Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шум при хонда цр-в 2000г 147кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: шум при хонда цр-в 2000г 147кс

Аааа не че нещо ама мойта лондончанка е на 190000 вече от които 25000 е споделила с мен и понеже още не и е "писнало" на клапана та викам да се притеснявам ли.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Еи ,ша ви се карам, ще я изкарате баси проблемната кола то рано или късно на 10+ годишна кола едно по едно се обаждат нещата, хронично е когато масово на нови коли се случва. Аз на тея ходни ако си се грижил добре за тях не знам кво може д аи се случи до 10 години че и след тва. Не случаино я водят наи надеждната кола в своя клас и поколение Така че писукането е хроничен проблем на собственика че не е чел книгата и не се е погрижил за клапанчето преди да се стигне до него
      HONDAEXPLORER
      направо ти завиждам за какво си решил да се притесняваш и аджеба има ли нещо по сериозно щом тва клапанче се запушва Аз да ти кажа чесно се чудя дори как успява да е отпушено тва клапанче и с тая тънка тръбичка как се справя с газовете, на ланчата ми тръбата е Ф22 и намира начин да се запуши, напраи сметка за ко стаа дума и тва не е само на моята на всички е така, а тая хонда как е правена де са и газовете въобще...... все повече я харесвам, е ако не се налага да и сменям филтъра на климатика
      п.п. леле маико, сетих се на БМВ кво представлява тва клапанче, по скоро клапанище!!!1 ненормална работа еии, ша каиш че през плет не са видели как се правят коли
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Колеги, моя проблем със звука отзад се оказа крива гума, врътнах задните колела отпред и шума от Хъля-Бъля стана Тупа-лупа и колата тръгна надясно. След това си направих експеримент с резервната която се оказа по читава и открих виновната, на външен вид- кукла, с около 8мм грайфер ама като я качихме на баланса и я врътнахме височината и играеше сигурно с 10мм. Другия шум още не съм го тествал със сапунена вода по ремъците но онзи ден като при включен климатик като тръгнах да набирам и се включи съединителя му, ремъка просвири.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Нещо, което установих за шума ми отпред, като натисна съединителя изчезва, така че може би не от ремъци. Има ли нещо в съединителя, което може да свисти като е включен и да изчезва с натискане на педала?

Коментар

Нещото, което спира да шуми, при натискане на педала на съединителя, е лагера на първичния вал на ск.кутия
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

А страшно и скъпо ли е? Не е чак толкова силно, по скоро като свистене на слабо турбо.

Коментар

Краси само те плаши, може и лагер да е може и да не е При мен тея дни понеже карах без радио и изцяло останах отдаден на шумовете в колата забелязах че на 5 та като се случи в някои завои на 5-та да падна на 1800 оборота (по някои полубалкански път) и подам газ се чува едно такова...... като на лагер ХУУУУУУУУУУУУУУУУУУ (шума е странен за описане) и като отпусна педала изчезне, натисна появи се, и с покачване на оборотите изчезва съвсем, над 2200 вече не се чува. После стана дума с един колега и каза че било от резонаторните кути на смукателния колектор и се получавало при голям товар на мотора в ниски обороти и обедняване на сместа. Неговата и тя така правела ама понеже е с обикновена АГУ и развил кранчетата и шума изчезнал. Инак и аз в началото си помислих да не би лагера на първичния вал или пък нещо по скоростите на 5 та да се е прецакало, щото на по ниски предавки не го прави. Така или иначе съм предивдил смяна на маслото в скоростите скоро щото от как съм я взел не е сменяно.

Коментар

Доколкото четох, дори и въпросния лагер да се окаже проблема, в повечето случаи надживявал колата. Аз ако приема, че моят е в началото на края и в случай, че не се влошава може и да спра да му обръщам внимание. Не знам дали ако тръгна да го сменям в "доверен сервиз" няма да се прецака повече нещо.

Коментар

Като доиде време за съединител тогава ако искаш се занимавай с него, ако е тои де.

Коментар

И на мен ми направи впечатление това "жужене" при зацепен съединител, коeто изчезва при натискането му. Но не мисля че има нещо притеснително, защото при зацепен съединител ( когато не е на скорост) се въртят първичния вал и междинният на който зъбните колела са постоянно зацепени със тези на вала към двигателя. А и се чува защото двигателя е много тих. На другата ми кола, дизел двигателя е толкова шумен ,че няма шанс да се чуе подобен шум.
                      CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

И при мен го има същият високочестотен звук .
                        Преди година си сложих газов инжекцион и от тогава след изгасяне на двигателя се чува това писукане за около 5-6 секунди . На всякъде в двигателният отсек слагах ухо и неможах да разбера от къде идва точно този звук . Иначе с вървенето на ЦРВ-то нямам никакъв проблем . Така , че и при мен си остава загадка.

Коментар

Колега, ако изчетеш темата от начало до край ще си решиш загадката.

Коментар

Здравейте,при мен има странен шум в купето,когато колата е на около 2100-2200 оборота,на всяка скорост без първа или поне на първа не го чувам.След като колата премине на по-ниски или по-високи обороти звукът изчезва.Чува се нещо като вибрация,но не мога да го обесня точно.Мислех си че е от гърнетата,но на свободна скорост при форсиране като,че ли не се чува.Колата е Хонда Црв 147 к.с.-2001 година с газов инжекцион БРЦ, филтрите на газта не съм сменял още минъл съм около 13 000 км.Ремъци ролки и съм сменил преди да сложа газта,направих и реглаж на клапаните на двигателя.Въздушният филтър сменям на около 5000-8000 км.Аз си мислех,че може да се е разместило някое гърне или тръба защото шумът се появи след един риболов на ,който подложих колата на малко по-големи натоварвания,но не прекалено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X