Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем сутрин при запалване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем сутрин при запалване

Това важи ли и за 2 ген ? И моята ми се струва, че върти трудно и то без значение какъв акумулатор съм сложил. Сега съм с един Варта 45 Ач. и не че не пали но ми се струва че се мъчи.

Коментар

Иванов, стартера ми беше наи приятната занимавка с която съм се хващал по колата, като детска играчка е, няма кво да му объркаш и развалиш. Смени му скапаната грес и нещата ще се подобрят Сваля се лесно и бързо докато си пиеш сутрешното кафе, ся да беше от пловдив да доиш да го гътнем ама....
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Здравейте,колеги,
        карам Хонда ЦР-В,99 г.,147 к.с.И моята пали малко тегаво,но е така и зимата, и лятото.Вече съм свикнал.Това,което ме притеснява обаче,е че когато е студено (около и под нулата) и колата е престояла повече от 7-8 часа,при запалване,освен че пали трудно се чува накрая едно стържене.От какво може да е проблема?
        Поздрави

Коментар

Слави го каза точно преди твоя пост:
          Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
          ... Смени му скапаната грес и нещата ще се подобрят ...
          От студ скапаната грес се спича, и бендикса се връща по-бавно.

Сваляш, почистваш, гресираш. Хем ще върти по-леко, хем няма да стърже накрая.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Привет и от мен.Да споделя и моя проблем. Снощи при тръгване от работа във 23.00ч. след престой от 9 часа на студа ,освен трудното въртене на стартера, при отпускане педала на съединителя( винаги паля при натиснат съединител) двигателя се натовари и угасна.При повторно стартиране и по-плавно отпускане на педала, проблем няма. Днес следобед след подобен престой ,същия проблем. Отдавам го на това че маслото във скоростната кутия , се е сгъстило от студа и при отпускане на педала и зацепване на съединителя, докато разбие маслото натоварва двигателя и той загасва.Става въпрос на празен ход,без да се включва на скорост за потегляне. Ще пробвам следващия път със плавно отпускана на съединителя, да видя какъв ще е ефекта.
            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Така е не се притеснявай, и моята лани правеше така в големия студ, аз също паля със съединител и като запали ако направя грешката да го псуна веднага и рязко се е случвало да загасне. Като имам едно на ум и го пусна по плавно или изчакам малко МПХ да си влезе в ролята няма проблем. Тази есен смених и маслото в скоростите и си мисля че нищо чудно и то да помага за гасненето ако е кофти. Но не е станало достатъчно студено за да я пробвам ще загаснели както преди.

Коментар

Измерете стартерния ток сутрин на студено и го сравнете с този на акумолатора и в каталожните данни и ще стане ясно.Сега поне ампер-клещи под път и над път.

Коментар

При мен откакто застудя сутрин като запали в пьрвите 2-3 секунди работи все едно на 3 цилиндьра, може би е редно да заподозра палеца или капачката? Свещите са чисто нови с намален на 0,9 луфт. Другото което предполагам е да има вразка с газовото. Но при старата ми кола беше капачката, която се окисляваше.
                  "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от vesvas5 Преглед на мнение
                    Измерете стартерния ток сутрин на студено и го сравнете с този на акумолатора и в каталожните данни и ще стане ясно.Сега поне ампер-клещи под път и над път.
                    Ампер клещи много, ама правотоковите са маика си и баща си Инак и аз си мислех да замеря, ма клещи иок

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                      Ампер клещи много, ама правотоковите са маика си и баща си Инак и аз си мислех да замеря, ма клещи иок
                      В Конрад са по 70-80лв.

Коментар

Тая сутрин на -10 реших да пробвам и усетих как се сгъва акомулатора (40Ач) ,след секунда се развъртя като хората и си запали нормално на 1-2-3 цилиндъра.Това за мен е нормално.Първо нарочно запалих без да натискам съединителя.Снощи спрях колата топла и съм убеден че имам конденз в капачката.Трето все още ме мързи да сменя маслото с 5В30,каквото трябва да си бъде за тия студове.То се чуваше как стартера,кърти скреж.
                        Хондовия щалтер често прави проблем и се налага почистване /смяна на контактните пластини.Греста в редуктора не е проблем ,освен ако няма влязъл феродов прах в по-сериозни количества.Основния проблем за мен е двигателното масло.МТФ-а като вискозитет е близо до полусинтетиката 10В40 и той не е стока за нашите студове.Не съветвам да гледате общите таблици за типа на маслото според производителя в разни каталози.В менюела има таблица с температурните граници на конкретния сезон..от там си избираш масло за конкретния климат.Имам забележки и към течноста на хидравлична течност Хонда при -20,но това е друга тема.Успех със студовете...!
                        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                        Disco 1 бекъп
                        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X