Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукнат радиатор-хроничен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пукнат радиатор-хроничен проблем

Два радиатора съм сменял: на Прелюд и на НР-В и двата пъти сложих белгийски за по 160 лв. и не съм имал никакви проблеми. За СР-В от същите години 99-00 надали ще има разлика. Нисенс предполагам са най-добри, но 260 лв. не виждам смисъл да давам за 10-15 годишна кола, при условие, че доста по-евтини варианти вършат същата работа! При хондите това е едно от слабите места след 12 година от стареенето на пластмасата сдават багажа. Ако някой го интересува на лични ще му кажа откъде да си купи
    HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Здравейте, JB WELD от къде във Варна мога да го купя, съответно в кои магазини може да се предлага? Имам предвид строителните хипер маркети или други специализирани. Благодаря за насоките

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
        Здравейте колеги, ъпдейт по темата. Отказах се от опитите за временно решение още в зародиш и преди да съм дал пари за още лепила и подобни. Разминах се само с 10 кинта за този полиуретанов пълнител, който след 4-дневно съхнене протече веднага. Може и аз да не съм го налепил като хората обаче отлепи точно срещу цепката явно от налягането след което подкожно си направи пътечка до най слабото място и оттам протече. Иначе почистих перфектно с ацетон и нанесох поне 3мм слой. Както и да е, навръх празниците грабнах едно китайче ITN за 208лв. / 235 е било за автоматични скорости/ и го смених за около час. Учудващо всичко пасна, единствено една скоба отстрани на вентилатора за климатика не достигна по дължина но е хванат долу на тампона и горе с двата болта така че не би трябвало да създава проблем. Старата капачка почистих/ оригинална е и изглежда раздвижена и наред/ и тъй като не пасна от първия път намалих с пила гърлото на китайчето с части от милиметъра докато не влезе и затегна. Сега е в тестов период и затова няма да пиша още положителни отзиви, но поне съм в движение. Ааа забравих да пиша че върнах и стария радиатор за старо желязо/ алуминий/ та избих и пътните за новия радиатор.
        Здравей колега. Дай някакво инфо за радиатора. И на мен ми предстой смяна и ми предложиха същия модел ITN на цена 170 лв. със отстъпката. Другия вариант е 150 лв. , холандски или белгийски ,(забравих кое от двете ми казаха)
        CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Здрасти, освен че не е мръднал и явно е поевтинял, не знам какво още мога да ти дам като инфо. Дано да е същото качество иначе сега по спомен имаше разминаване само в два отвора за корпуса на вентилатор но не е фатално.
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

И моят китаец след 2.5 години се предаде .Просълзи леко от долу Ще пробвам за начало с алуминиев прах(стоп-линк ли беше...) че зимата...Пък по нататък ако не стане ще се купува пак нов.
            CRV 1998г 128кс

Коментар

По добре не пробваи с прах, да не питаш после що ти няма парното и да сменяш и радиатора на парното. По добре да ти сълзи но добавка не сипваи. Я кажи къв антифриз ползваше през тези 2 години ?
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

http ://www.radiano.bg/repairs.php

е при тия на акорда ми правиха радиатора и стана муци - 200лв...
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-02-15, 09:11.

Коментар

На тези точно, имам да казвам нещо на роднините... И по отношение на качество и като коректност.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                    По добре не пробваи с прах, да не питаш после що ти няма парното и да сменяш и радиатора на парното. По добре да ти сълзи но добавка не сипваи. Я кажи къв антифриз ползваше през тези 2 години ?
                    Ползвам най-скъпия немски жълто-зеленикъв(мисля че няма да е от него).Сълзи около степенката отдоло където ляга стойката на перката сгумения тампон пред шофьора.Ако не пускам парното при сипването на ауминиевата пудра мисля ,че ще спася запушването.
                    CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
                      Ползвам най-скъпия немски жълто-зеленикъв(мисля че няма да е от него).Сълзи около степенката отдоло където ляга стойката на перката сгумения тампон пред шофьора.Ако не пускам парното при сипването на ауминиевата пудра мисля ,че ще спася запушването.
                      А парното знае ли, че не го пускаш? Честно, не помня, но сигурен ли си, че колата ти има кранче на парното?

И въобще, с тия гадости - внимателно. Правят повече бела, отколкото да помагат.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ако някой "майстор" не е премахнал кранчето, значи колата има кранче. Друг е въпроса, дали работи, и какво правим с препарата в маркуча от двигателя до кранчето?!
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

На доста коли съм слагал / за сълзящ радиатор/ RADWELD - синьо шише, и никога не съм имал проблеми със запушване /освен на сълзенето/. Не зная какво има в другите за да запушват парното.

Коментар

Има една на HOLTS добавка, малко шишенце синичко, не го сипваи цялото, 1/3-та само, деиства мигновенно .
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от sonik_blast Преглед на мнение
                              http ://www.radiano.bg/repairs.php

е при тия на акорда ми правиха радиатора и стана муци - 200лв...
                              Хич да не се занимава с тези мошеници от Радиано.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                                Има една на HOLTS добавка, малко шишенце синичко, не го сипваи цялото, 1/3-та само, деиства мигновенно .
                                Точно за нея става дума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X