Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
Отново оста на кобилиците е счупена на 2 места. Най-вероятната причина са надрани 2 гърбици на разпределителния вал. А причината за надирането пък най-вероятно е нормално износване. Все си мислех, че предишният собственик е пипнал километража, но мръсното копеле направо се е оляло - реалният пробег е по-скоро към 200 хиляди, т.е. над двойно в повече.
Друг е въпросът, че при предишната смяна на оста на кобилиците просто е трябвало да се забележи сериозното надиране на разпределителния вал. Не мога да си обясня как може да не се види такова нещо

Сега резултатът от невиждането и неоправянето е отново строшена на 2 места ос на кобилици, потрошени и пукнати пети на въпросната ос, строшени част от кобилиците. Едно на ръка си е разпределителния вал, който така или иначе си е бил за смяна.
Нафтата в маслото с последващото влошено мазане само допълнително може да е влошила нещата.
Генералният въпрос в момента ми е трябва ли да се сменя глава, при условие, че по нея засега май не е открито нещо счупено /не е сваляна още/. От официалния сервиз ми твърдят, че едва ли не било задължително като се сменят петите на оста на кобилиците и разпределителния вал да се смени и главата, щото иначе нам си кво нямало да бъде съосно. Пък аз нещо не мога да им повярвам от раз. Не че вече имам особена вяра в автосервизи де.
Коментар