Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем сутрин при запалване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем сутрин при запалване

Здравейте,
    Скоро се сдобих с Хонда CR-V' 99, 128 коня сложих й газов инжекцион - Заволи с автоматично превключване на газ бензин в зависимост от температурата на двигателя. От известно време забялязвам че сутрин(сега когато е по студено, макар че колата стои в гараж) се мъчи да запали. Пали но малко се замъчва...предположих акумулатор - един приятел ми го мери каза че по принцип е за смяна (на 2 г. така взех колата от Сан Марино на 55 Аh/330 EN). Смених го с Делфи Фридъм, но проблема ми остана...пак се мъчи колата...не въртя 2ри път за да запали, пали от веднъж ама с мъка...
    Вадих едната клема да видя дали им оттечка - пак така се държи...отечка няма явно.. Вероятно е сързано с външната температура, защото август и септември месец със стария акумулатор нямах този проблем.
    Че въпроса ми е какъв би могъл да е проблема? Свещи не съм проверявал, скоро правих регулиране на клапани в сервиза във Варна, но и преди да го направя пак така се държеше
    моля за мнение ?

Това се случва само на студен двигател - сутрин, или ако е стояла цял ден навън на студено. На топъл двигател - няма проблем...

поздрави
    Красимир
    ktivanov@mail.bg
    0887750495
    Последно редактирано от ktivanov; 26-11-12, 13:19. Причина: допълнение

От: проблем сутрин при запалване

Навежда ме на мисълта,втулки на стартера.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Не , не са втулки това не е стартера които познавате обикновено
      ДО автора на темата, изтрии си съобщения от кутията защото е пълна и немога да ти отговоря на ЛС. Но пък ти си бил пуснал тема и ще го сторя тука което е по добре таман и другите ще знаят
      Проблема ти до колкото разбирам е със самото въртене на стартер , струва ти се мъчно ? Ако е така то не е от нищо което си изброил по горе, за да съм сигурен не беше лошо да направиш един клип на въртенето и паленето със звук за да го видя. Но да ти кажа в студа така си въртят тея коли, не е само твоята, върти сякаш всеки следващ оборот ще и е последен и ще умре аз се бях вкарал в един филм с тея акумулатори че е от тях, че все са дефектни, хвърлих моя стария с тая идея че е слаб, както и ти си хвърлил твоя, сложих нов Бош същата работа , след година се заядох смених и Боша с делфи фридом с които съм и до днес, и зимъска и в студа все си завърта тегаво. Обяснението е в редукторния стартер които има црв, не е лоша идеята да го свалиш за профилактика ако ти се отдава тая материя, тои е много по лесен и елементарен от на която и да е кола, мотора му е голям колко на миксер има 3 зъбчатки в редуктора и тва е. Може да го свалиш разглобиш и изчистиш старата грес която вече е станала на сапун, да я замениш с ниско температурна хубава грес и тва е. С това едва ли ще се подобри въртенето, наи много ако са били много зле нещата със стартера сега да станат една идея по добре. Като цяло тоя аку си е малък за тая кола, едва 330 стартов ток, като добавим и редукторния стартер които не върти мотора така сербез като на нормалните коли, а го върти бавно и остава чувство че не върти добре се получават тва заблуждение. Сигурен съм че ако ми направиш клип ще видя че проблем няма, бях пуснал подобна тема , бая коментари паднаха и клипове правихме и се оказа че се тревожим за нищо. Въртенето на тва стартерче няма нищо общо със звука и силата дето върти един нормален стартер без редуктор, но пък за сметка на това тва стартерче върти и с 9 волта ток в акумулатора, върти винаги и в студ и в пек поради голямата мощ която дава редуктора Ако беше нормален стартер вярваи ми акумулатора по книга щеше да ни е поне 60 ампера И все пак така по форума без да го чуя... е трудно с диагнозите не е лошо да се свали и профилактира и да се види там кво що евентуално и втулки макар че с този стартер те трудно биха се разбили.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Благодаря Зеро за отговора, четох ти "филма" във форума и какви притеснения си имал, нещо което и мен ме притесни и сега съм напред с 1 акумулатор, ако мога ще се опитам да сваля стартера за профилактика, проблема е че нямам време...а колата все ми трябва за да я оставям в сервиз...
        Между другото моя приятел също има съмнения за втулки...

Коментар

и аз съм на мнението на зеро бих добавил да караш с по тънко масло поне 10w40 и натискай съединитела при палене

Коментар

Те всички имат съмнения за втулки, ама що ли си мисля че симптома при втулките е при топъл мотор а не студен щото тогава от темп. втулките се нагряват и разширяват и проблема се задълбочава, като изстинат и се стегнат са ок
            Иначе съвета на dunhil също може да ти е полезен, не знам с какво масло си но и то си има голямо значение в студа направи едно клипче когато можеш да го чуем как пали.

