Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Здравейте, колеги. Понеже ми е интересна джипката и може би един ден и аз ще се сдобия с такава, следя темите свързани с Теракан-а. Прочетох доста и навсякъде пише, че между 2Н и 4Н може да се превключва до 80 км/ч. Но никъде не видях до колко км/ч е полезно и препоръчително да се кара в режима 4Н. Пак ли е до 80 или може до колкото пожелаеш?!?

Коментар

Руснаците са карали до 130 без проблеми.

Коментар

Аз съм убеден в безкрайните възможности на руската нация, а и съм убеден, че дори и само по джанти могат да постигнат тези скорости, но все пак аз се интересувам колегите от форума дали карат в този режим с повече от 80км/ч и дали е (не)препоръчително.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_zahov Преглед на мнение
          Аз съм убеден в безкрайните възможности на руската нация, а и съм убеден, че дори и само по джанти могат да постигнат тези скорости, но все пак аз се интересувам колегите от форума дали карат в този режим с повече от 80км/ч и дали е (не)препоръчително.
          Попринцип щом условията позволяват да се движиш с над 80км/ч , значи и само на задно ще си търкаляш. Имаш ли нужда от предното (part-time) значи условията са достатчно тежки, че задния мост да не може да се справя - в такива условия често скорост над 30-40км е чисто самоубийство
          - ако целиш просто да ти е по-сигурно по магистралата взимай full-time или някое Субаро

Коментар

Точно това ми беше идеята - магистрала и извънградско, защото евентуално някой ден, ако се сдобия и аз с такова животно ще се използва и като семеен автомобил, което означава, че и жена ми ще го кара. Аз проблем само със задното нямам, но имам своите съмнения за жена ми със задно, защото колкото и добре да може да кара, задното си е по-особено (за мен лично по-забавно )....

Коментар

... аз се интересувам колегите от форума дали карат в този режим с повече от 80км/ч и дали е (не)препоръчително.
              Точно това ми беше идеята - магистрала и извънградско, защото евентуално някой ден, ако се сдобия и аз с такова животно ще се използва и като семеен автомобил, което означава, че и жена ми ще го кара. ...
              Както ти е казал I.Stoyanov, в режим 4х4 "парт тайм" високи скорости не са препоръчителни от гледна точка на безопасността. Без междуосев диференциал (или при блокиран такъв) колата малко нещо ще има колебания да завива. Това не е особен проблем при по-ниски скорости, но тръгнеш ли да ръчкаш, съвсем спокойно можеш да изправиш някой завой. А 4х4 тръгне ли да поднася - трудно се спира ...

Ако искаш 4х4 при скорости, нормални за междуградско или магистрално каране - търси кола с фултайм. И все пак си имай предвид, че с 4х4 може и да си по-стабилен на хлъзгава настилка, но няма да спираш по-добре от другите, ако ти се наложи аварийна употреба на спирачки ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря, колеги, за изчерпателните и точни обяснения!!!

Коментар

Здравейте колеги,
                  Днес реших да пробвам Теракана /2003г ръчни 2.9 150 LSD / на сняг включих на 4х, но въртят само задните. Пробвах и с 4л отново само задните. Когато от бавни местя на бързи карайки назад се чува че откача хъбовете. Къде да търся проблема?

Коментар

Първоначално публикуван от googoo Преглед на мнение
                    .. откача хъбовете. Къде да търся проблема?..
                    - сам си отговорил, но за всяки случай надникни дали предния кардан си е там

Коментар

Какво може да им има на хъбовете? И къде да търся предния кардан / ако последна отгоре къде да го търся/? Сори за лайшкия въпрос

Коментар

От Плевен до София преди 2 год., 100-110, в тежки условия, нищо му няма!Само си по-стабилен, но и трябва да имаш едно на ум за спиране ако се наложи.

Коментар

Първоначално публикуван от googoo Преглед на мнение
                          Здравейте колеги,
                          Днес реших да пробвам Теракана /2003г ръчни 2.9 150 LSD / на сняг включих на 4х, но въртят само задните. Пробвах и с 4л отново само задните. Когато от бавни местя на бързи карайки назад се чува че откача хъбовете. Къде да търся проблема?
                          Въртят по диагонал, яко върти зaднa дяснa гледaй преднa лява.

Пс. Откъде го нaмери тоз сняг? 😄

Коментар

Брей, аз досега не бях чувал Теракан с хъбове. Не се бъзикам, сигурно имам пропуски в знанията. По въпроса виж дали не са объркани маркучите на серво превключвателя. При смяна на маслата по скорости и дифове от неопитни монтьори се получава. А за хъбовете ( пак се връщам ), при условие че имаш копче за 4L, 4H и тн. при скоростният лост какви хъбове, те се включват на ръка, е май и автоматични има, но мисля че има нещо неясно при теб.
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Доколкото знам, при Теракана най-много ЛСД да имаш отзад.
                              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Какво става с Тераканите? Да не би да спряха да се развалят?
                                Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X