Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шум при хонда цр-в 2000г 147кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: шум при хонда цр-в 2000г 147кс

Взе ми го от устата, и моята писукаше така и с чистене на тва клапанче се опраи. Ама що се намеси в темата на колегата не знам кво общо има неговия шум от зад с твоето писукане от поред
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
      Колега, възможно ли е от този клапан да имам звука като при турбо, сихронен с оборотите не много силен?
      Не, от другаде е ремъците виж, и от кога е звука? случаино да се е появил с смяната им ?

Коментар

Ами като взех колата, двата външни ремъка не съм ги сменял, изглеждаха ок и тогава не свистеше, то е повече проскърцване на празен ход а при по високи обороти става свистене. Тия ремъци са вече за смяна щото гледам имат пукнатини, но все пак изкараха 25 000км. Освен като ги сменя да видя дали ще се оправи, дано да не е лагер. И за да не цапам повече същността на темата, при мен също има един звук отзад при 90-110 се усеща най много и сега без да се смеете ще опиша звука Хъля-Бъля-Хъля-Бъля./трябва по бързо да се изговори за да добиете представа/ нещо като хлопане.
        Вариант едно:гуми, вариант две: e те тука искам да питам може ли да е от наполовина прокъсан голям тампон отзад/ други симптоми за него нямам/, или по-лошо диференциал? Там маслоте е сменяно с хондово, няма скръц и пръц.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Ами като взех колата, двата външни ремъка не съм ги сменял, изглеждаха ок и тогава не свистеше, то е повече проскърцване на празен ход а при по високи обороти става свистене. Тия ремъци са вече за смяна щото гледам имат пукнатини, но все пак изкараха 25 000км. Освен като ги сменя да видя дали ще се оправи, дано да не е лагер. И за да не цапам повече същността на темата, при мен също има един звук отзад при 90-110 се усеща най много и сега без да се смеете ще опиша звука Хъля-Бъля-Хъля-Бъля./трябва по бързо да се изговори за да добиете представа/ нещо като хлопане.
          Вариант едно:гуми, вариант две: e те тука искам да питам може ли да е от наполовина прокъсан голям тампон отзад/ други симптоми за него нямам/, или по-лошо диференциал? Там маслоте е сменяно с хондово, няма скръц и пръц.
          Мога да хвана бас,че си с газова бутилка отзад,е именно от нея е това "хъля -бъля"и от евросондата вътре и просто при 90-110 влизаш в резонанс,при мене хъля бъля е при 40-60 и отвреме на време при 90-100,явно от терена.Просто като слагат бутилката,махат всички кичета и тя лежи директно а ламарината и като я затегнат с болтовете само в две близки точки тя си хъля -бъля,аз около мойта и натъпках старите кичета и още толкова нови и сега чат пат по дупки пак си хъля бъля.Преди да сложа ГИ-то павета,мавета,гора нямаше хъля-бъля.Те от това е!
          имах и Toyota Rav 4 2006g.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.
          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Ako си сменял ангренажа и ролката ще ги изключим като заподозрени, макар че иам малка вероятност да си сложил ремък с не точния профил зъби и при затварянето им в леглата на ангренажните колела избутвания въздух свисти. Все пак тва е малко вероятно. Аз поставям диагноза обтяжна ролка на климатика, тя се сваля и лагера от нея се избива, после се купува същия за цена от 5-9 лева моя е 7 СКФ и се сменя само тои. Дали са ремъци лесно може да установиш, вземи с една спинцовка малко вода леко сапунена и е така докат си мърка мотора ги пръсни малкод а се понамокрят ако шума изчезне те са, ако ли не ще тряя погледнеш ролката на климатика. Пусни климатика по време на работа и виж шума ще се промени ли като се натовари ролката.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
              Мога да хвана бас,че си с газова бутилка отзад,е именно от нея е това "хъля -бъля"и от евросондата вътре и просто при 90-110 влизаш в резонанс,при мене хъля бъля е при 40-60 и отвреме на време при 90-100,явно от терена.Просто като слагат бутилката,махат всички кичета и тя лежи директно а ламарината и като я затегнат с болтовете само в две близки точки тя си хъля -бъля,аз около мойта и натъпках старите кичета и още толкова нови и сега чат пат по дупки пак си хъля бъля.Преди да сложа ГИ-то павета,мавета,гора нямаше хъля-бъля.Те от това е!
              Ааа, не е това колега и преди да сложа варела отзад си го имаше ама сякаш по не го усещах. Прилича ми на нещо криво или дебалансирано дето като се върти с определени обороти създава въпросния звук и моля, моля ама "Хъля-бъля" си е мой патент. Вариантите за действие ми са смяна на гумите, предни със задни и да видим резултата.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                Взе ми го от устата, и моята писукаше така и с чистене на тва клапанче се опраи. Ама що се намеси в темата на колегата не знам кво общо има неговия шум от зад с твоето писукане от поред
                Колега,темата е "шум при хонда црв 2000г 147 кс",а не "шум от зад".Мисля,че с нищо не съм навредил ,че съм се включил в темата,защото ще е полезно и за други колеги да разберат за това "писукане".Наистина се оказа от описаното клапанче и сега всичко е наред.Пожелавам и на колегата SWAKEE да се намери лек запроблема му.На всички пожелавам безаварийно каране на любимите ни автомобили!