Коментар

И още нещо.Все пак провери разстоянието на свещите. По книга е 1,1 мм. Ако е по-голямо /а то сигурно е/ ще пали тегаво сутрин. Топли нямаш проблем. регулирай ги или ги смени ако са зле и най вероятно ще си пали добре. Маслото също е важно. Аз карам със 10W40 и за тия 231 000 км намам адове.
              Honda CR-V I 2000 г.
              0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                Те всички имат съмнения за втулки, ама що ли си мисля че симптома при втулките е при топъл мотор а не студен щото тогава от темп. втулките се нагряват и разширяват и проблема се задълбочава, като изстинат и се стегнат са ок
                Иначе съвета на dunhil също може да ти е полезен, не знам с какво масло си но и то си има голямо значение в студа направи едно клипче когато можеш да го чуем как пали.
                Здравейте! Бих искал да вметна,че втулка от желязна сплав при нагряване се разширява,а от цветен-свива.Не казвам,че там е заровено кучето.Имам предвид как реагират на температури различните сплави. А пък редуктора е с втулка към ротора и може да губи съосие,колко му трябва на това детско електромоторчеУспех!
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Прав си, пусто не помня кви ли бяха втулките на ротора....

Коментар

На тия Хонди тук им дават масло 5w30. Като слагаш по-дебело масло, е много вероятно да върти тегаво зимата. Защо слагате 10w40?
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      На тия Хонди тук им дават масло 5w30. Като слагаш по-дебело масло, е много вероятно да върти тегаво зимата. Защо слагате 10w40?
                      В Щатите Хонда препоръчва по-редки масла просто понеже с тях двигателят харчи някакъв процент по-малко, и като умножиш икономията по милион коли на година спестяват пари като декларират федерално колко харчат колите им. И защото двигателя може да го понеже относително без проблем.

Същите двигатели на по-стари модели от предишни години имат препоръка 10w40 в книжката. Коментирано е обстойно в щатските "хондови" форуми.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        В Щатите Хонда препоръчва по-редки масла просто понеже с тях двигателят харчи някакъв процент по-малко, и като умножиш икономията по милион коли на година спестяват пари като декларират федерално колко харчат колите им. И защото двигателя може да го понеже относително без проблем.

Същите двигатели на по-стари модели от предишни години имат препоръка 10w40 в книжката. Коментирано е обстойно в щатските "хондови" форуми.
                        Значи на тая Хонда и препоръчват 10W40 масло при зимни условия? Разликата от 5w30 карана в пустинята и 10w40 карана на минусови температури, ми се струва голяма. Ама щом така пише... На моята Сивик, ако и ръгна 10w40 и я закарам в София, и тя ще се чуди как да върти зимата.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз имах същия проблем миналата зима, в студа направо не искаше да върти. Два пъти свалях стартера при различни майстори, сменяха му какво ли не и наистина стана една идея по-добре, но пак си въртеше когато искаше. Разбира се както всички първо се хванах за акумулатора, купих нов - Варта, после ходих за рекламация в магазина, че не е добър, но се оказа, че си е наред. Подмених масата от купето към двигателя и от купето към акумулатора, пуснах и една нова на електромотора и все тая. Като стана сега по-студено си е същата като миналата година. Сега и аз я дебна да и направя клипче и да го кача тук, а и да го покажа на някой майстор, защото като отиде на ремонт нищо и няма а тя се бъзика с мен, всеки път като я снимам си пали от раз, като ме домързи и не извадя телефона тогава неще, все едно ме гледа пущината

Коментар

Благодаря за компетентните мнения... маслото ми е 10w40 скоро сменено преди 2 месеца - Тотал Кварц.
                            Меря сутринта преди запалване с мултицет 12.59 и сякаш става всеки изминал ден по тегаво паленето. не зная защо ама не мога да поствам повече от 2 мнения във форума и съответно в пощенската ми кутия по 2 съобщения, трябвало да имам рейтинг и т.н. за да ме повишат ... :-) като мога ще направя клипче да го постна тук.
                            Зеро опитвах да гледам твоите клипчета за сравнение, но ми излиза че са частни...иска парола ли що ли ?

Айде лека на всички

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                              Здравейте! Бих искал да вметна,че втулка от желязна сплав при нагряване се разширява,а от цветен-свива.
                              Колега я пак, че нещо не схванах къде е заровено кучето? За да се свива дадена сплав при нагряване това означава, че коефициента и на температурно линейно разширение трябва да е с отрицателен знак. Всеки метал или сплав при нагряване се разширява друг е въпроса на къде.При нагряване външния диаметър на втулката се увеличава а вътрешния се намалява, Но т.к. разширението на външния диаметър е по голямо от това на вътрешния, то компенсира разширението към центъра и отвора се увеличава. Втулка може да се свие при нагряване само ако външния и диаметър е застопорен плътно и при това положение линейното разширение ще се изпълни в посока на свободната повърхност. Но това пак си е разширение не свиване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X