Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за добавка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за добавка!

Какво препоръчвате да сложа като добавка на дизела, относно автомобила от подписа ми. Става дума, за да не замръзва-бензин ли да сложа, някаква добавка ли или газ за горене....и най-важното в какво съотношение. Също така четох, че на комън рейлите не се препоръчва да се добавя бензин.
    Интересува ме изпитана марка и предпочитам добавки, от тези по бензиностанциите, но реално не знам коя наистина пречи на замръзването на нафтата.
    SUV

От: Въпрос за добавка!

Лично моя препоръка - не слагай нищо. Просто зареждай нормална нафта.До сега никога не съм имал проблеми.

Коментар

Сипвай си от по-скъпата нафта в големите вериги бензиностанции и не се разправяй с добавки. То ако трябваше да се сипват добавки на съвременните дизели щяха да са го написали в ръководствата по експлоатация.

Коментар

Не бих препоръчал бензин в никакъв случай,а газта е много скъпа и според мен-лошокачествена...Аз слагам антигел добавка на Лики Моли-излиза ми по 2-2,5стотинки на литър дизел и съм доволен-не е реклама.Каквато и да сложиш от утвърдените производители-няма да сбъркаш.А да се разчита,че обикновен дизел при -25 градуса ще е перфектен-аз не бих разчитал на това...

Коментар

Слагал съм най-различни. Както са ти казали на Лики Моли Антигел-а не е зле. Напоследък слагах Кастрол ТДА ама свърши и не съм купувал. Сега сипвам само с двутактово масло 250-300мл на резервоар
          Между другото алпин дизела на ОМВ миналата година не беше зле. Тая не съм сипвал от него

Коментар

Ами не е обикновен. С обикновения на -5,-6 не палеше и като сложих макс моушън на ОМВ нямаше проблем. На - 14 обаче вчера запали на второ въртене, а днес отидох с такси на работа. Оливам там тръбите и помпата с гореща вода, което винаги е помагало, но сега нъцки. Той и акумулатора ще сдаде. Ако е от подгревни свещи оливането не знам дали ще влияе, а с него решавах проблема когато бях с обикновената нафта и замръзнах., преди да сипвам от тази, която уж била до -33. Явно не е. Препоръчват ми да сипвам на ЕКО и идеята ми бе ако запаля да ида там да пробвам, като сложа и добавка за по-сигурно. А в какво съотношение се слага.
            SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Darth Преглед на мнение
              Лично моя препоръка - не слагай нищо. Просто зареждай нормална нафта.До сега никога не съм имал проблеми.

Това и аз мога да го подтвърдя... незнам на какво се дължи.

4примера:
              Служебни
              VW Caddy 1.9SDI AEY 1998 - само обикновен дизел последните 11години от Лукойл,Газпром,Ромпетрол,Круиз,Еко - никога не е имал проблем със замръзнала нафта и палене. Акумулатора е на 3-4г, стартера е рециклиран преди 4-5г. Колата е на реални 300 000

VW Passat 1.9TDI AFN 1998 - по същият начин като въпросното кади. Единственият проблем беше че един път монтираха клапан за на нафтата защото се ебаваше и само тогава е имал трудно палене. Само с обикновен дизел се кара. 420 000км

Skoda Rapid 1.6TDI 2015 - Само обикновен дизел и пали от раз. Тя е само с Лукойл нафта карана и е на 30 000км.

Моят личен автомобил.
              Land Rover Discovery 300tdi - Обикновенна нафта, скъпа нафта - на всяка нафта слагам и добавка TDA, добавял съм и 2Т масло (скъпарско). Падне ли под -7 всеки път се кръстя. Акумулатори 2 смених, стартер сега ще пробвам с нов, моят е рециклиран там където и на кадито (познати са ми), подгревните са ОК (0.5 ома) .... 243 000 (ужким).... Просто някои дръгели са си телета.

Въпросното кади даже не му чакам подгрева да изгасне и пали от раз всяка сутрин ( -15 и -14 два дни подред в Дружба)
              LR Discovery 300Tdi 1996
              Subaru Outback 2.5 1998
              Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Съотношението го пише на флакона

Коментар

Dydo, мини към мен, само да не е след 18ч.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ок, майсторе.....ще се разберем как и кога, че и аз съм на бач. Одеве запалих след като оливах маркучите с 2 литра гореща вода. Не запали веднага и за да не съсипя акумулатора я оставих за половин час. Тя пък взе след това, че запали. Имах преди това около 15 литра макс моушън от ОМВ, но долях още 30 литра авио дизел на ЕКО. Тъй като нямаха хубави добавки и на препоръчаната лики моли, после ще хвана от някъде да купя и да налея за по-сигурно уж. Едва ли ще стане по-зле. Че без кола съм тотал щета. Защо си разпродадох бензинките да ме пита човек, поне една резервна да си бях оставил. Иначе СФ си е супер, ама с тая нафта в БГ да ти се отще. Явно си има коли дето това им е проблем. Ще хвана да видя подгревните свещи, че от как е купена не знам състоянието им......защото си е палила до сега и не е била изложена чак на -15. А и вчера запали, а беше същото като температури.
                    SUV

Коментар

Зареждам на Лук Ойл - обикновена нафта - никакви проблеми. В една фирма замръзнаха 12 буса - нафта от ШЕЛ , на приятели - от ОМВ. Не правя реклами - просто споделям опит ,и който не вярва може да дойде и провери на място.

Коментар

Едно време сипвах скъпа нафта в OMV-никакви проблеми,но разликата в цената с на обикновената е малко в повече...Сам си слагам добавка,излиза доста по-евтино...Ако добавка се слага в замръзнала нафта,трябва да дозаредиш и да се омеша добре.Аз слагам добавка когато се очакват температури под -3-5 градуса

Коментар

На -19, моята баба (TLC HJ60) пали веднага, след подгрева, като около 10 секунди не реагира на педала за газ. После се оправя. Със същото гориво от същата цистерна някои автомобили (предимно френски) отказаха да сътрудничат. Добавки, бензин или каквото и да е, не съм слагал. Интересното, обаче е, че печката не щеше да пали. После и тя тръгна. Отдавам го на дългия и тънък тръбен път и съответното сгъстяване на горивото.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз също подкрепям колегите със съвета да не слагаш нищо като добавки. Сипвай просто качествено гориво. Бих ти препоръчал Авио Дизела на ЕКО. Струва 2.18лв литъра, но има защо. Да не му е на уроки, ама Теракана запали на -20 завчера от раз ;-)
                            ....!

Коментар

Първоначално публикуван от bojurishte Преглед на мнение
                              Аз също подкрепям колегите със съвета да не слагаш нищо като добавки. Сипвай просто качествено гориво. ...
                              Понятието "качествено гориво" е нещо относително. По евростандартите, които се прилагат у нас, "зимният" дизел е до -15*. А "зимен" дизел е дизел с предварително наляти добавки ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X