Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте сервиз за монтиране на газов инжекцион BRC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте сервиз за монтиране на газов инжекцион BRC

Питам, защото намерих един "познат на познат", добър майстор, но той слагал само LOVATO и BARDOLINI, та ще мисля и в тази насока.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Мисли за Бардолини, ловато не произвеждат ГИ, кои го прави за тях не знам но пък са читави уредби с по непретнециозни компове на коли се справят отлично, но за по модерните не са толкова гъвкави. настроиките им са бедни и орязани и пасват добре само на компове преди 2000г. На хондата ще стане без проблеми но за по нова кола може да има ядове с адаптаци и тем пообни.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
        Мисли за Бардолини, ловато не произвеждат ГИ, кои го прави за тях не знам но пък са читави уредби с по непретнециозни компове на коли се справят отлично, но за по модерните не са толкова гъвкави. настроиките им са бедни и орязани и пасват добре само на компове преди 2000г. На хондата ще стане без проблеми но за по нова кола може да има ядове с адаптаци и тем пообни.
        Аха - то понеже комуникацията беше на принципа на счупения телефон, може човека да е газал газови уредби LOVATO и газови инжекциони BARDOLINI. Даде цена от 800лв за смяната и ако за BRC ми кажат до 1000лв сигурно ще сложа BRC. Ако е над 1000лв ще се огранича до BARDOLINI.

Коментар

Да не си ме разбрал погрешно Ловато имат ГИ но не го правят те, маи в турция се прави . Хаиде пиши ми ква цена са ти дали за БРЦ да видим, ако е много фрапираща ще питам в софия газ комерс каква ще предложат , тои ми е френд и ми дава хубави цени. Ако се навиеш ще те пратя там. И внимаваи щото има и турко менте на БРЦ , не знам как ще ти гарантират че ще ти сложат истинско извън офицялните сервизи. лошото е че не мога да ти кажа по какво се познава ментака от истинския. Инче от официалния издават една гаранциона карта доста впечатляваща , гаранцията е 18 месеца.

Коментар

Да - погрешно съм те разбрал Не могат да ми дадат цена за BRC защото нямат. Питай в София Газ Комерс за цената и ако е добра направо там ще ходя. В официалния сервиз на BRC в Пловдив ми казаха 1100лв за смяната със Sequent 24.
            Последно редактирано от silverfox; 05-01-11, 10:43.

Коментар

Колега,zero монтажа на уредбата преди около година и половина ми струваше 1500лв,но всички знаем,че има модели и модели.Аз лично исках да ми се монтира възможно най-доброто за автомобила.Може би да има и по-евтини модели-това не мога да кажа.Бутилката както казах е 29 литра и събира газ не повече от 25 литра.При свършване на газта и преминаване на бензин, до момента никога не се е усещала никаква разлика/забиване или нещо друго/.Затова,че е преминала на бензин се орентирам само по звуковия сигнал.По същия начин от бензин на газ,автомобила преминава без никакви забивания,придърпвания и т.н.Пак ви казвам,че съм много доволен и въобще не съжалявам за тази уредба.

Коментар

Те на мен ми казаха 1550лв за цялата система, но понеже си имам монтирана бутилка и тръби до двигателя, казаха 1100лв.

Коментар

ей при тая цена на газта и бензина, кога ще излезеш на печалба, трябват ти 30к км за да я изплатиш
                  -------Honda CR-V 128к.с.--------
                  "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Точно така silverfoks,явно става въпрос за същия модел BRC.С риск да се потретя ,казвам,че сервиза е много добър и тази газова система явно пасва отлично на нашите автомобили.Днес за пореден път направих засечка на разхода на газ-само градски цикъл 12,5,като имам и немалко време престой на място с работещ двигател.Автомобила е автоматик,което също вдига до известна степен разхода.

Коментар

за 4 месеца съм направил 6 000 км, т.е. за година ~18 000км, т.е. за по-малко от 2 години.

ПС - нещо обаче са ти грешни сметките. С газов инжекцион CR-V гори нормално 11/100 извънградско, което са 15лв/100км. Бензин гори 10/100, което са 23лв/100км, т.е. разлика за 100км - 8лв. Така за 13-14 000км се избиват 1100лв, което за мен е за по-малко от година.
                      Последно редактирано от silverfox; 05-01-11, 20:27.

Коментар

Може не споря, аз ги сметнах като със среден разход 10/100 както ми прави мойта, и това е сега зимата. Лятото е по долу. Ама аз съм кротък шофьор-спазвам всички ограничения, не се състезавам на сфетофарите. Аз от 24 април до сега съм навъртял около 7к км.
                        -------Honda CR-V 128к.с.--------
                        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Колега,zero монтажа на уредбата преди около година и половина ми струваше 1500лв,но всички знаем,....................
                          mar_651 До колкото разбирам си от Пловдив маи, имаш ли против някои път да погледна таблицата ти за преминаване от газ на бензин при свършена газ? Моята в сервиза на БРЦ ми казват че всичко е ок, но колата прехвърля незабелязано на бензин единствено ако карам с постоянна скорст, ако се случи в момент на ускорение забива муцуната и изчаква като че ли хубаво да свърши газта че да премине на бенз. По настроиките лично съм си играл вдигнах минималното налягане на газта при което трябва д апремине на бенз от 500 на 800 милибара. свалих времето за отчинате на това налягане и за преминаването на бенз на 0.2 секунди, и малко се подобриха нещата като чили. Чакам утре пак да ми свърши газта и да видя как ще стане прехода, ама вече незнам какво да пипна, затова ми се ще да направя моята настроика за преход като тази на твоята да вида ще се оправи ли това забиване. Имам си кабел имам си софт само един поглед, естествено не си длъжен и при наи малки притеснения можеш да откажеш, за което няма да ти се расърдя, ако не си запознат с тая материя за какво става дума това връзване на лаптопа към компа на газовата може да те притеснява, и да ти се струва вмешателство въпреки че е просто мониторинг Малиии как се изразих баси Та така, мен ми омръзна д аходя в на БРЦ сервиза за тая дреболия ама нали искам всичко да е ок, пък и нали е гаранционна що тряя аз да я пипам като е още под тяхно крило въпреки че с кабел и софт съм се обзавел одавна, е ся и колегата като забучи БРЦ ша ви гледам всичките ако се наложи

Коментар

Колега zero-0888721048-Мартин

Коментар

Първоначално публикуван от mar_651 Преглед на мнение
                              Колега zero-0888721048-Мартин
                              Златен си записвам си тел, след последните ми намеси в настройката миналия път премина много добре на без, тея дни ще ми свърши газта и ще си потвърдя резултата, ако пак не е добър ще ти звънна да я погледнем па и да пием по бира Благодаря ти много

Коментар

Проблема с преминаването от газ на бензин мога да кажа че е решен, днес пак ми свърши газта и направих няколко "тежки опита" (тежки опити= ускорение от място с повече газ) за преминаване и всички бяха успешни, усещасе съвсем лека загуба на мощност и колата минава на бензин Това което пипнах в настройките беше да направя времето за реакциа на 0.2 сек и да вдигна делтаР на 850м.бара. Мартине благодаря ти за готовноста да помогнеш, ако някога имаш нужда да видим нещо по газовата ти свиркаи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X