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
                  Отгоре на капака на клапаните има един клапан. Отвежда картерните газове във всмукателния колектор.Та махаш маркучето, вадиш нежно клапана и го промиваш. И звука би трябвало да изчезне.
                  Благодаря ти,точно това се оказа.Клапана пропускаше и в двете посоки,но след промиване се оправи.Сега всичко си дойде на мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от mar_651 Преглед на мнение
                    Колега,темата е "шум при хонда црв 2000г 147 кс",а не "шум от зад".Мисля,че с нищо не съм навредил ,че съм се включил в темата,защото ще е полезно и за други колеги да разберат за това "писукане".Наистина се оказа от описаното клапанче и сега всичко е наред.Пожелавам и на колегата SWAKEE да се намери лек запроблема му.На всички пожелавам безаварийно каране на любимите ни автомобили!
                    Ама,ти на Зеро връзваш ли му се,стига де,кажи с какво проми клапанчето,че аз по мойта убавица не смея нищо да пипам само у сервиза,ама ще ми се смеят за това.И-и-и-и знаеш ли,качи го и това,понеже ти го постави на дебат в темата,та е твое право да го качиш в темата "хронични заболявания..... след 10 год експлоатация"
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Колега Swake къде изчезна,откри ли шума от какво е?
                      Mitsubishi Lancer 2008g.
                      Honda CR-V 1998г.

Коментар

Бате с чист спирт, накисваш продухваш и така в руската книга много странно е описано какъв звук трябва да издава като стиснеш маркуча с клещи до де бачка мотора, " хрустящ" квото и да значи аз не си играх да стискам маркучи, направо го свалих промих и спря да писка, инак бая месеци се чудих бре ко пищи че даже и кат я загасиш
                        Последно редактирано от zero; 14-06-12, 13:05.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                          Ама,ти на Зеро връзваш ли му се,стига де,кажи с какво проми клапанчето,че аз по мойта убавица не смея нищо да пипам само у сервиза,ама ще ми се смеят за това.И-и-и-и знаеш ли,качи го и това,понеже ти го постави на дебат в темата,та е твое право да го качиш в темата "хронични заболявания..... след 10 год експлоатация"
                          С БЕНЗИН. Ако е много мръсно бензин+меглио .

Коментар

Колеги, а задръстването на това клапанче и писукането да не би да означава че има нещо гнило, в смисъл повече картерни газове например? На колко хиляди са писукащите коли?

Коментар

Ей,гоуемо Благодарско за начина на промиване,ама бързи сте бре,сега сериозно,момчета найстина благодаря за съвета,и това найстина е и то хроничен проблем,значи при всички писка,ама си траем,но нали за това е форума,рано и или късно да го узнаем.ульiбка!!!
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Колеги, а задръстването на това клапанче и писукането да не би да означава че има нещо гнило, в смисъл повече картерни газове например? На колко хиляди са писукащите коли?
                                Колега бургазлия-оказа се че и това е хроничен проблем и затова съм пуснал темата "...след 10г.експл..."защото след толкова години няма хонда,то няма автомобил дето да е на по малко от 100 000 км.,а след стоте колко още има и на какви ти я купуваш и колко са реални само автомобила си знае,но-о-о-о годинките никои не може да скрие.В заключение да те успокоя-виж на колко колеги това клапанче е пищяло и някои да се е оплакал да е сменил колата,че двигателя е заминал.Карай смело и не и се бой.
                                Mitsubishi Lancer 2008g.
                                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X