - ще взема да сменя и термостата, а при тази процедура ще промия и цялата система. Купих термостат на 86 градуса. Доколкото зная, бензиновите двигатели имат малко по-ниска работна температура от дизелите. Тъпото е, че е студ...

Колега, оригиналния термостат на тоя мотор е на 91 градуса.
            JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Скокни някъде да ти замерят СО-то в антифриза,че прилича на гарнитура на глава.По-малкия дявол е ако просто сълзи от някъде и оставаш без течност...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                Колега, оригиналния термостат на тоя мотор е на 91 градуса.
                оригиналните са 3

160, 180 и 195 градуса по Фаренхайт........ за нашите ширини аз предпочетох по-студения (160)

Коментар

Jeep-ката има ли газово?

Коментар

Според мен, няма логика, когато съм изгасил двигателя да се препълва преливното казанче и да изтича антифриз, а когато съм в движение да не се пълни (при евентуално пукната глава това не е възможно)... Освен това след смяната на капачката, антифриза само намалява, без да се качва в казанчето.
                    Имам газова уредба за метан. Какво би могло да е свързано с нея?
                    Впрочем, замислям се, дали не е имало твърде много въздух, който сега да излиза и заради това да доливам вече 2,5 литра антифриз. Може и да е така, но процедурата с термостата и промиването на радиаторчето на парното ще я извърша. Впрочем, с термостата върви само някакъв "О"-пръстен, има ли и гарнитура за капака на термостата, нали е по голяма площта на прилепване към ДВГ, а от там вървят и тръбите за парното?
                    0898 641162

Коментар

Това е гарнитурата.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gasket.jpg
Прегледи:1
Размер:17.6 КБ
ID:5249545

Коментар

И провери си изпарителя за спукана мембрана!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          оригиналните са 3

160, 180 и 195 градуса по Фаренхайт........ за нашите ширини аз предпочетох по-студения (160)
                          Термостата е само един - 195°F (90°C). Няма зимни, няма летни. Няма за Африка или за Сибир.

http://www.justforjeeps.com/thfor24.html

http://www.quadratec.com/products/51204_04.htm
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

На мен подобна загадка ми направи газовата уредба,симптомите бяха почти идентични.Ако искаш погледни темата в Форум Тойота.
                            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                            Враца

Коментар

Според мен, няма логика, когато съм изгасил двигателя да се препълва преливното казанче и да изтича антифриз, а когато съм в движение да не се пълни (при евентуално пукната глава това не е възможно)...
                              Предположенията ни с колегата бяха за скъсана гарнитура на главата.

Коментар

Според мен, няма логика, когато съм изгасил двигателя да се препълва преливното казанче и да изтича антифриз, а когато съм в движение да не се пълни (при евентуално пукната глава това не е възможно)...
                                Едва ли ще бъда полезен, защото нищо не разбирам от автомобили , но съм имал точно такъв проблем с плюене на вода при изгасен двигател и изчезване на парното в движение с... "Лада" и с "Фиат Крома". Причините се оказаха "комплексни" и в двата случая - дефектирал термостат + скъсана мембрана на изпарител на АГУ (може едното да е обуславяло другото). Нямаше скъсани гарнитури и др. по-големи ядове.
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X