Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: зимни гуми

Аз съм с такива - 195/80 от около 2 месеца. Колата си стана осезаемо леко по-височка (баш към 1-1,5см), разхода си остана същия и на газ и на бензин; стана МНОГО по-тиха, но това зависи повече от грайфера все пак (моите са Йокохама Гей-о-ландър некви); колата стана много по-мудна в набирането; откъм стабилност по завоите разлика няма. Като се натовари с 5 говеда + раници с храна и палатки (ходене на планина) и по завоите гумите почват да опират в болтчетата на подкалниците. Мисля да я вдигна още 1 см с подложки и ще стане жми градо
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Сложих ги зимните в комплект с джанти и датчици - всичко сработи без проблем - наляганията ги показва ОК:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141031_155103.jpg
Прегледи:2
Размер:165.1 КБ
ID:5620542

Име:20141031_155244.jpg
Прегледи:2
Размер:142.7 КБ
ID:5620543
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Таман си мислех, че съм готов за зимата и се появи топуркане отзад. Смених задните и предните гуми - топуркането се премести отпред.Ходих до един гумаджия, свалихме гумата - няма видимо издуване, но според гумаджията гумата е усукана. Реших да купя две гуми Ласа компетус уинтър - старите са такива, но сега ми попаднаха Фулда кристал и се чудя какво да правя - дали да купя същите като старите гуми или да сложа отзад ласа, а отпред фулда - всичките с размер 205х70х15? Какво ще ме посъветвате? Старите гуми са на 20К км. и има още много хляб в тях.
        Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
        Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Старите гуми са на 20К км. и има още много хляб в тях.

Колега малко съм скептичен към това твое твърдение защото първо не само километрите са важни за зимните гуми а и възрастта на която са.
          Ако предположим че на година навърташ 10к това да го разделим на 6к летни и 4к зимни километри, 20к са си 5 зими!?
          Ако това е така свойствата на каучука на тия гуми отдавна си е заминал въпреки да имат грайфер бих те посъветвал от личен опит(старите гуми имаха грайфер ама на 6 години и бяха като динени кори зимата) да си вземеш нови 4 направо.

Коментар

Гумите са на два сезона, средно по 10 000 км. на сезон - 20 000 км. Лятото са сваляни!А иначе минавам по около
            30 000 + км. на година. Колата я карам от около три години - приблизително 100 000 км.Затова ми е много смешно, че всички коли на пазара са по на 140-150 000 км, за над 10 години каране, ама това е друга тема .
            Дотук с лирическите отклонения.Кажете дали е много лоша идеята отпред и отзад с гуми от различни марки и с различна шарка на протектора?
            Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
            Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Име:8ce44f58f50a_3[1].jpg
Прегледи:1
Размер:20.4 КБ
ID:5633641Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7557ed8ccfeb_2[1].jpg
Размер:23.4 КБ
ID:5633644Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_20769[1].jpg
Размер:20.9 КБ
ID:5633645Такаа, дойде време за зимни гуменки на сивика на жената и се спрях на тези 3 вида евтини китайки/замо за зимата / Според вас кой от трите вида да избера. Аз клоня към първата.
              Honda CR-V I 2000 г.
              0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Тъй както си ги дал, можем само да харесваме шарките
                Аз си харесвам тая в средата, сякаш ще е добре и за сняг и за дъжд.
                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Име:DSCN5778.jpg
Размер:148.5 КБ
ID:5635925 Това е HANKOOK на джипка - много добре се държеше на сняг. Според мен избери такава шарка. С поздрав Борето(парите са твои - не ни слушай много много)

Коментар

Аз карам с първите. Това е Cooper Discoverer М+S 2. Американски са. 215/65/16 за хонда 2005 около 180 лв бр. Много добра гума за сняг и кал. Недостатъците са, че е тежка, респективно вдига разхода, и доста шумна. Но всички зимни гуми с посока са по шумни.
                    Идеята ражда мисъл, мисълта ражда мечта, а мечтата създава характер !

Коментар

Първоначално публикуван от Slavi 10 Преглед на мнение
                      Аз карам с първите. Това е Cooper Discoverer М+S 2. Американски са. 215/65/16 за хонда 2005 около 180 лв бр. Много добра гума за сняг и кал. Недостатъците са, че е тежка, респективно вдига разхода, и доста шумна. Но всички зимни гуми с посока са по шумни.
                      за 180 лв. за тоя размер??!!! има къде-къде по-добри!
                      Nokian Suv3
                      Dunlop Winter Sport 4D
                      Continental

Коментар

Предполагам, аз просто дадох коментар относно снимката. Аз ги взех с колата, така че, на харизан кон ..... :-)
                        Идеята ражда мисъл, мисълта ражда мечта, а мечтата създава характер !

Коментар

Колеги и трите гуми са китайски с размер 225/45/17 и са за хонда сивик . И трите са с цени около 110 лв. Взех различна от тези защото ги намаха в наличност, а ми трябваха спешно. Иначе трябваше да чакам 8-10 дена за доставка. Гумата която взех е с близка шарка до средната гума на цена 107 лв. То пък сега няма сняг за тест
                          Honda CR-V I 2000 г.
                          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Ще ползвам темата да не отварям нова .Въпроса ми е може ли някой да каже какъв е размера на гумите за гранд 4ероки (съжалявам за 4 не ми работи ответната буква) 96 година Ларедо .Понеже не съм в Бг а там където е паркиран няма кой да изпратя за да види и да ми каже .В момента е с гумите които го купих марка Тойо просто ужасни ,като капне капка дъжд и върти дупето като младо гадже .Ако може и съвет за гуми , Няма да се кара офроуд ,а на село където по4ти не е останал асфалт .

Коментар

Гранда - коя генерация е?
                              Иначе премиум марките:
                              Dunlop Winter Sport 4D
                              Nokian Suv3
                              Continental
                              разбира се има и други, но тези като представяне при всякакви условия водят убедително... за разлика от +20 Е на гума, просто...

Коментар

Да но какъв размер трябва да са?Не знам какво е генерация ! От най малките 2,5 дизел .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X