От: CR-V  Клапани

Колега ,случайно и мойте зимни гуми, са като твойте /марката и модела/ ,но са -/ 215/65/16/-2ра ген./ ! 
Трябва да ти кажа ,че като ги сложих /вече втора зима/ усещам голяма разлика в динамиката и поведението на колата , сравнена -когато е с летните гуми!
Върви си пак толкова -като скорост, но някак си я усещам по-мудна и бавна при ускорение!
И да, доста по-тежки са ,а и грайфера е по-агресивен и затова усещането ти е такова ,както и при мен!
А за клапаните, Слави не си много прав /че неможе да е от тях/, макар да си ги регулирал много точно!
При всяко пипане на клапаните /регулиране -дори минимално/ ,трябва да се мине известен пробег км. ,за да могат да си се напаснат към леглата /дори и да не се шлайфани-надявам се знаеш защо!

Първоначално публикуван от vadoiv

Преглед на мнение

Трябва да ти кажа ,че като ги сложих /вече втора зима/ усещам голяма разлика в динамиката и поведението на колата , сравнена -когато е с летните гуми!
Върви си пак толкова -като скорост, но някак си я усещам по-мудна и бавна при ускорение!
И да, доста по-тежки са ,а и грайфера е по-агресивен и затова усещането ти е такова ,както и при мен!
А за клапаните, Слави не си много прав /че неможе да е от тях/, макар да си ги регулирал много точно!
При всяко пипане на клапаните /регулиране -дори минимално/ ,трябва да се мине известен пробег км. ,за да могат да си се напаснат към леглата /дори и да не се шлайфани-надявам се знаеш защо!

..(на всички съпричастни към моя проблем),непосредствено преди регулирането на клапаните смених летните със зимни гуми-Мишелин Алпин-4х4,които въпреки еднаквия размер с летните(205/70/15),ми изглеждат някакси по големи(дали заради по-големия грайфер
..(на всички съпричастни към моя проблем),непосредствено преди регулирането на клапаните смених летните със зимни гуми-Мишелин Алпин-4х4,които въпреки еднаквия размер с летните(205/70/15),ми изглеждат някакси по големи(дали заради по-големия грайфер ),та... дали гумите нещо.. не ми правят номера..
),та... дали гумите нещо.. не ми правят номера.. . Възможно ли е..,заради  "по-агресивния" грайфер  колата да е по мудна...(те сигурно са и по-тежки)..
. Възможно ли е..,заради  "по-агресивния" грайфер  колата да е по мудна...(те сигурно са и по-тежки).. !
!
 ама ква втора ламбда сонда бре, тая кола е с една сонда, еле пък ваща да е с две като е 147 коня, ама лично много се съмнявам
 ама ква втора ламбда сонда бре, тая кола е с една сонда, еле пък ваща да е с две като е 147 коня, ама лично много се съмнявам 
 ,точно тука във форума(или в другия Хонда-форум) срещах такава тема,дето се разискват тези работи...,с премахването на катализатора и че се слага втулка на втората сонда за да не ебава компютъра... Не че ми стана ясно за какво става въпрос,но щом колегите с опит го препоръчват,смятам да го направя..
,точно тука във форума(или в другия Хонда-форум) срещах такава тема,дето се разискват тези работи...,с премахването на катализатора и че се слага втулка на втората сонда за да не ебава компютъра... Не че ми стана ясно за какво става въпрос,но щом колегите с опит го препоръчват,смятам да го направя.. . Днес направих диагностика с "кламера",понеже следобяд пак ми светна чека(време му беше) и показа грешка №45(бедна или богата смес..,защо кода е един
. Днес направих диагностика с "кламера",понеже следобяд пак ми светна чека(време му беше) и показа грешка №45(бедна или богата смес..,защо кода е един ),смятам да я монтирам..
),смятам да я монтирам.. ,ще има ли някакъв ефект ще ви кажа  "когато му дойде времето"
,ще има ли някакъв ефект ще ви кажа  "когато му дойде времето" .
.

,имам и то не "температурен датчик",както е при някои 128-коньови...,а истинска втора л.сонда
,имам и то не "температурен датчик",както е при някои 128-коньови...,а истинска втора л.сонда ! На всички коли които съм имал и съм регулирал клапаните,винаги първоначалния ефект след интервенцията е бил леко отрицателен и в последствие се оправят!
! На всички коли които съм имал и съм регулирал клапаните,винаги първоначалния ефект след интервенцията е бил леко отрицателен и в последствие се оправят! ,на един приятел летните гуми са му на отделни джанти и са същите като мойте(с една идея по-грайферни),та съм решил да ги сложа на мойто CR-V и да тествам вървежа ...
,на един приятел летните гуми са му на отделни джанти и са същите като мойте(с една идея по-грайферни),та съм решил да ги сложа на мойто CR-V и да тествам вървежа ...

Коментар