Здравейте подаряват ми галопер дизел 99к които не е мърдал 14 години от мястото си какви са първите стъпки да го запаля благодаря предварително за съветите
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Hundai galoper
Свий
X
-
Свали свещите, капнете по малко газ или нафта в цилиндрите, после завъртете двигателя така, желатено на ръка. Може да има спекли сегменти. Погледнете и ремъците, да не скъса някой ако се е нацепил и опекъл много.Проверете и има ли масло в двигателя. За това се сещам на първо време. После е ясно мисля с процедурите.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
-
Да, първо ръчно завъртане да вдигне масло, после се оставя да работи малко на празен ход без да се форсира. Желателно е да има и един бегъл поглед на всякакви маркучи и уплътнения, както и за утечки отдолу. Може да долеете и стабилизатор за гориво. После малко внимание как върви охлаждането. Ако двигателят грее повече в началото може да се пусне парното да духне издуха малко от топлото, но ако държи висока температура по-дълго се гаси и се търси причината. Лада съм виждал как пали от раз след години без да се пипа абсолютно нищо, само акумулатора, интересно е как пали хюндая в сравнение
Коментар
-
Всичко по скоростна кутия, раздатка и дифове, което е било над нивото на маслото е корозирало, особено и ако е бил на открито.
Охладителната течност била ли е източена ?
Ако да, и там където е трябвало да бъде всичко ще е изсъхнало.
Преди да го палите махни подгревните свещи и през тях напръскай яко в цилиндрите WD-40, като не ти препоръчвам алтернативи, освен ако не си наясно с материята и имаш нещо подобно и работещо, а не просто по-евтино, щото е "се тая".
Остави го така поне едно денонощие, като след първото пръскане развърти мотора на ръка, и преди да го оставиш да втасва, пак го напръскай.
Преди опита за първо палене, смени горивният филтър, източи колкото може каквото има в резервоара и го пали с нова нафта.
Когато всичко е наред, можеш да си я изгориш, но без боклуците, ако е имало такива.
P.S. Като стягаш свещите им намазваш резбата с медна или керамична грес и ги стягаш с 20Nm на студен двигател, което така или иначе ще трябва да е, щом това е предстартова подготовка, като не забравяй да ги провериш дали работят, като е добре и да са еднакви.
P.P.S. След като го запалиш, смени абсолютно всички течности, като не забравяш и течността в хидравликата, че повечето хора я пропускат.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
С вода отдавна нищо не се кара.
По-нагоре изрично те попитах дали охладителната течност е източена, и понеже явно е, кажи каква е причината ?
... и ти препоръчвам да препрочетеш предишният ми пост.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Източена е да не замръзва идеята ми е не да го карам с вода а просто до запалването да прочисти и след това да я източат и да налея антифриз
-
Ако е каран с вода, което явно е така, всичко е изсъхнало и ръждясало, а както каза и Кольо, много вероятно е и да протече, но пък няма какво повече да се прецака.
-
-
Това с ремък ли е на ангренажа или с верига?
Ако е с ремък силно препоръчително е да го смениш преди паленето. За 14 години гумата е станала на нещо си друго, и риска да се скъса е голям. А после всеки знае какво следва.
А ремъка така и така ще се сменя, та не е лошо да е преди паленето.
Ако изобщо е с ремък де.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТова с ремък ли е на ангренажа или с верига?
Ако е с ремък силно препоръчително е да го смениш преди паленето. За 14 години гумата е станала на нещо си друго, и риска да се скъса е голям. А после всеки знае какво следва.
А ремъка така и така ще се сменя, та не е лошо да е преди паленето.
Ако изобщо е с ремък де.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Дано не се окаже накрая , че е било по-добре да си вземеш в движение друг Галопер , от колкото да възстановяваш този . Но..както се казва , ако е лесно , няма да е интересно .
Успех с начинанието !Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Абе като се каже "подарък" и човек му става едно такова весело и леко...
И на мен да ми го бяха подарили-и аз щях да тръгна да го възстановявам.
То възстановяването не е нищо страшно де. Ако е вървял до последно както е казано-ще тръгне лесно, и после едно по едно, като на всяка стара кола ще се отстраняват проблемчетата. Което когато се прояви. Така хем няма да му омръзне на човека, хем няма да е натоварващо финансово.
-
-
До тук всичко е направено по вашите съвети двигателя превъртя на ръка не е затегнал.само един проблем като натисна съединителя остава долу не се връща сега ще пробвам да го обезвъдуша гледам че има помпа на скоростна кутия
Коментар
-
Освен на скоростната кутия, има помпа и на педала. За 14 години неползване със сигурност и двете са сдали багажа. Спирачките и те ще са на същото дереже.
Най добре, преди да започнете да наливате пари, го огледайте отдолу. Ако шасито и дъното не са тотално изгнили, може би има някакъв смисъл да се опитате да го съживите.
-
Помпа има само на педала.
Това на кутията много прилича на помпа, но не е.
Казва се работен(изпълняващ) цилиндър.
На цилиндърчетата в спирачките помпи ли им казвате?
Значи-сваляш помпата и цилиндъра, и разглобяване. Смяна на гумички, и каквото там има нужда. То друго почти няма де.
Обезвъздушаването е малко шибано, но като стигнете до там-кажи, ще ти кажа как става най-лесно.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар