От: Да доразвием тъпия въпрос за диференциала!
За съжаление мнението ми е противно на Силверфох-Да възможно е и правилно си усетил и разбрал-макар,че на асфалт е по трудно но не е невъзможно в зависимост от наклона-виждах го на моята няколко пъти чиста физика-като катериш на предните гуми действат две сили една тангенциална напред и една перпендикулярна надоло към стъпващата равнина,тази която зацепва колелото-колкото е по голям наклона толкова тази перпендикулярна сила отслабва и натиска на колелото към асвалта намалява и то частично превърта и точно тогава започват да бутат задните-получава се при износени гуми,при стари гуми,при гуми с нестандартен размер,при голям наклон,при лош асфалт,гладък излъскан,при прекалено напомпени гуми-Да ,превърта и включва задното за това нашия автомобил може да преодолее много по голям наклон от друг такъв само с предно-изпробвано от мене лично-л.а. нисана ми като стигна до някъде-на макадан и голям наклон някъде преди края на наклона предните колела започнаха да превъртат и като започна да се мята предницата наляво на дясно уплаших се.После със засилка на заден го качи-CR-V-то нямаше никакъв проблем,жена ми караше аз гледах-някъде по средата без да съм забелязъл да превъртат предните колела задните започнаха да мятат камъни и се качи.Така,че правилно усещаш-включва се казах ти защо!
Първоначално публикуван от dogidog
Преглед на мнение
Коментар