Здравейте колеги и Честита Коледа! Както обикновено се случва точно когато ти трябва най-много колата и идва проблема. Имам пукнатина в задната пластмасова част на радиатора срещуположно на маркуча влизащ отгоре, около 5см хоризонтална. Сълзи доста и се стича надолу като при каране до 2000 оборота е по-слабо. Един колега от друг форум е писал това по проблема но за сега не намирам въпросното лепило, а пък не ми се ще нов радиатор още: "Колега аз имах точно същия проблем с радиатора на моето ЦР-В. От температурата и стареенето на материала се беше получила пукнатина около 4-5 см. срещу тръбата на горния маркуч, от която леко течеше. Пробвах с всякакви моментни и двукомпонентни лепила за пластмаса, но след няколко дена се отлюспваха. Най-накрая успях с т.н. "маджун-заварка" има такова на synfix, но моето го взех от Бриколаж на щанда с авто аксесоари, пише си лепило за поправка на радиатори (това са тези лепила който приличат на пластилин - едно жълто и едно синьо). Та процедурата е сваляш радятора, ще ти е по лесно, обезмасляваш много добре, награпваш мястото с по едра шкурка. Вземаш равни части от "пластилина" и започваш да ги размачкваш около 20 мин. Трябва от жълтото и синйото да се получи зелен материал (ползвай ръкавици, че аз едвам се очистих). После размачкваш лепилото - пластилина в/у пукнатината, а може и на по голема лощ. Оставяш 12 -20 часа да стане на камък и после по желание запилваш с шкурка, ръсиш с черен матов спрей и си чисто нов. Преди три месеца направих моя и не е мръднал.
Дано си ме разбрал за лепилото, сега не се сещам точната марка, но по описанието ще го намериш . "
Някой пробвал ли е друго решение?
Дано си ме разбрал за лепилото, сега не се сещам точната марка, но по описанието ще го намериш . "
Някой пробвал ли е друго решение?
Коментар