Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за добавка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за добавка!

Дали горивото е качествено, или не, се разбира, когато се разбере, че е некачествено. В останалите случаи е "кво да е".

Добавянето на газ, или керосин в дизела има някакъв резон, дори добавянето на бензин ( в случай, че не е имало никакви газ или керосин наоколо - в дните преди студа, естествено) е оправдано някак си.
    Ама това, да туриш 2Т масло в нафтата, и да се надяваш, че от това тя ще стане еликсир за дизела, и той ще почне да пали при -30, само като види ключа - без акумулатор дори....
    Нещо не ми се вярва.

През зимата си карам с обикновена лукойлска нафта, и слагам TDI.
    На -27 и 1550 м н.в. паджерото беше единствения дизел, който запали, без да се замисли. Имам два акумулатора, все пак, ама си запали, като през лятото.

Интересно, че наоколо имаше доста читави дизели - предимно стари бенцове, които нямат проблеми с паленето. Точно в тоя момент не се представиха оптимално - всичките.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      ...

Ама това, да туриш 2Т масло в нафтата, и да се надяваш, че от това тя ще стане еликсир за дизела, и той ще почне да пали при -30, само като види ключа - без акумулатор дори....
      Нещо не ми се вярва. ...
      Двутактово слагат не за да пали при ниски температури, а за да компенсират негативния ефект от по-"сухи" добавки, като напр. бензин.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако напиша, че за компенсиране на по-сухите нафти слагам 2Т масло, или шарлан от кауфленда ( прочее, ефекта е равнозначен), то с тоя пост ще отклоня смисъла на темата, така че - да се приеме това за празен пост.

Коментар

Ако напиша, че за компенсиране на по-сухите нафти слагам 2Т масло, или шарлан от кауфленда ( прочее, ефекта е равнозначен), то с тоя пост ще отклоня смисъла на темата, така че - да се приеме това за празен пост.
          Зa минус шaрлaн не стaвa, остaвa цвaйкa зa смaзвaне. След постa нa търтьо в другaтa темa дaже вече съм убеден в коктейлa зa зимно време.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Бмв 2,5 е-60 комънрейл,430000км,от 80000км(според горублянци) е при мен и гори изключително лукойлска нафта.Сутринта запали на -21 от вторият път,първия само припали.От към добавки,квото има в нафтата,аз нищо не слагам.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

БИ? ли могло да има значение (за паленето) дали повдигачите на клапаните са механични или хидравлични ? Тераното пали лесно , Сеат-а се "позамисля" , даже преди 10-тина дена ( като не беше пален седмица ) запали нормално и после мина на 3 цилиндъра , все едно има "зависнал" клапан и цилиндъра е "out". Не че ми е проблем , но теоретично ми е интересно - съпоставка на механични срещу хидравлични повдигачи ( при 10+годишни мотори )

Коментар

Все си мисля, че ако спазим пропорцията за 2Т масло към нафтата, и заместим това масло с каквото и да е - двигателно, растително, хранително, няма да му стане съвършено нищо на мотора.
                В тия дози - за минус - шарлан става!
                Всичко става.
                И нищо да не туриш - пак става!

Коментар

Все си мисля, че ако спазим пропорцията за 2Т масло към нафтата, и заместим това масло с каквото и да е - двигателно, растително, хранително, няма да му стане съвършено нищо на мотора.
                  В тия дози - за минус - шарлан става!
                  Всичко става.
                  И нищо да не туриш - пак става!
                  Цъ- зaмръзвa. Пробвaх .В резервоaрa ще е нещо кaто фрaпе. Aко двг не е перфектен/ кaк дa е нa 10-15 г. кочинa/ и при по- топло време нищо си му нямa, нямa дa го отвaряме щото 3 денa не пaли при минус х грaдусa.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Волво 940 2,4TIC - при минус 18.5 на прав път не можах да включа на 3та .
                    На празен ход повече от 1500 оборота не дигна
                    Пълен резервоар почти , събра 4,5 литра бензин .
                    След 3 км се изряза качествено и почна да върти г@за на 5та(4+овердрайв)
                    Ама говорим за предкамерно впръскване дърт дръгел 6така на VW .
                    Колега си прави разни буламачи от масло и бензин и долива в резервоара на РАФ 4 , до сега не се е оплакъл .

Хипотетично и със спирт може да се разреди нафтата за зимата .

може и като спам да се чете - споделям

Коментар

Така е, но двутактовото изгаря по-добре и по-безотпадно, то за това е направено.
                      А го добавяме /включително и аз/ в доза 0.5 % и лятото за по-добро мазане и работа на ГНП-то и дюзите.
                      Щото тази еконафта с цвят на олио която ни продават е с намалено съдържание на сяра и парафин които всъщност имат мазителните качества. Имаше отделна доста обширна тема по въпроса.
                      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

На работа слагаме някаква Руска в разфасовки по 1л.
                        така и не съм обърнал внимание каква марка е.
                        Но върши работа,без нея нафтата замръзва!
                        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

За 25 години на нафта и 60 000 литра издухани, добавки не съм слагал.

Коментар

Мицубиши Л200 2,5Д 2004 на -15 с 2 подгрева запали от четвърт.Към нафтата се слага добавка Bardahl BDC.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                              На работа слагаме някаква Руска в разфасовки по 1л.
                              така и не съм обърнал внимание каква марка е.
                              Но върши работа,без нея нафтата замръзва!
                              Ако сте с лятна нафта(в което силно се съмнявам),никакви добавки няма да помогнат...
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                Ако сте с лятна нафта(в което силно се съмнявам),никакви добаки няма да помогнат...
                                Бензинец помага, стига вече да не е станала на туткал. И спирт помага за водата, ако има прекалено количество такава.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X