Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход 7/100 възможен!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход 7/100 възможен!

Само за протокола

Градско го докарвам до 12-13, ама извънградско, с тоя 4-степенен автомат, 8.4 ми е в сферата на мечтите

Последните 4 дни минах 2000 км (ферито през Английския канал не го смятам), от които градско само около 100 км. Пълна кола - 4 човека + малката 4-годишна лисица, багаж, абе около 400 кила общо, средна скорост 120 км/ч - 10.5 л/100 км. Тия дни ще опиша пътешествието в раздел "Пътеписи".
    Последно редактирано от krasi-mir; 14-05-12, 14:51.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

На мен ми дава разход от 7.5 литра на 100 олио извън градско мерцедес 207 83 година който е 700 000 на километраж а според мен е и повече,разхода го засичам точно понеже резервоара с олиото е отделен и представлява една 20 литрова пластмасова туба.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Тойотата при 90 на дълго и под 7 пада, ама при 160+ /13++

Коментар

[QUOTE=HONDAEXPLORER;1848160]Ми и аз обърках, ама с няколко стотин грама, а не с литри. Его я листовката:
          upload pictures

никъде не видях 7/100

Коментар

Колега, давай да я приключваме тая тема че се омаза и с нафта и с олио, може и метановите и хибридите да се включат. Вече писах, че съм бил неточен, но доста по близо от теб по отношение на фабричните тестове. Просто при мен при тези условия ми даде този разход. Може и пистолетът на бензиностанцията да е бил по чувствителен и по-рано да е изключил. Ако ти пиша че съм слязъл от Карандила при разход 2/ 100 км. сигурно пак ше спориш ама при тези условия на принудителен празен ход си е реалистично.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
              Колега, давай да я приключваме тая тема че се омаза и с нафта и с олио, може и метановите и хибридите да се включат. Вече писах, че съм бил неточен, но доста по близо от теб по отношение на фабричните тестове. Просто при мен при тези условия ми даде този разход. Може и пистолетът на бензиностанцията да е бил по чувствителен и по-рано да е изключил. Ако ти пиша че съм слязъл от Карандила при разход 2/ 100 км. сигурно пак ше спориш ама при тези условия на принудителен празен ход си е реалистично.
              [COLOR=DimGray ]dikoba[/COLOR]
              Младши участник"никъде не видях 7/100"
              Еми младоци,не четат,бързат ли бързат!!!
              имах и Toyota Rav 4 2006g.
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.
              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Вчера тествах Хондето на дълъг път на газ. Маршрут Мездра -ВМА София-Мездра. Скорост по магистралата 110-140 ,на местата с ограничения, като тунели 80. Разход 11/100 ,засечен пълно-пълно, на една и съща газостанция.Това с трима пътници+ шофьора.
                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
                  Вчера тествах Хондето на дълъг път на газ. Маршрут Мездра -ВМА София-Мездра. Скорост по магистралата 110-140 ,на местата с ограничения, като тунели 80. Разход 11/100 ,засечен пълно-пълно, на една и съща газостанция.Това с трима пътници+ шофьора.
                  Еми екстра,това е разхода!
                  Mitsubishi Lancer 2008g.
                  Honda CR-V 1998г.

Коментар

И аз да се похваля с моя разход вчера по новата магистрала:
                    С A/T гуми, включен климатик, аз + майка ми, доста багаж, но не чак претоварена, и постоянни 160 (знам, че е безотговорно...)... И... Разхода ми беше 22/100... Опулих много сериозно очите като почти 24те ми литра газ свършиха за 107км... Вярно, че газовата е за реглаж и гори малко повече в момента, но пак си беше постижение.

Коментар

Първоначално публикуван от DarkWolf Преглед на мнение
                      И аз да се похваля с моя разход вчера по новата магистрала:
                      С A/T гуми, включен климатик, аз + майка ми, доста багаж, но не чак претоварена, и постоянни 160 (знам, че е безотговорно...)... И... Разхода ми беше 22/100... Опулих много сериозно очите като почти 24те ми литра газ свършиха за 107км... Вярно, че газовата е за реглаж и гори малко повече в момента, но пак си беше постижение.
                      Браво,браво е това е каране.Сега сериозно-мисля ,че е съвсем нормално ако си успял наистина да издържиш 100 км със 160 в час.Ще ненормално ако 160 в час не са били постоянни,а от време на време.Аз бих я засекъл ІІ ри път.
                      Mitsubishi Lancer 2008g.
                      Honda CR-V 1998г.

Коментар

Брей, голяма ламя! Някой беше писал че след 100 км. разходът не се качва пропорционално а логаритмично, явно е бил прав. Хубу де на бензин със 160 колко ли би бил? Иначе за статистиката, колегата на всеки 100км. е пестил 22 минути и е плащал 14 кинта повече. Колега, ако си карал тъщата разбирам да си бързал, ама майка си?!
                        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Бягах от село... Бързо...
                          Иначе почти през цялото време бях 160, на 1-2 места паднах до 140. Магистралата беше празна, не мисля, че засякох повече от 20-30 коли за това разстояние. Виж към пловдив се сгъстиха нещата...
                          Нямам намерение да карам повече така, за да повторя експеримента, но ако се случи, ще споделя

Коментар

Със 160 постоянна скорост не съм, ама със 130-140 съм пържил автоматика от нас до Лондон - 200 мили. Ми отива към 13/100. Това в едната посока. В другата посока обикновено имам пътници, и си карам нормално - 110-120, и разходът пада на 9-9.5

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                              Със 160 постоянна скорост не съм, ама със 130-140 съм пържил автоматика от нас до Лондон - 200 мили. Ми отива към 13/100. Това в едната посока. В другата посока обикновено имам пътници, и си карам нормално - 110-120, и разходът пада на 9-9.5
                              Веднага казвам за бензин със 160км/ч 13,7-14л.толкова показа моята убавица без климатик преди,сега като я карам на газ преди карах постоянно със 140 и по инерция и на газ с толкова даде с климатик 13,5-13,7 газ по заредената газ сметнато,но понеже съм наплашен за клапаните сега си кютам 110-120 нон стоп и отвреме на време до 160 да резна някоя колона тирове,че има гоуеми бързачи по нашите магистрали от три км.ми свети и за да не набивам до 80 зад тира аз настъпвам,но само тогава иначе 110-120 и разхода на газ е 10,5-11 с климатик.Доволно!
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Аз говоря за бензин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X